Cumpara acum
Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Eveniment

Mihai Viteazul, omagiat la Congresul Internaţional de Dacologie

Eveniment - Veronica Marinescu / veronica.marinescu@curierulnational.ro
(citeste alte articole de acelasi autor »)
Data adaugarii: 2010-05-29

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


"Vechea capitală a Ardealului", Alba Iulia, este timp de două zile - 28 şi 29 mai - gazda celei de-a XI-a ediţii a Congresului Internaţional de Dacologie organizat de Dacia Revival International Society, condusă de Dr. Napoleon Săvescu.
"Malus Dacus" (adică Dacul cel rău) - cum era supranumit Mihai Viteazul de către "complotiştii" vremii lui - este tema acestei ediţii care se desfăşoară la Universitatea "1 Decembrie 1918" din oraşul de pe Mureş şi la care participă istorici, lingvişti, cercetători din România şi din străinătate.
Poate mai mult ca oricând, invitaţia adresată de către dr. Napoleon Săvescu celor care pot contribui, prin munca lor de cercetare, la înţelegerea şi buna receptare a adevăratei istorii a poporului român, dar şi celor care vor să audă ce spun cercetătorii, a declanşat un impresionant val de entuziasm în rândul tuturor iubitorilor de istorie şi de neam. "Veniţi să ne alăturăm glasurile spre a le demonstra încă o dată tuturor că noi, românii, suntem urmaşii acelora care, secole de-a rândul, au înfruntat cele mai puternice imperii ale lumii, iar astăzi continuăm să vorbim aceeaşi limbă, continuăm să avem aceleaşi tradiţii, continuăm să ne păstrăm identitatea în această ţară Carpato-Dunăreană", a sunat îndemnul lui Napoleon Săvescu, inserat şi în nr. 63 (din această lună) al revistei lunare de istorie şi cultură "Dacia", dedicat celui de-al XI-lea Congres Internaţional de Dacologie "Malus Dacus -2010". "De ce dac şi de ce rău?", a continuat Napoleon Săvescu. "Pentru că întreaga coaliţie era conştientă de puterea teritoriilor reunificate, pentru că, la acea dată, Dacia era încă vie în mărturii şi documente, iar Mihai Viteazul era rău într-adevăr cu cei care doreau dezbinarea visului său: de a reuni cele trei ţări surori. "Iată argumentul de nezdruncinat pentru care "astăzi, după mai bine de 41 de decenii de la Re-Unirea câtorva dintre provinciile vechii Dacii de către "Malus Dacus", Mihai Viteazul, când Transilvania, pământul nostru străbun, s-a reunit cu Valahia şi Moldo-Valahia, dorim să ne exprimăm respectul şi admiraţia pentru cel care a înfăptuit acest măreţ act şi pentru care el, Mihai, a plătit cu viaţa". Între oficialităţile prezente ieri, la deschiderea lucrărilor Congresului de Dacologie, s-au aflat prefectul judeţului Alba, Ştefan Bardan, prefectul judeţului Hunedoara, Dezsi Attila, primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, preşedintele Consiliului judeţean, Ion Dumitrel, şi rectorul Universităţii "1 Decembrie 1918", Moise Achim. Prezenţa cu totul specială în sală a preşedintelui Alianţei Confederaţiilor Patronale din România (ACPR), dr. economist George Constantin Păunescu - sponsorul Congresului Internaţional de Dacologie - a fost îndelung aplaudată de audienţă.
Ieri, la Alba Iulia, s-a făcut auzit - pentru a câta oară! - printre istoricii şi cercetătorii care au susţinut comunicate, dar şi printre oficialităţile amintite, care au rostit scurte alocuţiuni - sentimentul puternic al iubirii faţă de istoria şi pământul românesc.

Au conferenţiat, printre alţii: Conf. dr. G.


D. Iscru, prof. Mariana Terra (SUA), Barbara Deppert Lippitz (Germania), prof. univ. Pr.Theodor Damian (SUA), prof. dr. Mihai Popescu, prof. Viorica Enăchiuc, prof. Gh. Vlad şi col.r. Viorel Ciobanu, Sabin Bodea, Ion C.Petrescu, Cârlugea Zenovie şi Zoe Elena Deju, prof. Pr. Ioan Octavian Rudeanu, Drumea Balcan Silvia (Italia), Marin Mihai Giurescu, prof. Gh. Bucur, Maria Crişan, Dumitru Rădoi, Silviu Dragomir, Păun Voinea.

 

 
 • Currently 4.40/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 4.4 din 15 voturi

