Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (3) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Eveniment

Interconectările pentru energie, gestionate direct de Guvern

Eveniment - Afrodita Cicovschi / afrodita.cicovschi@curierulnational.ro
(citeste alte articole de acelasi autor »)
Data adaugarii: 2014-02-17

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


Executivul a adoptat o ordonanţă de urgenţă prin care Transgaz şi Transelectrica trec în subordinea SGG
Motivul invocat este faptul că cele două companii sunt implicate în proiecte de transport al energiei cu R. Moldova şi Turcia
Un alt argument adus în favoarea adoptării ordonanţei priveşte intenţia Finanţelor de a promova o nouă lege de reglementare a redevenţelor


Drepturile şi obligaţiile statului asupra Transelectrica şi Transgaz vor fi exercitate direct de Guvern, prin Secretariatul său General (SGG), conform unei ordonanţe de urgenţă adoptate de Executiv, scopul acesteia fiind facilitarea derulării marilor proiecte de interconectare cu R. Moldova şi Turcia.
"Având în vedere că cele două companii menţionate sunt listate la bursă, fapt care obligă la respectarea unor înalte standarde de management şi transparenţă, se impune necesitatea monitorizării directe, la nivelul conducerii Guvernului, a evoluţiei acestora, în consonanţă cu obiectivul naţional al asigurării independenţei energetice a României, neadoptarea măsurilor propuse fiind de natură să producă efecte negative pe termen mediu şi lung în acest domeniu fundamental al economiei", a anunţat Executivul.
Un alt argument adus în favoarea adoptării actului normativ îl constrituie faptul că, în perioada imediat următoare, Ministerul Finanţelor Publice va promova o nouă lege de reglementare a redevenţelor. "Precizăm că, în conformitate cu normele Uniunii Europene, instituţia care reglementează nivelul redevenţelor nu poate îndeplini şi funcţia de administrare a acestor companii", a informat Executivul.

Transelectrica şi alte şase companii vor construi cablul submarin România - Turcia

Proiectul Cablului de interconectare submarin România - Turcia va fi dezvoltat după modelul Companiei de Proiect, similar cu EnergoNuclear în  Proiectul Unităţilor 3 şi 4, a declarat pentru Curierul Naţional Daniela Lulache, director general al Nuclearelectrica.
Potrivit oficialului, "compania de proiect va fi constituită prin subscrierea şi vărsarea echivalentului în lei a unui număr de 14.000.000 acţiuni cu o valoare nominală de 1 euro fiecare, de către Transelectrica, Nuclearelectrica, Complexul Energetic Craiova, Romgaz, Hidroelectrica, Electrica şi Complexul Energetic Hunedoara".
"În cadrul Adunării Generale a Acţionarilor SNN din martie, se va supune votului acestora aprobarea Acordului de principiu privind realizarea proiectului Cablului de interconectare submarin, aprobarea participării SNN la constituirea Companiei de Proiect "HVDCC România-Turcia SA" prin subscrierea şi vărsarea echivalentului în lei a unui număr de 2.000.000 acţiuni, cu o valoare nominală de 1 euro şi aprobarea introducerii în proiectul BVC pentru exerciţiul bugetar 2014 a sumelor necesare vărsămintelor aferente acţiunilor subscrise", a afirmat Lulache.
Potrivit Memorandumului aprobat în şedinţa Guvernului din data de 16.12.2013, Compania de Proiect "HVDCC România - Turcia S.A." va fi o companie mixtă româno-turcă (fiecare parte deţinând 50 %) care va fi responsabilă de reevaluarea şi actualizarea studiului de fezabilitate, inclusiv mărirea capacităţii de export de la 800 la 1.600 MW, precum şi de asigurarea finanţării, construcţiei şi operării Proiectului.

Vulpescu, membru în Consiliul de Supraveghere al Transelectrica

Remus Vulpescu, directorul de cabinet al ministrului demisionar al Finanţelor, Daniel Chiţoiu, a fost numit în Consiliul de Supraveghere al Transelectrica, în locul lui Dănuţ Leonard Sandu, preşedintele NexteBank. "Transelectrica informează publicul investitor că în şedinţa din 14 februarie, Consiliul de Supraveghere a luat act de renunţarea din calitatea de membru al Consiliului de Supraveghere al Transelectrica a domnului Dănuţ Leonard Sandu şi a numit în calitate de administrator provizoriu, membru al Consiliului de Supraveghere, până la întrunirea Adunării Generale a Acţionarilor, pe domnul Remus Vulpescu", se arată într-un comunicat al companiei care gestionează sistemul naţional de transport al electricităţii.
Avocatul Remus Vulpescu, fost şef al Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI), face parte şi din Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica
 
 • Currently 5.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 5.0 din 1 vot

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  3 printre vizati sai pui pe merkel si macron ...
  O nouă bază militari cu soldaţi NATO în România

  COLUMBIA 8 DUMNEZEU 8; COLUMBIA 16 Iisus Hristos 1 ...
  Columbia va deveni primul “partener mondial” latino-american al NATO

  4 cu civilizatia lor au poluat si distrus natura e ...
  O nouă bază militari cu soldaţi NATO în România

  4 civilizatie si securitate pt EI,colonie si sclav ...
  O nouă bază militari cu soldaţi NATO în România

  Autoritățile locale : n-are WC-URI publice,st. ...
  Comisarul Corina Cretu solicita autoritatilor locale să acceseze sursele de finanțare ale Comisiei Europene

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Eveniment

  Economie

  Finante Banci

  Piata bursiera

  Actualitate Companii

  Specializat

  Politic

  Economie mondiala

  Actualitate

  Extern

  Gadgeturi