Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Eveniment

Aproape 55.000 de jocuri mecanice populează barurile şi sălile de joc din România

Eveniment - Adrian Ungureanu / adrian.ungureanu@curierulnational.ro
(citeste alte articole de acelasi autor »)
Data adaugarii: 2013-08-28

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


Circa 10.000 de baruri şi restaurante au în dotare cel puţin 2 aparate mecanice
Raportat la populaţie, pe plan local există un aparat la fiecare 355 de români
Cu toate acestea, România are puţine sloturi în comparaţie cu alte ţări, chiar mai mici


În România sunt autorizate 11.574 de locaţii care pot opera aparate de tip slot-machine, acestea găzduind, potrivit datelor Asociaţiei Organizatorilor de Sloturi - ROMSLOT, 54.548 de jocuri mecanice. Raportat la o populaţie de 19,5 milioane de cetăţeni, în România este disponibil un aparat la un număr de aproximativ 355 de persoane.
Potrivit datelor publicate de ROMSLOT, numărul actual de aparate mecanice disponibile în toată ţara se situează la un nivel asemănător cu cel de anul trecut. "Stabilizarea cererii şi a ofertei din piaţă şi modificările legislative ce se preconizează a fi adoptate în următoarea perioadă au condus la o menţinere a pieţei de sloturi din România la acelaşi nivel faţă de perioada similară a anului anterior.(...) Numărul de sloturi din România în iulie 2013 (54.548 aparate) se situează la un nivel asemănător cu cel din iulie 2012 (54.511 aparate), se arată într-un comunicat ROMSLOT, remis ieri redacţiei.
Aparatele de tip slot-machine sunt operate de 414 companii, lanţuri internaţionale sau firme autohtone, şi sunt amplasate în săli de joc dedicate (cu minimum 15 aparate pe sală) sau în locaţii mici (cu 2-5 aparate pe locaţie). La nivelul întregii ţări sunt autorizate un număr de 1.432 de locaţii mari - săli de joc dedicate, şi 10.142 de locaţii mici. "Se poate observa că piaţa a rămas constantă faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Acest lucru credem că se datorează unei anumite stabilizări a cererii şi ofertei, piaţa aflându-se în acest moment în echilibru. De asemenea, un alt motiv poate fi faptul că operatorii se află în expectativă faţă de modificările legislative ce se preconizează a fi adoptate în următoarea perioadă şi care sperăm că vor aduce mai multă predictibilitate în industria de sloturi şi vor ajuta la formarea unui cadru legislativ aplicabil.
Vreau să menţionez că un cadru legislativ stabil şi normal din punct de vedere concurenţial, birocratic şi fiscal este cheia continuării investiţiilor în acest domeniu", a declarat, în comunicat, Dan Iliovici, director executiv Romslot.
Locaţiile mari sunt sălile de joc cunoscute uneori şi sub denumirea de "cazinouri electronice", unde sunt amplasate un minim de 15 aparate tip slot-machine, dar şi mese de joc electronic, precum ruleta electronică sau blackjack electronic.
Locaţiile mici pot fi de tipul barurilor şi restaurantelor, unde pot fi amplasate un număr de minimum 3 aparate şi maximum 5 sloturi. De asemenea, în categoria locaţiilor mici intră şi casele de pariuri şi agenţiile Loto, unde pot fi amplasate un minim de 2 şi un maxim de 5 sloturi.
Italia şi Spania au împreună aproape 600.000 de aparate
Conform statisticilor internaţionale, alte ţări europene înregistrează un număr de aparate mai mare decât cel din România, raportat la populaţia ţării. De exemplu, în Italia numărul acestora se ridică la peste 350.000, la o populaţie a ţării de 3 ori mai mare, iar în Spania sunt înregistrate aproape 240.000 de aparate, la o populaţie a ţării de aproximativ 2,3 ori mai mare. În Cehia, ţară a cărei populaţie este puţin peste jumătate din cea a României, sunt înregistrate peste 63.000 de aparate. "Această analiză ne va ajuta să monitorizăm parcursul pieţei de sloturi autohtone. Romslot a promovat întotdeauna ideea unei industrii transparente, orientate către un joc responsabil, iar cercetările şi analizele pe care le elaborăm fac parte dintr-un efort pe termen lung, ce ajută la îndeplinirea acestei misiuni", a spus Dan Iliovici.
400 de milioane de euro jucaţi în 2012 la aparatele din România
Piaţa de jocuri mecanice (slot machines) este estimată de ROMSLOT la 400 de milioane de euro, sumă generată de o parte mică a populaţiei României, la un număr de aparate restrâns în comparaţie cu alte ţări din Europa. "În 2012, piaţa de slot-uri din România este evaluată la aproximativ 400 de milioane de euro, o piaţă care are un impact semnificativ la bugetul de stat. Totalul taxelor şi impozitelor care sunt plătite de organizatorii de sloturi din România se ridică la 160 de milioane de euro. Aceşti bani provin doar din rulajul pe care îl asigură aparatele de jocuri. Industria noastră generează şi mai mulţi bani pentru bugetul de stat şi pentru economia naţională prin salariile angajaţilor, chirii şi multe altele. Impactul economic se multiplică de până la 8 ori. Trebuie să ţinem cont şi de faptul că această industrie asigură 30.000 de locuri de muncă la ora actuală", explica, în luna mai, Dan Iliovici.
 
 • Currently 5.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 5.0 din 3 voturi

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  fara nica suntem o tara in care platesti pt orange ...
  800.000 de imobile, înregistrate, până în prezent, prin Programul naţional de cadastru şi carte funciară 2015-2023

  fara nica suntem o tara in care platesti pt orange ...
  800.000 de imobile, înregistrate, până în prezent, prin Programul naţional de cadastru şi carte funciară 2015-2023

  Ce tara suntem daca dupa 28 de ani de la lovitura ...
  800.000 de imobile, înregistrate, până în prezent, prin Programul naţional de cadastru şi carte funciară 2015-2023

  dracNEA SA VA IA DE PiSD-ei BORATI SI BORFASI CE P ...
  Discursul Asistentului Secretarului de Stat al SUA pentru Europa şi Eurasia, Wess Mitchell, la Universitatea din Bucureşti

  Bacovia,din regatul cel bacovian ...
  Noi dezbateri la Codul de procedură penală şi legea privind organizarea judiciară

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Opinii

  Eveniment

  Economie

  Finante Banci

  Piata bursiera

  Actualitate Companii

  Specializat

  Politic

  Economie mondiala

  Business Style

  Actualitate