Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (3) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Eveniment

Companiile reclamă legislaţia precară în domeniul mărfurilor periculoase

Eveniment - Afrodita Cicovschi / afrodita.cicovschi@curierulnational.ro
(citeste alte articole de acelasi autor »)
Data adaugarii: 2011-06-16

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


În România, reglementările se află sub controlul diferitelor entităţi, cu misiuni diferite şi regulamente interne proprii
Archicom: Adoptarea unei politici corecte ar putea consolida poziţia României pe segmentul
industrial-logistic
Se recomandă crearea unui sistem unic, prin care s-ar îmbunătăţi valoarea şi calitatea inspecţiilor şi s-ar minimiza riscurile de accidente

Cel mai recent raport "Dangerous goods warehousing", emis de către echipa de experţi care colaborează în cadrul organizaţiei  European Gateways Platform, a evidenţiat reglementările lacunare din România în privinţa depozitării şi transportului mărfurilor periculoase în România, relevând totodată necesitatea creării unui sistem unic, prin care s-ar îmbunătăţi valoarea şi calitatea inspecţiilor şi s-ar minimiza riscurile de accidente.
"Legislaţia existentă acoperă doar transportul şi depozitarea temporară a mărfurilor periculoase, fără referire la depozitarea pe termen lung şi la manipularea mărfurilor periculoase în cadrul depozitelor. În plus, România se luptă cu o legislaţie depăşită în ceea ce priveşte siguranţa în caz de incendiu şi protecţia mediului. Ca urmare, chiar şi un depozit nou construit nu corespunde în totalitate cerinţelor de minimizare a riscurilor în cazul depozitării mărfurilor periculoase", a declarat într-un comunicat Gerard Kuijs, CEO Archicom, liderul olandez-român în consultanţă pe segmentul logistic şi supply chain şi coordonator al departamentului operaţional de experţi din cadrul EGP.
Precizând că numeroase companii naţionale şi internaţionale solicită reglementări suplimentare privind depozitarea în siguranţă a mărfurilor periculoase în România, Gerard Kuijs a susţinut că se impune crearea unui sistem unic, integrat şi o serie de reglementări, care vor asigura vizibilitate (cu scopul de a facilita înţelegerea şi aplicarea în practică a legilor de către utilizatori, proprietari sau dezvoltatori), îmbunătăţind valoarea şi calitatea inspecţiilor, creând o mai mare conştientizare a riscurilor privind depozitarea şi transportul mărfurilor periculoase şi în general, minimizând riscurile de accidente. Recomandarea specialiştilor din cadrul Archicom este de a utiliza cele mai bune practici europene cu scopul de a crea o organizaţie care acoperă integral toate aspectele legislative pentru depozitarea şi transportarea în siguranţă a mărfurilor periculoase în România, pe baza reglementărilor diferite disponibile în prezent.

Aplicarea în practică a reglementărilor diferă în funcţie de ţară

În cadrul Uniunii Europene, legislaţia adoptată de fiecare stat în ceea ce priveşte depozitarea şi transportul mărfurilor periculoase este în conformitate cu reglementările europene trasate de directiva Seveso II.
Obiectivul directivei Seveso II este de a preveni apariţia accidentelor majore care implică substanţe periculoase şi de a reduce consecinţele unor astfel de accidente asupra sănătăţii şi a mediului înconjurător. Reglementările se concentrează în special asupra îmbunătăţirii controlului şi a măsurilor adoptate în ceea ce priveşte depozitarea mărfurilor periculoase. Statele membre ale UE au posibilitatea de a decide modul în care legislaţia se pliază în funcţie de nevoile fiecărui stat, atât timp cât obiectivele europene ale directivei Seveso II sunt respectate. Prin urmare, aplicarea în practică a reglementărilor diferă în funcţie de ţară.
Comparativ cu Ţările de Jos, reglementările din România cu privire la depozitarea în siguranţă a mărfurilor periculoase se află sub controlul diferitelor entităţi, cu misiuni diferite şi regulamente interne proprii. Ca urmare, în România, crearea unui mediu de lucru şi de depozitare în conformitate cu normele de siguranţă necesită implicarea diferitelor discipline (construcţii, educaţia mediului înconjurător, pompieri, condiţiile de muncă şi de transport) şi legi. Divizarea reglementărilor între mai multe entităţi face dificilă înţelegerea şi aplicarea în practică a legilor privind mărfurile periculoase. De asemenea, acest lucru face procesul de supraveghere şi de inspecţie mai dificil, existând uneori situaţii care nu sunt în conformitate cu legislaţia în vigoare, existând posibilitatea ca situaţii periculoase să treacă neobservate.
Raportul se concentrează asupra aplicării practice a normelor privind depozitarea mărfurilor periculoase în ţara noastră, făcând o comparaţie a legislaţiei mărfurilor periculoase din Europa, Ţările de Jos şi România şi oferind soluţii pentru îmbunătăţirea reglementărilor existente pe plan local
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Va multumim tavarasci Teodorovici ca in sfarsit d ...
  Autoritățile au pus gând rău PENSIILOR ROMÂNILOR!

  Avem numai de invatat de la Marea Franta care a fo ...
  Evaluarea Națională: Elevii de clasa a VI-a susțin prima probă

  In al WW II toti militarii au purtat la bandulier ...
  Rusia: Un tir cu patru rachete intercontinentale Bulava a reuşit în Marea Albă

  chiria au platit-o? ...
  Sediul central al Partidului România Mare (PRM) a fost spart

  multi elevi din romania nu stiu citi nimic. ...
  Copiii din scolile elementare nu stiu sa citeasca ceasul. Care este cauza?

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: