Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Eveniment

Patronatele cer colaborarea cu autorităţile locale

Eveniment - Constantin Rucăreanu / constantin.rucareanu@curierulnational.ro
(citeste alte articole de acelasi autor »)
Data adaugarii: 2012-02-16

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


Organizaţiile patronale, membre ale Alianţei Confederaţiilor Patronale din România, se oferă să sprijine persoanele aflate în dificultate
Acestea subliniază că vor ajuta şi în viitor în situaţii de urgenţă, fiind nevoie doar de colaborarea autorităţilor


Situaţia evenimentelor produse în urma fenomenelor meteorologice a determinat oamenii de afaceri să intervină pentru sprijinirea şi salvarea persoanelor din localităţile de la nivel naţional aflate în dificultate ca urmare a căderii masive de zăpadă.
Mai mult, reprezentanţii organizaţiilor patronale membre ale Alianţei Confederaţiilor Patronale din România (ACPR) spun că acest ajutor se va extinde şi în viitor, orice fel de situaţii de urgenţă vor apărea, singurul lucru necesar fiind colaborarea din partea autorităţilor locale şi centrale.
Concret, organizaţiile patronale dau dovadă de solidaritate prin asigurarea în cazul în care este nevoie de transportul unor ajutoare constând în alimente, îmbrăcăminte, unelte, medicamente, arătând, însă, cât de important este ca autorităţile locale să conlucreze cu reprezentanţii mediului de afaceri, atât înainte cât şi în timpul situaţiilor deosebite.
De asemenea, organizaţii patronale din cadrul Alianţei Confederaţiei Patronale din România precum UGIR, ARACO, FORT, Palmed subliniază că această disponibilitate, pentru ajutorarea celor care au nevoie, prin colaborarea cu autorităţile rămâne deschisă şi pentru viitor, de exemplu dacă după topirea zăpezilor din ultimele săptămâni vor apărea inundaţii.

Plosceanu (ARACO): Putem implica specialişti în colaborarea cu autorităţile statului

Preşedintele Asociaţiei Române a Antreprenorilor de Construcţii (ARACO), Laurenţiu Plosceanu, a declarat că patronatele pot sprijini autorităţile locale prin membrii săi dacă situaţiile o impun. "Având în vedere condiţiile meteo nefavorabile extinse şi efectele potenţiale generate de inundaţiile prognozate, patronatele pot sprijini prin membrii săi, dacă situaţiile o impun, prin intervenţii la deszăpezire, regularizări de cursuri pentru apele rezultate în urma topirii zăpezilor, îndiguiri, consolidare de active şi prin reabilitarea construcţiilor şi infrastructurii afectate. Prin asociaţiile patronale putem genera un transfer de informaţii rapid şi eficient către membrii noştri generând un dialog cu autorităţile statului la nivel central şi local. Există disponibilitatea membrilor patronatelor pentru a genera implicările necesare în aceste situaţii, detaliile cu autorităţile locale urmând a fi convenite punctual", a declarat, pentru Curierul Naţional, preşedintele ARACO, Laurenţiu Plosceanu. Acesta a subliniat că dezvoltarea parteneriatului dintre patronate şi autorităţile statului se poate face prin identificarea situaţiilor unde este nevoie de intervenţii pentru prevenirea sau înlăturarea efectelor calamităţilor naturale.
"Putem implica specialişti în colaborarea cu autorităţile statului, reprezentanţi locali care să asigure expertiza, servicii şi materialele de construcţii necesare. Cerem tuturor autorităţilor locale să promoveze constant un dialog eficient pentru prevenirea situaţiilor de urgenţă", a spus Laurenţiu Plosceanu.

FORT este pregătită să sprijine în orice moment

Federaţia Operatorilor Români de Transport (FORT), membră a Patronatului Naţional Român, este pregătită să sprijine în orice moment în 36 de judeţe din ţară, inclusiv în Bucureşti, orice intervenţie în sprijinul persoanelor sinistrate cu autocare şi autobuze asigurate gratuit de către operatorii de transport pasageri membri.
"În cazul în care este nevoie de transportul unor ajutoare constând în alimente, îmbrăcăminte, unelte, medicamente etc. va putem asigura camioane de 7,5 tone până la 24 tone util în orice zonă a ţării cu condiţia stabilirii unui program de transport cu cel puţin cinci zile înainte, asigurându-se însă măcar o parte din carburantul necesar din alte surse la dispoziţia ACPR (n.r. - Alianţa Confederaţiilor Patronale din România)", a declarat secretarul general FORT, Lorina Neagu.
Totodată, FORT poate pune la dispoziţia ACPR în orice moment cel puţin 100 de voluntari din Asociaţia Transportatorilor în Regim de Taxi şi Închiriere (ATRT). "Atunci când situaţia o impune, membrii FORT prin Asociaţia Transportatorilor Rutieri în Construcţii (ATRC) pot interveni cu utilaje şi deservenţi, dar cu condiţia asigurării carburantului din alte surse", a precizat Lorina Neagu.


Palmed şi A.P.S.R. oferă consultaţii şi analize medicale gratuite

Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Paraclinice (Palmed) şi Alianţa pentru Sănătate din România (A.P.S.R.) vor oferi consultaţii şi analize medicale gratuite pentru persoanele care se află în zonele afectate de ninsori, potrivit lui Cristian Hotoboc, preşedintele celor două Asociaţii. "Atât Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Paraclinice, cât şi Alianţa pentru Sănătate din România, alături de Uniunea Generală a Industriaşilor din România (UGIR), pun la dispoziţie expertiza şi specialiştii săi pentru a depăşi această situaţie de urgenţă", a declarat, pentru Curierul Naţional, Cristian Hotoboc. Astfel, cele două Asociaţii vor oferi analize şi consultaţii medicale gratuite pentru persoanele care au nevoie.
"Pentru a beneficia de analizele şi consultaţiile gratuite, autorităţile din zonele afectate trebuie să facă o solicitare la una dintre cele trei Asociaţii - Palmed, A.S.P.R. sau UGIR", a spus acesta, adăugând că aşteaptă solicitările reprezentanţilor autorităţilor locale pentru a veni în întâmpinarea persoanelor care au nevoie.

UGIR Vrancea: Dorim ca, pe viitor, să avem o atitudine pro-activă

Filiala Vrancea a Uniunii Generale a Industriaşilor din România a anunţat ieri prefectura locală că doreşte să fie alături de aceasta în efortul de a rezolva problemele apărute în ultimele săptămâni în judeţul Vrancea şi datorate fenomenelor naturale.
"Dorim ca, pe viitor, să avem o atitudine pro-activă, să fim parteneri reali de dialog social şi acţiune în sprijinul acţiunilor demarate de Prefectura Vrancea ", se arată în scrisoarea semnată de preşedintele UGIR Vrancea, Cristian Vlase.
Deoarece, în viitorul apropiat, meteorologic, se previzionează creşterea temperaturilor şi implicit posibilitatea apariţiilor fenomenelor de inundaţii, Filiala Vrancea a UGIR îşi afirmă dorinţa şi disponibilitatea de a participa la activităţile preventive şi cu resurse adecvate potenţial disponibile în cadrul acestora
 
 • Currently 5.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 5.0 din 3 voturi

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  NATURA 15 Dumnezeu 15; natura 11 Hristos 11, Maria ...
  “Natura Altfel”, un nou proiect FTMB

  Pupincuristul asta de Ivascu este ministrul tipic ...
  Se cere demisia ministrului Culturii, George Ivaşcu

  Rectificare - Iar industria este construita de cat ...
  Ziua Națională a Contabilului Român - o țară, o economie nu pot avansa fără specialiști

  Ce anume mai contabilizati, din patrimoniul tarii, ...
  Ziua Națională a Contabilului Român - o țară, o economie nu pot avansa fără specialiști

  adica eliminarea politiei rutiere si examen fara s ...
  Modificare BOMBĂ a Codului Rutier: Nimeni nu mai scapă doar cu o amenda!

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: