Prima pagină:

PDF
Descarcă »


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Poate face fata sistemul de urgenta din Romania unui cutremur asemanator celui din 1977?

DA - Comentati ca sa explicati
NU- Comentati ca sa explicati
NU STIU/ NU RASPUND

Comentarii (27) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
[email protected] national.ro

[email protected] national.ro
w

« Alte articole din categoria Eveniment

Guvernul s-a hotărât să termine autostrada A3

Eveniment - Roxana Dimache / [email protected]
(citeste alte articole de acelasi autor »)
Data adaugarii: 2012-08-13

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


Pentru completarea şoselei vor fi expropriate 60 de terenuri şi imobile, care acoperă o suprafaţă de aproape 64.000 de metri pătraţi
Ministerul Transporturilor va plăti 47,16 milioane de lei pentru a completa segmentul de autostradă care lipseşte, în lungime de 6,5 kilometri
Cel mai mult va câştiga de pe urma exproprierilor firma Galeria Shopping Center, care va fi despăgubită cu 23 milioane de lei


Guvernul s-a hotărât să termine autostrada Bucureşti-Ploieşti, iar pentru completarea şoselei vor fi expropriate 60 de terenuri şi imobile, care acoperă o suprafaţă de aproape 64.000 de metri pătraţi. Ministerul Transporturilor va plăti 47,16 milioane de lei pentru a completa segmentul de autostradă care lipseşte, în lungime de 6,5 kilometri.
Primarul sectorului 3, Robert Negoiţă, firmele GTC şi Euroholding Land, deţinute de investitori israelieni şi spanioli şi Gigi Becali, se află pe lista celor care vor fi despăgubiţi pentru terenuri care vor fi expropriate pentru a completa autostrada Bucureşti-Ploieşti.
Astfel, între strada Petricani şi şoseaua de centură a Capitalei, vor fi expropriate, potrivit unui proiect de hotărâre de Guvern, 60 de terenuri şi imobile care acoperă o suprafaţă de 63.860 de metri pătraţi, pentru care este necesară suma de 47,16 milioane de lei (10,3 milioane de euro). Lucrările sunt necesare pentru a completa segmentul de autostradă care lipseşte, în lungime de 6,5 kilometri.

Finanţarea este asigurată de la bugetul de stat

Finanţarea este asigurată de la bugetul de stat, prin Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, iar valoarea despăgubirilor rezultă din raportul de evaluare întocmit de către un expert autorizat ANEVAR.
Gigi Becali va fi expropriat de 1.288 de metri pătraţi de teren arabil în Voluntari, pentru care va primi 111.088 de lei, adică 86 de lei pe metru pătrat (19 euro pe metru pătrat).
Tot în Voluntari va pierde mai multe loturi de teren arabil, în suprafaţă de 8.332 de metri pătraţi, şi primarul sectorului 3, Robert Negoiţă, dar va încasa de la stat în schimb 718.632 de lei (86 de lei pe metru pătrat - 19 euro pe metru pătrat).
"Cei care au evaluat au ţinut cont că zona are anumite perspective şi că acolo există nişte proiecte.
Un hectar de teren agricol se vinde, în general, cu câteva mii de euro, deci metrul pătrat costă câteva zeci de cenţi. În acest caz, preţul de aproape 20 de euro metrul pătrat de teren agricol are încorporat potenţialul de dezvoltare al zonei. Probabil că s-a comparat şi cu alte tranzacţii făcute cu teren în zonă. După părerea mea, ţinând cont de toate acestea, evaluarea este OK", a declarat, pentru Mediafax, analistul imobiliar Radu Zilişteanu.

300 de euro pe metru pătrat în zona Petricani

Cel mai mult va câştiga de pe urma exproprierilor firma Galeria Shopping Center, deţinută de grupul GTC Real Estate, cu acţionari israelieni.
Dezvoltatorul imobiliar cedează patru loturi de teren intravilan din şoseaua Petricani, care însumează 15.031 de metri pătraţi şi pentru care va fi despăgubit cu 23 de milioane de lei (1.530 de lei pe metrul pătrat, adică 296 euro/metru pătrat).
O sumă importantă (15,6 milioane de lei) va primi şi compania imobiliară Euroholding land, cu acţionari spanioli, pentru cei 10.226 de metri pătraţi de teren intravilan din şoseaua Petricani.
Tot pentru mai multe terenuri din intravilan, care însumează 2.933 de metri pătraţi, firma Piritex va fi despăgubită cu 4,49 milioane de lei (1.530 de lei pe metrul pătrat).
"Suma de 300 de euro pe metrul pătrat de teren intravilan în această zonă este realistă", a mai spus Zilişteanu.
Alţi beneficiari ai exproprierilor sunt o serie de persoane fizice, printre care Georgeta Ionescu, Corneliu Crintea, Gabriela Vârgolici, Mihai şi Nicoleta Cârciumaru, Cristian şi Mioara Topor, Alexandrina Vasile şi Mihai Nedelcu.

Autostrada A3 Bucureşti-Ploieşti a fost deschisă la jumătatea lunii iulie. Primul termen de dare în folosinţă a autostrăzii Bucureşti-Ploieşti a fost anul 2010, finalizarea fiind amânată de mai multe ori. În luna aprilie au început lucrările pentru cei 6,5 kilometri care urmează să completeze autostrada, între şoseaua Petricani şi centura Capitalei
 
 • Currently 2.83/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 2.8 din 6 voturi

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  curios cum un partid asa mare, da ministrii numai ...
  Klaus Iohannis l-a desemnat pe Mihai Tudose (PSD) ca viitor premier

  Traiasca gubernu Grindeanu II cu aceiasi sinistri ...
  Cum ar urma să se schimbe structura guvernului - Ministerul Fondurilor Europene redevine minister plin, alte ministere se despart sau se unesc

  Tot nu-ti dau astia nicio despagubire in caz de ca ...
  Românii nu îşi asigură casele fix în zonele unde e risc de cutremur sau de inundaţii FOTO

  pt 1 este rubrica de publicitate pt anunturi. ...
  Nouă reguli pentru combaterea spălării banilor

  Cu o clarificare: Statele Unite ale Europei nu ...
  Rusia vrea peste un sfert din piaţa globală în domeniul construcţiei de aeronave militare

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Alege TV

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: