« Alte articole din categoria Eveniment
Nicolescu nu vrea bonusuri pentru şefii unor companii de stat
Eveniment - Raluca Pancu / raluca.pancu@curierulnational.ro
(citeste alte articole de acelasi autor »)
Data adaugarii: 2014-07-24
Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail
Marimea textului:
Ministrul delegat pentru Energie: Nu sunt de acord nici cu acordarea conducerilor Romgaz şi Nuclearelectrica de bonusuri, în funcţie de evoluţia la bursă a acţiunilor
Ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, a declarat, ieri, că Departamentul pentru Energie se împotriveşte atât măririi indemnizaţiilor membrilor AGA Hidroelectrica, întrucât ar fi "imoral", cât şi acordării de bonusuri conducerilor companiilor Romgaz şi Nuclearelectrica, ai căror şefi au venituri "suficiente pentru momentul actual", informează Mediafax.
"În ceea ce priveşte intenţia conducerii Hidroelectrica de a majora de peste 100 de ori indemnizaţiile pentru membrii Adunării Generale a Acţionarilor din data de 30 iulie 2014, reprezentanţii Departamentului pentru Energie vor vota împotrivă. Mi se pare imoral ca la o societate în insolvenţă, care face concedieri pentru eficientizare, să vorbim despre creşterea indemnizaţiilor membrilor AGA. Nu voi fi de acord niciodată cu o astfel de măsură pentru o societate aflată în insolvenţă, aşa cum este Hidroelectrica", a precizat ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, într-un comunicat.
Romgaz şi Nuclearelectrica vor aprobarea acţionarilor pentru remuneraţii variabile
Totodată, Nicolescu afirmă că nu este de acord nici cu acordarea conducerilor Romgaz şi Nuclearelectrica de bonusuri în funcţie de evoluţia la bursă a acţiunilor, în contextul în care Romgaz şi Nuclearelectrica au programate, pentru finalul lunii iulie, Adunarea Generală a Acţionarilor, în care vor supune, spre aprobarea acţionarilor, introducerea unor remuneraţii variabile, pentru Consiliile de Administraţie. În aceeaşi măsură, sunt vizate şi conducerile executive ale celor două companii, privind acordarea unor remuneraţii variabile, în funcţie de evoluţia acţiunilor la bursă, precizează aceeaşi sursă.
"Consider că este mult prea devreme să putem vorbi despre acordarea unor noi bonusuri pentru două societăţi de stat. Ministrul delegat pentru Energie a ţinut să precizeze că nivelul veniturilor şi stimulentelor, pentru performanţă, este suficient pentru conducerile ambelor societăţi, listate la BVB, considerând că este mult prea devreme pentru "a vorbi despre acordarea unor noi bonusuri pentru două societăţi de stat ale căror conduceri au fost selectate în urmă cu aproximativ un an", potrivit aceleiaşi surse.
"Mandatul pe care îl voi da în calitate de ministru delegat pentru Energie (în cazul Romgaz şi Nuclearelectrica - n.
r.) va viza un vot de respingere. Consider că este mult prea devreme să putem vorbi despre acordarea unor noi bonusuri pentru două societăţi de stat ale căror conduceri au fost selectate în urmă cu aproximativ un an. Conducerile ambelor societăţi au în prezent un nivel al veniturilor şi stimulentelor pentru performanţă suficient pentru momentul actual", a mai spus Nicolescu.
Gazoductul Iaşi - Ungheni va fi operaţional la finele lunii august
Gazoductul Iaşi - Ungheni va fi operaţional la sfârşitul lunii august, în termenul stabilit şi cu un buget cu 10% mai mic decât cel planificat. Ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, l-a anunţat, ieri, pe premierul Ponta, că, totodată, Transgaz a finalizat discuţiile privind acordul de operare. Informaţiile au fost prezentate în cadrul şedinţei de ieri, a Guvernului, după ce premierul Victor Ponta s-a interesat dacă sprijinul energetic al României, acordat Republicii Moldova, va fi concretizat în august şi dacă prin gazoductul Iaşi - Ungheni va trece "prima moleculă de gaz". "Înaintea şedinţei de guvern am fost informat de colegii de la Transgaz că s-au finalizat discuţiile privind acordul de operare pe interconectorul Iaşi - Ungheni. Cred că la sfârşitul lunii august putem să concluzionăm finalizarea acestui proiect important şi le mulţumesc tuturor colegilor care au contribuit la finalizarea lui în termenul stabilit şi cu un buget cu 10% mai mic decât bugetul iniţial planificat", a precizat Nicolescu.
România şi Republica Moldova lucrează la construcţia unei conducte de gaze între cele două ţări, pe ruta Iaşi şi Ungheni, având ca obiectiv interconectarea sistemelor de transport al gazelor naturale