Cumpara acum
Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Eveniment

Viitorul profesiei de avocat dezbătut în cadrul Congresului UIA de la Macao

EvenimentData adaugarii: 2013-12-30

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


Prestigioasa întâlnire a avocaţiilor lumii a fost organizată de către UIA în cadrul Congresului ce a avut loc în perioada 31.10.2013 - 04.11.2013 la Macao China.
Temele abordate în cadrul secţiunilor pe specific profesional au fost extrem de interesante şi actuale, de la dreptul Uniunii Europene la dreptul contractelor, de la arbitrajul internaţional la negocierile internaţionale în practica avocaţilor, de la dreptul administrativ şi dreptul concurenţei la dreptul societăţilor - fuziuni şi achiziţii, dreptul artelor, informaticii şi telecomunicaţiilor precum şi vânzarea internaţionala de mărfuri.
O tema care a suscitat un interes aparte a fost "Viitorul profesiei de avocat: evolutia statutului de avocat in anii care vor veni"
Această sesiune a tratat preocupările cotidiene ale avocaţilor faţă de evoluţia reglementărilor economice care afectează profesia şi valorile sale esenţiale: independenţa, secretul profesional, respectarea regulilor privitoare la conflictul de interese şi respectarea dreptului la apărare într-o lume în care frontierele economice, politice şi sociale sunt în cădere şi unde globalizarea ne obligă să reflectăm la cele mai bune mijloace de promovare a valorilor esenţiale.

Sesiunea speciala, in cadrul temei susmentionate, s-a referit la tinerii avocati: "Accesul in profesia de avocat: legislatie internationala, perspective si dezvoltare".
Discutiile purtate au avut in vedere diferitele sisteme din lume privind accesul in profesia de avocat, avantajele, inconvenientele si perspectivele de dezvoltare.

In contextul viitorului preofesiei de avocat si a accesului in profesie, s-a abordat si tematica organizarii cabinetelor de avocat, respectiv "Ce trebuie sa faca cabinetele de avocat in ceea ce priveste planul de marketing?" si care este “Strategic Law Firm Marketing” ?

Criza economică actuală a adus în discuţie tema privind "Noile aşteptari ale clienţilor în privinţa onorariilor". La nivel planetar, criza economică a atras după sine reactii ale clienţiilor avocaţilor care-i obligă pe aceştia să reflecteze la noi modalităţi de stabilire a onorariilor.
Societăţile şi cabinetele de avocaţi trebuie să reflecteze la adaptările necesare în modul de stabilire a onorariilor. Congresmenii şi-au împărtăşit experienţele dar au adus în discuţie şi trasarea de noi idei în privinta onorariilor.

Un interes deosebit a suscitat secţiunea compusă din dreptul falimentului şi medierea şi prevenirea conflictelor.
Av.


dr. Elena Bustea, preşedinte al CNR (Comitetului Naţional Român) din cadrul Uniunii Internaţionale a Avocaţilor/Union Internationale des Avocats/U.I.A ne-a declarat: "Este o premieră în cadrul congresului UIA alăturarea celor 2 secţiuni: dreptul falimentului şi medierea şi prevenirea conflictelor în cadrul uneia singure, iar tema a fost Redresarea întreprinderilor şi medierea în cadrul acesteia analizându-se perspectivele de viitor privind instituţia medierii în vederea redresării unei întreprinderi aflate în criză sau în cadrul unei proceduri de insolvenţă din punctul de vedere al avocaţilor din diferite jurisdicţii din lume".

Participarea avocaţiilor români la Congresul UIA din 2013 a fost, ca de obicei, numeroasă şi foarte apreciată.
Din delegaţie au făcut parte: Decanul Baroului Bucureşti Av. Ion Ilie-Iordăchescu, Secretarul Regional UIA av. Mihai Alexandru Tănăsescu, Decanul Baroului Ilfov Av. Lovin Şerban Niculae, Av. Flavia Cristina Teodosiu, consilier în Baroul Bucureşti, avocat Mihai Ferariu şi av. dr. Elena Bustea Preşedintele CNR. UNBR a fost reprezentată prin mandat pe care domnul preşedinte av. dr. Gheorghe Florea l-a transmis domnului av. Ion Ilie-Iordăchescu.

Următorul Congres UIA din 2014 va avea loc la Florenţa - Italia.

 
 • Currently 5.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 5.0 din 7 voturi

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Mai bine te duci militian ca ai salariu mare , con ...
  Prelucrătorii de mase plastice reclamă că absolvenții vin fără pregătire practică din universități

  a mediului politico-infractiona l ...
  Guvernul pregăteşte o Ordonanţă de Urgenţă pe tema mediului

  Se dubleaza si impozitele si CAS-ul si banii se in ...
  ”Toate pensiile din România se vor dubla”

  Datoriile marilor contribuabili, miliarde euro, ga ...
  ”Toate pensiile din România se vor dubla”

  da dusmanul americii este ue ...
  Donald Trump, aspru criticat pentru prestaţia de la Helsinki

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Eveniment

  Economie

  Finante Banci

  Piata bursiera

  Actualitate Companii

  Politic

  Economie mondiala

  Actualitate

  Extern

  Util