Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Cine va fi noul președinte al Federației Române de Fotbal (FRF)?

Răzvan Burleanu
Ionuț Lupescu
Marcel Pușcaș

Comentarii (1) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Eveniment

Cum îşi negociază angajaţii ASF avantajele

Eveniment - Afrodita Cicovschi / afrodita.cicovschi@curierulnational.ro
(citeste alte articole de acelasi autor »)
Data adaugarii: 2014-08-11

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


Un document intern, semnat de trei doamne binevoitoare, îi asigură pe salariaţi că în această săptămână se vor negocia la sânge salariile angajaţilor rămaşi, pachetele compensatorii viitoare, procedura de concediere, dar şi sporurile şi diurnele
În afara abonamentelor pentru servicii medicale, unii angajaţi primesc şi tichete de creşă sau de grădiniţă


"Curăţenia" iniţiată de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) în propria ogradă, prin care a anunţat cu mare tam-tam că aşteaptă cererile de demisie voluntară a unor angajaţi, este una de faţadă, având în vedere că săptămâna aceasta sindicaliştii vor negocia la sânge noi bonusuri şi facilităţi.
Un mail intern, remis tuturor salariaţilor şi semnat de trei doamne binevoitoare, îi linişteşte pe cei neîncântaţi de oferta conducerii ASF de a-i compensa cu 12 salarii că "forţa" sindicatului "chiar a contat" în negocierile trecute şi că acestea vor fi reluate curând în scopul obţinerii unor beneficii mai mult decât mulţumitoare.
"Dragi prieteni, aproape am ajuns la final şi lucrurile stau în felul următor: 1. CCM ce urmează a fi semnat va fi împărţit în două părţi esenţiale şi anume: A. Partea I care va fi semnată acum (în cursul săptămânii următoare) şi care cuprinde următoarele aspecte importante: - toate măsurile de protecţie pentru salariaţii ce doresc să plece voluntar în luna august prin desfacerea CIM (contract individual de muncă - n. red.) cu acordul părţilor (12 salarii compensatorii); - alte aspecte generale legale ce se află în CCM (Contractul colectiv de muncă - n. red.) cum ar fi: a) ajutoare sociale în valoare de 8.000 de lei; b) abonament de servicii medicale; c) pachet de beneficii în valoare de 150 de lei (ca de exemplu pentru pensie facultativă, asigurare, tichete de creşă sau de grădiniţă,wellness-fitness); d) zilele de concediu care rămân aceleaşi; e) tichete cadou de 1 iunie pentru minorii salariaţilor; f) introducerea unui nou articol cu privire la imposibilitatea angajatorului de a concedia un salariat dacă acesta refuză modificarea CIM la iniţiativa angajatorului", se arată în informare.
În ceea ce priveşte timpul de lucru “din partea angajatorului avem două propuneri de la care conducerea ASF nu derogă şi anume de la 8.30 la 17.00 în fiecare zi lucrătoare, sau ii. de la 8.30 la 17.15 de luni până joi şi vinerea de la 8.
30 la 16.00 (aşteptăm părerea dumneavoastră)”, se mai spune în informarea obţinută de Curierul Naţional.

Sindicaliştii cred că există răuvoitori care le pun beţe în roată

Cea de-a doua negociere priveşte, conform documentului aflat în posesia Curierului Naţional, un act adiţional care va fi semnat până la sfârşitul acestei luni şi care cuprinde "alte aspecte privind salariaţii ce vor rămâne în instituţie cum ar fi: a) salarizarea/grila de salarizare; b) pachete compensatorii viitoare; c) procedura de reorganizare şi concediere; d) diurne, sporuri etc".
"Am ajuns la această situaţie pentru a nu ne hazarda în stabilirea unei salarizări necunoscând raportul Hay Group care nu este definitivat. Rămân în continuare importante pentru noi în discuţiile viitoare privind conţinutul actul adiţional următoarele: - grila de salarizare (care pentru noi înseamnă banii efectivi cu care salariatul rămâne lunar în mână); - proceduri de concediere şi pachete compensatorii dacă angajatorul doreşte o nouă reorganizare în viitor; - diurne; - prime; - implicarea în reorganizare. Aşteptăm din partea voastră acelaşi suport puternic pe care ni l-aţi arătat şi până acum. Forţa noastră chiar a contat în negociere, chiar dacă au existat momente în care lucrurile au fost împotriva succesului nostru, acest lucru fiind datorat altor persoane din afara sindicatului care nu au înţeles că toţi suntem egali. Vă vom ţine în continuare la curent pentru fiecare rezultat concret pe care îl vom avea", se arată în mail-ul semnat "cu drag" de cele trei doamne.

