Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Eveniment

Noile tehnologii sprijină creşterea calităţii actului medical

Eveniment - Costin Niţu
(citeste alte articole de acelasi autor »)


imagine-articol-1

Dr. Florin Bobircă - Medical Equipments Points


Data adaugarii: 2012-10-15

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


Dotarea cabinetelor de medicină de familie cu aparatură de ultimă generaţie va permite medicilor să ofere asistenţă de calitate dar şi o gamă largă de servicii
Dr. Florin Bobircă, Medical Equipments Points: Suntem o companie nouă în branşă, dar am pornit de la ideea satisfacerii unei necesităţi identificate pe piaţa echipamentelor medicale
"Ideea noastră a pornit de la strategia de dezvoltare a sistemului medical primar formulată de Ministerul Sănătăţii"


Asociaţia Medicilor de Familie - Bucureşti şi Patronatul Medicilor de Familie Bucureşti - Ilfov a organizat în perioada 11-14 octombrie conferinţa regională de medicina familiei cu tema "Medicul de Familie - Practician şi manager". O componentă a acestui eveniment a fost expoziţia companiilor din domeniile farmaceutic, software medical, servicii şi echipamente medicale.
Am stat de vorbă cu dr. Florin Bobircă, despre avantajele medicilor de familie de a-şi dota cabinetele cu aparatură medicală de ultimă generaţie şi despre cum acestea sprijină medicul de familie în creşterea calităţii actului medical în beneficiul pacienţilor.
"Suntem o companie nouă în branşă, dar am pornit de la ideea satisfacerii unei necesităţi identificate pe piaţa echipamentelor medicale cu un grad de sofisticare moderat, foarte accesibile şi, ce este cel mai important, foarte utile pentru oferirea serviciilor de calitate în cabinetele medicilor de familie şi nu numai. Concret, ideea noastră a pornit de la strategia de dezvoltare a sistemului medical primar formulată de Ministerul Sănătăţii şi care se concentrează pe creşterea calităţii actului medical primar. Soluţia de dotare a cabinetelor de medicină de familie cu echipamente medicale uşoare, extrem de uşor transportabile şi facile în exploatare va permite medicilor de familie să ofere asistenţă de calitate şi cu o plajă largă de servicii de investigare iniţială", a declarat pentru Curierul Naţional, dr. Florin Bobircă, Medical Equipments Points.

Avantaje pentru pacienţi şi medici

El a spus că avantaje există pentru fiecare categorie implicată: pacienţi şi medici de familie. "În beneficiul pacientului, medicul de familie va avea posibilitatea oferirii asistenţei medicale primare imediate. De asemenea, va creşte calitatea actului medical în zona rurală şi se va reduce decalajul faţă de mediul urban. În ceea ce priveşte avantajele medicilor de familie, acestea vizează creşterea implicării medicului de familie în stabilirea diagnosticului corect. Se va asigura o îndrumare corespunzătoare a pacientului către medicul specialist potrivit, şi totodată, se va degreva sistemul spitalicesc de categoriile de pacienţi care pot fi trataţi în ambulator", a precizat dr. Florin Bobircă.
El a mai afirmat că Medical Equipments Points, împreună cu Asociaţia Medicilor de Familie din România, lucrează pentru dezvoltarea unui proiect ce are în vedere creşterea calităţii medicinei primare printr-o dotare corespunzătoare a cabinetelor de medicină de familie în beneficiul pacienţilor.

Alexiu (SNMF): O dotare a cabinetelor, necesară ca un sistem să funcţioneze corect

"Cabinetele medicale din medicina de familie sunt dotate la un nivel minimal. A dezvolta o asistenţă medicală primară puternică înseamnă a ajuta medicina primară să rezolve la acest nivel, aşa cum ar trebui în orice sistem de sănătate, cel puţin 80% din tot ce înseamnă asistenţă medicală a populaţiei astfel încât în eşaloanele superioare, în spitale de exemplu, sau în centre medicale de înaltă performanţă să ajungă doar acele cazuri care au nevoie de aceasta. Ca  să faci acest lucru trebuie ca în asistenţa medicală primară să poţi să ai acces la farmacie, laborator, medicamente, la tot ce înseamnă sterilizare sau acces la materiale de unică folosinţă, la consumabile, la partea de informatică", a precizat pentru Curierul Naţional, dr.
Sandra Adalgiza Alexiu, secretar Societatea Naţională de Medicina Familiei.
Ea spune că o dotare a cabinetelor de medicină primară ar fi absolut necesară ca un sistem să funcţioneze corect. "În ceea ce priveşte dotarea, finanţarea nu se asigură de la ministerul Sănătăţii, acesta nu asigură absolut nimic în dotarea cabinetului, doar medicii îşi pot procura cele necesare, iar a fi plasat într-o poziţie de manager nu este uşor, este o provocare pentru cei care au acceptat şi au fost puşi în această poziţie. Există nişte inadvertenţe şi probleme care ar trebui rezolvate astfel încât măcar accesul la fonduri structurale şi partea de cheltuieli neeligibile să fie accesibile pentru medicii de familie", a explicat dr. Sandra Alexiu.
Ea a afirmat că spre deosebire de alţi profesionişti din sistemul sanitar, medicii de familie sunt cabinete private, şi sunt de când a intrat în reformă în anul 1999. Şi atunci, ca şi cabinete private au fost forţaţi să devină manageri fără să fie şcoliţi pentru acest lucru sau instruiţi în mod special, aşa că a trebuit să înveţe nişte lucruri noi, din mers.
"Provocările medicilor de familie în prezent sunt legate de apariţia unui proiect nou de Lege a Sănătăţii, de strategia de sănătate care urmează să fie aplicată şi care deocamdată este la stadiul de proiect, de implementarea reţetei electronice, a cardului electronic de sănătate, a dosarului electronic al pacientului, şi toate acestea legate de o slabă finanţare a sistemului sanitar. Având în vedere că medicul de familie este o verigă fundamental a oricărui sistem de sănătate, prima poartă prin care pacientul intră în sistem şi la care revine de câte ori are nevoie de sistem sau la care se întoarce din sistemul sanitar, absolut orice schimbare în sănătate este o provocare pentru medicul de familie", a mai spus secretarul SNMF.

Pîrcălabu, PMFB: Este nevoie de o mai mare deschidere din partea Ministerului Sănătăţii

"Ne-am preocupat în mod special să îi învăţăm pe medici să îşi calculeze preţurile serviciilor în cabinet, ce evidenţe şi ce fiscalitate trebuie să urmărească. În cadrul conferinţei desfăşurate în perioada 11-14 octombrie am vrut să-i învăţăm ce înseamnă organizare, apartenenţa la o organizaţie patronală, iar implicarea să fie o participare activă la decizie. Am vrut să-i învăţăm cum se conduce mai bine o afacere, le-am făcut o comparaţie a sistemelor de sănătate din Europa cu tendinţa de evoluţie a acestor sisteme, unde ne plasăm noi şi ce putem să aşteptăm de la această evoluţie. Ca şi avantaje, noi le reprezentăm interesele economice", a declarat pentru Curierul Naţional, preşedintele Patronatului Medicilor de Familie din Bucureşti, dr. Marina Pîrcălabu.
Ea a spus că în ceea ce priveşte relaţia dintre PMFB şi Ministerul Sănătăţii, se încearcă să fie o una amiabilă, pentru că sunt cei abilitaţi să negocieze aspectele financiare şi tot ceea ce înseamnă servicii în contractul cadru şi în noua lege a Sănătăţii. "Ca şi aşteptări, este nevoie de o mai mare deschidere din partea Ministerului Sănătăţii, o înţelegere a rolului medicului de familie, un respect al statutului acestuia, o stabilitate legislativă care să permită dezvoltarea unor planuri de viitor", a afirmat dr. Marina Pîrcălabu.

Medical Equipments Points, importator şi distribuitor de echipamente medicale de ultimă generaţie, urmăreşte îmbunătăţirea calităţii serviciilor medicale, prin furnizarea echipamentelor cu grad înalt de tehnologizare, care să eficientizeze şi faciliteze relaţia medic-pacient. Produsele companiei vin în întâmpinarea nevoilor medicilor de familie, prin oferirea a două tipuri de echipamente, indispensabile unui cabinet care să răspundă exigenţei serviciilor performante şi de calitate, în context naţional şi european. Printre echipamentele medicale se numără: aparat ecografie pe laptop, electrocardiografe, pulsoximetre, stetoscoape digitale, holtere, monitoare semne vitale pacient etc
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  BRAVO, FLORIN cIORDACHE, FA-I PRAF PE VENETICI , P ...
  Florin Iordache critică raportul Comisiei de la Veneţia

  Si Ardealul din Azerbaidijan tot acum 100 de ani s ...
  Ana Birchall: Azerbaidjan este un partener strategic valoros al României

  NATURA 15 Dumnezeu 15; natura 11 Hristos 11, Maria ...
  “Natura Altfel”, un nou proiect FTMB

  Pupincuristul asta de Ivascu este ministrul tipic ...
  Se cere demisia ministrului Culturii, George Ivaşcu

  Rectificare - Iar industria este construita de cat ...
  Ziua Națională a Contabilului Român - o țară, o economie nu pot avansa fără specialiști

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: