Cumpara acum
Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Cine va fi noul președinte al Federației Române de Fotbal (FRF)?

Răzvan Burleanu
Ionuț Lupescu
Marcel Pușcaș

Comentarii (1) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Eveniment

ARR publică săptămâna viitoare, online, formularele pentru transportatorii care vor restituirea accizei

Eveniment - Afrodita Cicovschi / afrodita.cicovschi@curierulnational.ro
(citeste alte articole de acelasi autor »)
Data adaugarii: 2014-07-12

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

 

Hotărârea de Guvern privind condiţiile, procedura şi termenele de restituire, ca ajutor de stat, a unei părţi din acciza la motorină va intra în vigoare marţi, 15 iulie, plata ajutorului de stat urmând să fie efectuată până la 31 martie 2019

Autoritatea Rutieră Română (ARR) va publica săptămâna viitoare, online, formularele necesare depunerii solicitărilor de înscriere în Registrul vehiculelor a transportatorilor eligibili pentru restituirea unei părţi din acciza la carburanţi.
"În cursul săptămanii viitoare vor fi publicate pe site-ul Autorităţii Rutiere Române (www.arr.ro) formularele necesare depunerii solicitărilor de înscriere în Registrul vehiculelor a operatorilor economici eligibili pentru restituirea accizei. Solicitările şi documentele aferente vor fi depuse sau transmise la sediul agenţiei teritoriale ARR din judeţul unde operatorul economic a obţinut Licenţa comunitară/Certificatul de transport în cont propriu. Operatorii economici străini pot depune solicitările, în limba română, la orice agenţie teritorială ARR", se arată într-un comunicat al Autorităţii.
Hotărârea de Guvern privind condiţiile, procedura şi termenele de restituire, ca ajutor de stat, a unei părţi din acciza la motorină va intra în vigoare marţi, 15 iulie.
Plata ajutorului de stat va fi efectuată până la 31 martie 2019.
ARR, în calitate de administrator al schemei de ajutor de stat, stabileşte eligibilitatea solicitanţilor, transmiţând Ministerului Finanţelor, ordonatorul principal de credite, firmele care vor beneficia de restituirea diferenţei de acciză.Procedura de restituire prevede înregistrarea în Registrul vehiculelor a operatorilor economici eligibili pentru restituirea accizei şi solicitarea trimestrială a restituirii sumelor care provin din plata taxei suplimentare.
Pentru anul 2014, bugetul alocat acestei scheme de ajutor este de 282,5 milioane lei, cu posibilitatea suplimentării.
Acciza suplimentară de 7 eurocenţi la carburanţi este aplicată de la 1 aprilie 2014, măsura fiind criticată constant de către transportatori.

UNTRR avertizează că tariful pentru transporturi va creşte cu 15%

Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) a atras joi atenţia asupra faptului că tarifele de transport marfă şi persoane vor creşte cu aproximativ 15%, astfel încât operatorii rutieri să-şi poată recupera pierderile provocate de nerecuperarea accizei suplimentare de 7 eurocenţi.
"Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România - UNTRR - preconizează creşterea cu cel puţin 15% a tarifelor practicate de către operatorii de transport ca urmare a adoptării, săptămâna trecută, a Hotărârii de Guvern prin care s-au stabilit condiţiile, procedura şi termenele de restituire a accizei suplimentare către operatorii de transport rutier licenţiaţi", se arată în comunicatul remis presei, cu precizarea că majorarea se va efectua "pentru a recupera pierderile provocate de acciza nerecuperabilă, majorare pe care au amânat-o în aşteptarea returnării accizei suplimentare".
UNTRR a atras atenţia că excluderea din schema de rambursare a operatorilor economici care se află în procedură de executare silită, faliment, reorganizare judiciară, dizolvare, închidere operaţională sau lichidare şi adoptarea termenului de 2 luni pentru aprobarea cererilor de rambursare vor conduce la majorarea tarifelor operatorilor de transport. 
"Consecinţa firească a adoptării Hotărârii de Guvern în această formă este faptul că operatorii de transport rutier sunt obligaţi să alimenteze în afara graniţelor ţării şi să îşi echipeze vehiculele cu rezervoare cu o capacitate din ce în ce mai mare", susţine UNTRR.


Transportatorii preferă să alimenteze în străinătate

De altfel, asociaţia subliniază că "dacă până anul acesta, transportatorii internaţionali reveneau în ţară cu rezervorul gol, acum alimentează cât se poate de mult în străinătate, acolo unde preţul carburanţilor este mult mai mic decât în România". "Este firesc şi natural ca, dacă firmele au identificat un carburant mai ieftin în ţările vecine, să meargă şi să alimenteze de acolo. În această perioadă, nu consumul a scăzut, ci vânzările interne de carburanţi. Iar dacă mai mult de 13-15% din aceste vânzări s-au mutat afară, atunci bugetul nu a câştigat nimic din acciza suplimentară. Institutul Naţional de Statistică - INS a arătat că în aprilie vânzările din România au scăzut cu 18,7%", consideră UNTRR.

 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  1500 lei si cer 300 . Toata filosofia revedicativa ...
  Protest spontan la Electroputere Craiova: Angajaţii cer majorări salariale

  GRECIA 14 MARIA 14, GRE.C.I.A. GRE-Georgeta, C-Cre ...
  Grecia: Confruntări între militanți ai extremei drepte și migranți în insula Lesbos

  TURCIA 11 Hristos 11, Maria 11, Tișbitul 11; TU.R ...
  Consiliul Europei - preocupat de alegerile anticipate legislative și prezidențiale în Turcia, anunțate de Recep Erdogan

  4, crezi ca 1000 este egal cu 10000? ...
  Tăriceanu, împotriva justificării sumelor mari de bani

  Băncile (nu stiu după ce reglementare) aplică d ...
  Tăriceanu, împotriva justificării sumelor mari de bani

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Opinii

  Eveniment

  Economie

  Finante Banci

  Actualitate Companii

  Politic

  In brief

  Economie mondiala

  Actualitate

  IT&C

  Auto

  Extern

  Util