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

 1. de Moni Minu:
  Vedem cum, rand pe rand, an de an, spiritul national a fost si este abandonat, terfelit, inlocuit - in scopul asa zisei globalizari - prin tot felul de surogate intelectuale. Cine sunt cei care scot la mezat sentimentul de a apartine, din profunzimea istoriei, unui loc geografic anume si a devenirii specifice lui ? Despre tradatori, pentru cate un pumn de arginti, s-a scris chiar si in Biblie. Cozile de topor sunt printre noi. Usor de identificat. Unora le-ati dat votul vostru si i-ati transformat in factori decizionari. Pentru a vinde altora, sub diferite pretexte, ce va apartinea voua din mosi stramosi. Naivilor ! Nu vedeti ca profitul economiei romanesti - cat mai este ea! - se scurge in exterior ?! Nu vedeti ca doar din cat mai ramane in tara - prin impozitul de 16% - nu se mai poate incropi un buget normal ?! Dureroasa curba de sacrificiu propusa este o amagire in ceea ce priveste redresarea. Adevarata cauza este eludata din analizele celor care hotarasc pentru moment soarta tarii. Nici comentatorii nu pun degetul pe rana; nu sunt buni dignosticieni ? nu au curajul ? sau sunt vanduti ?! Oameni buni, treziti-va ! Constatati singuri care este adevarata cauza a nenorocirilor ce se abat asupra voastra. Cred ca doar dintre oamenii care gandesc si simt la fel ca cei stransi in jurul ideilor si sentimentelor vehiculate la Congresul International de Dacologie de la Alba Iulia poate veni salvarea noastra. Plecaciune in fata Sentimentului National !
  2010-05-29, 13:45:51 (adresa: 188.25.239.*)
 2. de ioan:
  Au fost traco-geto-daci printre martirii primilor crestini din Imperiu Roman? Sunt canonizati de BOR? Ce atitudine ar trebui sa avem fata de un regim pagan, imperialist si colonizator, care se face vinovat de jaf, teroare, tortura si genocid fatza de primii crestini si fatza de populatia autohtona a Daciei? Oare perfida Roma a rescris si a falsificat doar istoria Cartaginei in favoarea sa, n-a facut acelasi lucru si cu istoria, identitatea, cultura, limba si numele rivalei sale de temut – Dacia? Cui apartzine tezaurul civilizatiei milenare traco-geto-dacice – urmasilor Romei sau ai Sarmisejetuzei? Morala crestina, morala intregii umanitati – poate sa admita ca fii, nepotzii, stranepotzii sa-si uite strabunii si sa-i venereze pe cotropitorii si ucigasii propriilor strabuni? Cum poate chipul calaului poporului traco-geto-dac sa stea in bazorilief alaturi de chipul gertfei sale –Decebal?. Cine erau numitzi tendentzios “barbari” la est de Carpati? Oare nu “dacii liberi” au eliberat in anul 271 Dacia de sub jugul Romei? Cum a puturRoma sa-i asimileze totalmente pe numerosii traco-geto-daci liberi mai ales din afara hotarelor la est de Carpati, daca dominatia lor n-a durat mai mult de 15 decenii, adica tot atat cat a fost si regimul colonizator al Imperiului Rus in Basarabia? Urmand “logica”, de ce locuitorii din Moldova din dreapta Prutului nu au devenit si ei prin “inductzie” moscali, nu au adoptat benevol limba moscaleasca si n-au preluat cu mandri un nume nou de tzara – Moscalia?! Cand vom avea o istorie corecta din punct de vedere moral, care sa nu lase dubii si ispite de a fi “smecheri” si de a ne schimba identitatea, denumirea limbii si a tzarii cu fiecare nou imperiu pe strabunul pamant?
  2010-05-31, 02:53:48 (adresa: 89.28.122.*)
 3. de ion:
  Criza financiara ce lovise Imperiul Roman pe la anul 106 (de la nasterea lui Isus Cristos) era mai crunta decat cea de acum. Aurul intr-o cantitate colosala jefuit si extras din Dacia a salvat Roma si i-a permis sa inaltze edificii si monumente ce reprezinta si fala Romei actuale. Ar fi bine ca domnul Aurescu, cel care a castigat procesul cu Ucraina la Haga, sa se preocupe si de TEZAURUL DACIC de la Roma si din alte capitale - poate nu intamplator e AURESCU si ii este dat sa "aureasca" destinul de azi al tzarii cu macar o parte infima din aurul stramosilor.
  2010-05-31, 07:10:41 (adresa: 89.28.122.*)
 4. de ok...ok:
  Felicitari pentru cei care au organizat manifestarea si dorim si in continuare acelasi interes in organizarea altor congrese .. sa cum pot sa lupte cu realitatea vremii. Ca alti critica si nu fac nimic...
  2010-05-31, 16:35:37 (adresa: 193.226.21.*)

Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


Recomandat Curierul National
Ultimele comentarii:

CUBA 4/8 ILIE 4/8; CU.B.A. CU-Creierul, B-13 Enori ...
Cuba și-a modificat Constituția. Este recunoscută economia de piață, dar «nu va exista un viraj capitalist»

dancila este de unica folosinta pentru infractorul ...
Vizita ministrului Sanatatii si a ministrului Finantelor Publice la Constanta

erata:de stiut cuM..,; ,,monedei "(societatii) ...
Cuba și-a modificat Constituția. Este recunoscută economia de piață, dar «nu va exista un viraj capitalist»

adica intorc societatea cubaneza la 180°inapoi ,l ...
Cuba și-a modificat Constituția. Este recunoscută economia de piață, dar «nu va exista un viraj capitalist»

deja in Anglia este seceta si cu interdictia oblig ...
Noi achiziţii în apărare: Alte 5 avioane de tip F-16 ar urma să intre în dotarea forţelor armate române

Top articole:

Afişează articolele cele mai:
Votate | Comentate | Expediate

Radio Sud

Tipografia de Sud
Orologia Primo minuto

Sumarul ediţiei: