Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Poate face fata sistemul de urgenta din Romania unui cutremur asemanator celui din 1977?

DA - Comentati ca sa explicati
NU- Comentati ca sa explicati
NU STIU/ NU RASPUND

Comentarii (26) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
[email protected] national.ro

[email protected] national.ro
« Alte articole din categoria Eveniment

Romgaz a dat ELCEN în judecată pentru recuperarea unei creanţe de 240 mil. lei

EvenimentData adaugarii: 2014-04-19

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


Producătorul de gaze naturale Romgaz Mediaş (SNG) a chemat în instanţă Electrocentrale Bucureşti (ELCEN) pentru recuperarea sumei de 240,3 milioane lei, valoare reprezentând în principal penalităţi de întârziere pentru neachitarea gazelor livrate, calculată în baza unui contract semnat în 2003.
"Crean a este compusă din: 1) Suma de 230,4 milioane lei, reprezentând penalită i de întârziere care au fost calculate conform Contractului de vânzare cumpărare gaze naturale nr.38/2003, în raport cu pre ul gazelor naturale neachitate. Perioada pentru care s-au calculat aceste penalită i este 12.07.2011 (data rezilierii conven iei de e alonare nr.4045/14.05.2009) - 31.01.2013 (data încheierii actului de dare în plată prin care s-a stins debitul principal). 2) Suma de 5,3 milioane lei, reprezentând dobânda legală aferentă neachitării sumei de 61,2 milioane lei. Perioada pentru care s-a perceput acest debit accesoriu, adi ional conven iei de e alonare nr.4045/14.

Stiri similare:

» Romgaz avertizează: Bucureştiul ar putea rămâne fără caldura după 15 noiembrie, dacă ELCEN nu are un program ferm de stingere a datoriilor
» Precizari ELCEN- Niciun cont al unei instituții publice sau agent economic nu este în acest moment blocat
» Bucureștenii ar putea rămâne fără apă caldă: Romgaz nu va mai furniza gaze pentru ELCEN

05.2009, este 12.07.2011 - 31.01.2013", se arată într-un comunicat transmis ieri Bursei de Valori Bucure ti.
Crean a include  i suma de 4,4 milioane lei, reprezentând dobânda aferentă ratelor e alonării stabilite, iar perioada pentru care se pretinde această sumă este 28 februarie 2011 (scaden a primei rate de e alonare neachitată la termen)  i 31 ianuarie 2013 (data încheierii actului de dare în plată prin care s-a stins debitul principal).
Cererea de chemare în judecată a fost înaintată Tribunalului Sibiu.
Romgaz a preluat centrala Iernut, din jude ul Mure , în luna februarie a anului trecut de la Electrocentrale Bucureşti, în contul unor datorii neonorate de 653 milioane lei aferente gazului cumpărat dar neplătit de la compania din Mediaş.
Termocentrala Iernut a produs anul trecut aproape 1 TWh de electricitate, generând Romgaz venituri de 237,4 milioane lei (53,7 milioane euro).
În luna noiembrie a anului trecut, conducerea Romgaz aprecia că vor fi necesare investiţii "substanţiale" pentru a menţine în funcţiune termocentrala de la Iernut, iar până în 2016 va trebui redusă puterea unităţii, de la 800 MW la 600 MW, întrucât două grupuri energetice vor trebui scoase din funcţiune din cauz că nu mai îndeplinesc cerinţele de mediu.
Cifra de afaceri a Romgaz a crescut cu 1,5% anul trecut, la 3,89 miliarde lei (881,2 milioane euro), deşi cantităţile de gaze interne şi din import livrate s-au redus, iar profitul a scăzut cu 16,8%, la 930,7 milioane lei (210,6 milioane euro).
Romgaz este controlat de stat, prin Departamentul pentru Energie, care de ine 70% din ac iuni. Un ac ionar important al companiei este Fondul Proprietatea, cu aproape 15% din titluri.
Ac iunile Romgaz au încheiat  edin a bursieră de joi în scădere cu 0,12%, la 34,26 lei. La acastă cota ie, capitalizarea bursieră a companiei este de 13,204 miliarde lei (2,955 miliarde euro)
 
 • Currently 4.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 4.0 din 1 vot

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  a batut saua ,mai bune decat ruginele amerloce.,ha ...
  Ungaria: Un avion de pasageri al TAROM, interceptat de avioane militare in spatiul aerian ungar

  la Fed. Cup. ...
  Ion Tiriac, despre incidentele de la Mamaia: "Arbitrii l-au scos pe Ilie Nastase din tribuna fara niciun drept"

  vot Marine Le Pen. ...
  PE estimeaza fraudarea fondurilor europene de catre Marine Le Pen la 5 milioane euro si paguba ar putea fi mai mare

  vot Marine Le Pen ...
  Emmanuel Macron si Marine Le Pen - angajati puternic in campania pentru al doilea tur de scrutin. Manifestatii avand drept slogan "Nici Marine, nici Macron"

  vot Marine Le Pen ...
  Frontul National "face ordine" in presa franceza, selectand publicatiile care primesc autorizatia de a reflecta campania candidatei sale, Marine Le Pen

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Alege TV

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Eveniment

  Economie

  Finante Banci

  Piata bursiera

  Actualitate Companii

  Politic