Planul de încetare voluntară a Contractului de muncă, propus de ASF

Prin comunicatul remis presei la data de 1 august, ASF anunţa că a pus la dispoziţia salariaţilor săi un plan de încetare voluntară a Contractului de muncă prin acordul părţilor, începând cu data de 1 septembrie 2014, măsura făcând "parte din efortul de transformare a ASF într-o organizaţie mai robustă, orientată spre eficienţă".
Potrivit ASF, salariaţii care vor opta pentru acest plan vor primi contravaloarea totală a 12 salarii, platită în două tranşe, nivelul de 12 salarii fiind stabilit în Contractul colectiv de muncă, în urma negocierilor cu reprezentanţii sindicatelor şi ai salariaţilor din ASF, în opinia Autorităţii, compensaţiile fiind "la nivelul practicat în piaţă".
"ASF este beneficiarul unui raport al PwC Audit referitor la transformarea organizaţională a Autorităţii. Raportul identifică redundanţe şi procese care îngreunează activitatea ASF în noua sa structură de autoritate integrată şi recomandă printre altele şi restructurarea numărului de salariaţi în raport cu funcţiunile şi procesele necesare ale Autorităţii. Planul de încetare voluntară a Contractului de muncă nu se adresează persoanelor al căror mandat expiră până la 31 decembrie 2014 (contracte de muncă pe perioada determinată)", menţiona ASF în documentul remis presei.
Susţinând că "nu se poate opune vreunei dorinţe a unui salariat de a părăsi instituţia, în cadrul acestui plan sau în afara lui", ASF şi-a exprimat "încrederea" că această iniţiativă a sa "va funcţiona în primul rând ca un proces corect de autoselecţie din partea personalului, pentru eliminarea redundanţelor şi eficientizare a ASF".
"Un astfel de proces, chiar dacă aduce costuri pe termen scurt, este esenţial pentru reducerea cheltuielilor operaţionale pe termen lung. În cazul în care vor apela la aceasta procedură şi persoane din posturi-cheie ale ASF, Autoritatea va scoate la concurs posturile respective, experienţa recentă arătându-ne că există un mare interes din partea profesioniştilor din piaţă pentru a se alătura echipei ASF. Autoritatea îşi rezervă dreptul de a accepta treptat plecarea salariaţilor care apelează la planul de încetare voluntară a Contractului de muncă, pentru a nu exista sincope în activitatea curentă", informa ASF
 
 • Currently 4.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 4.0 din 8 voturi

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  1500 lei si cer 300 . Toata filosofia revedicativa ...
  Protest spontan la Electroputere Craiova: Angajaţii cer majorări salariale

  GRECIA 14 MARIA 14, GRE.C.I.A. GRE-Georgeta, C-Cre ...
  Grecia: Confruntări între militanți ai extremei drepte și migranți în insula Lesbos

  TURCIA 11 Hristos 11, Maria 11, Tișbitul 11; TU.R ...
  Consiliul Europei - preocupat de alegerile anticipate legislative și prezidențiale în Turcia, anunțate de Recep Erdogan

  4, crezi ca 1000 este egal cu 10000? ...
  Tăriceanu, împotriva justificării sumelor mari de bani

  Băncile (nu stiu după ce reglementare) aplică d ...
  Tăriceanu, împotriva justificării sumelor mari de bani

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Eveniment

  Economie

  Finante Banci

  Piata bursiera

  Specializat

  Politic

  Economie mondiala

  Actualitate

  IT&C

  Piata farma

  Real estate

  Extern

  Gadgeturi