Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Eveniment

Mega Image ne cam fură la buzunar

Eveniment - Afrodita Cicovschi / afrodita.cicovschi@curierulnational.ro
(citeste alte articole de acelasi autor »)
Data adaugarii: 2010-02-11

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


Protecţia Consumatorului a amendat 18 puncte de lucru din Capitală cu 94.000 lei
Au fost oprite de la comercializare 152 kg de alimente improprii consumului uman


Controalele efectuate de comisarii de la Protecţia Consumatorului asupra a 18 puncte de lucru Mega Image şi 4 puncte de lucru Penny Market, din Bucureşti, au scos la iveală faptul că acestea ne vând produse cu cantitate reală mai mică decât cantitatea declarată, dar şi produse expirate sau depozitate în condiţii improprii.
Potrivit unui comunicat remis ieri presei, dintre cele 1.313 kg alimente controlate, comisarii au dispus retragerea de la comercializare a 152 kg de alimente improprii consumului uman, alte 545 kg de alimente fiind oprite temporar de la comercializare, până la remedierea deficienţelor. Totodată, au fost aplicate 36 de amenzi contravenţionale în valoare de aproape 130.000 lei. 
"Cele mai grave abateri din domeniul practicilor comerciale incorecte, constatate la mai multe puncte de lucru, au fost: produse cu cantitate reală mai mică decât cantitatea declarată, etichete care induc în eroare consumatorul asupra compoziţiei reale sau a caracteristicilor produselor, utilizarea la raft de denumiri definite (ciocolată, unt, ulei de măsline) pentru produse care nu se încadrează în acele grupe, afişare eronată a preţurilor, mărfuri de provenienţă incertă. De asemenea, s-au constatat nereguli privind condiţiile de depozitare, manevrare şi prezentare a produselor", notează documentul ANPC.

În Titulescu se vinde peşte congelat stricat

Spre exemplu, Mega Image din Titulescu vindea hering congelat cu modificări organoleptice de aspect şi miros, file de cod congelat, ambalat sub marca proprie, care în lista ingredientelor avea menţionat "morun", brânză de oaie cu gust iute, amar, aspect sfărâmicios comercializată ca "brânză oaie tradiţională din zonă Mărginimii Sibiului" la care nu s-au putut prezenţa documente prin care să se justifice această afirmaţie, dar şi "zacuscă de vinete cu legume" şi "chifteluţe de pui" fără a avea menţionate data durabilităţii minimale în documentele de însoţire a mărfii. Amenzile aplicate s-au ridicat la 13.000 lei, 23 kg produse fiind oprite definitiv de la comercializare şi 214 kg oprite temporar până la intrarea în legalitate.
La punctul din Eminescu se vindeau preparate din carne (specialitate curcan vrac, ambalat în unitate) a căror cantitate reală era mai mică decât cea inscripţionată pe ambalaj, amenda aplicată aici fiind de 5.000 lei.

În Colentina brânza nu are preţ, dar scrie "cel mai bun preţ"

La punctul de lucru din Colentina al Mega Image, comisarii au descoperit că se poate vinde brânză preambalată la "cel mai bun preţ", dar preţul nu este afişat, la fel ca şi la oferta promoţională de iaurt "4 la preţ de 3". Aici au fost desacoperite şi clementine deshidratate, cu pete maronii şi urme de lovituri mecanice, produse de cofetărie (baclava) ambalate în caserole, fără indicarea cantităţii nete, preparate din carne (şuncă Praga, muşchi ţigănesc) ambalate în vid, cu modificări organoleptice evidente de aspect şi culoare, specifice alterării, pâine vrac fără informaţii privind denumirea producătorului şi preţului/kg. Amenzile s-au ridicat la 10.000 lei, diind oprite temporar de la comercializare 9 kg de produse oprite, 4 kg de produse fiind oprite definitiv. În Piaţa Unirii, preţurile nu sunt afişate pe raft, etichetarea este incompletă, calitatea produselor nu este menţionată sau se vând produse sub denumiri înşelătoare. Aici, 82 kg de produse au fost oprite temporar de la comercializare.
Punctele de lucru ale Mega Image amendate sunt cele din zonele Griviţei, Titulescu, Eminescu, Traian, Ştefan cel Mare, Piaţa Muncii, Apusului, Valea Oltului, Colentina, Calea Vitan, Calea Călăraşi, Piaţa Unirii, Calea Rahovei, Norilor, Giurgiului, Tineretului, 13 Septembrie şi Mihai Bravu

Penny Merket - sancţiuni de 34.000 lei

În magazinul Penny Market XXL se vindea pâine albă comercializată vrac, depozitată în navete pe un culoar de trecere a clienţilor, fără a fi asigurată  protecţia produsului, etichetare incompletă prin lipsă înscrierii unor ingrediente sau lipsă tuturor elementelor de identificare sau elemente de identificare netraduse în limbă română. Alte puncte de lucru ale Penny Market controlate şi amendate sunt cele din sectorul 5, Bucureştii Noi şi 1 Decembrie, sancţiunile ridicându-se la 34.000 lei.
 
 • Currently 5.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 5.0 din 6 voturi

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

 1. de dan:
  Stiati ca RDS-RCS face reclama mincinoasa ??? TV+NET+TEL FIX+TEL MOBIL = 52 lei Cele doua telefoane lipsesc de 3 luni in Cluj Napoca !! .Chiar si la incheierea contractului se lauda cu oferta , Iar de a doua zi incep tromboanele cu lipsa telefoanelor !! Rusine lor !
  2010-02-11, 15:38:22 (adresa: 188.24.83.*)

Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


Recomandat Curierul National
Ultimele comentarii:

mai bine le dati pe alea care nu sunt surpate! ...
Circulaţie oprită pe trei drumuri naționale, pe două se circulă îngreunat

poate sfantul prooporc! seamana cu o chelie cu o n ...
Tulcea: Turişti români, răsturnaţi cu ambarcaţiunea în apropiere de Sulina, salvaţi de poliţiştii de frontieră

si motociclisti francezi cu permisul,,copy paste " ...
Impresionantă paradă militară la Paris, de Ziua Națională a Franței

decat ca din bugetul sanatatii furam aproape tot! ...
Gabriel Oprea a pierdut procesul cu Ministerul Educației

simonele romance sunt mai putori de putori! ...
Impresionantă paradă militară la Paris, de Ziua Națională a Franței

Top articole:

Afişează articolele cele mai:
Votate | Comentate | Expediate

Radio Sud

Tipografia de Sud
Orologia Primo minuto

Sumarul ediţiei: