Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Considerați normal să plătiți vizita la medicul de familie?

Da
Nu
Casa de Sănătate trebuie să intervină

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
[email protected] national.ro

[email protected] national.ro
« Alte articole din categoria Eveniment

Un sit nu poate fi înscris pe lista de importanţă comunitară decât pentru motive de protecţie a mediului

Eveniment - Afrodita Cicovschi / [email protected]
(citeste alte articole de acelasi autor »)Curtea de Justiţie a Uniunii Europene nu soluţionează litigiul naţional, fiind de competenţa instanţei naţionale să soluţioneze cauza conform deciziei Curţii

Data adaugarii: 2010-01-15

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a stabilit că lucrările de dragare ce se vor desfăşura pe fluviul Ems trebuie executate cu respectarea protecţiei generale rezultate din directiva habitate

La sesizarea Tribunalului Administrativ din Oldenburg, Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a stabilit că un stat membru poate să refuze să îşi exprime acordul în privinţa proiectului de listă a siturilor de importanţă comunitară numai din motive de protecţie a mediului, notează un comunicat al instituţiei.
Amintind că "Natura 2000" este o reţea ecologică europeană coerentă de arii speciale de conservare, care este formată din situri care adăpostesc tipuri de habitate naturale şi habitate ale unor specii indicate în directivă, care trebuie să asigure menţinerea sau readucerea acestora la un stadiu corespunzător de conservare, Curtea de Justiţie notează că reprezentanţii oraşului Papenburg au formulat, în faţa Verwaltungsgericht Oldenburg (Tribunalul Administrativ din Oldenburg), o acţiune care urmăreşte să împiedice ca Germania să îşi dea acordul în privinţa dragării fluviului Ems şi să asigure că lucrările de dragare necesare menţinerii caracterului navigabil al fluviului Ems nu vor fi supuse în viitor, în mod individual, unei evaluări a efectelor în sensul directivei.  Instanţa germană solicită Curţii de Justiţie să clarifice în ce condiţii un stat membru poate să refuze să îşi exprime acordul în privinţa proiectului de listă a siturilor de importanţă comunitară. De asemenea, ea ar dori să ştie dacă lucrările de dragare ce urmează să se desfăşoare pe fluviul Ems, autorizate de autorităţile germane anterior expirării termenului de transpunere a directivei, trebuie supuse evaluării prevăzute de aceasta.

Conservarea habitatelor naturale cuprinse în reţeaua "Natura 2000"


Ţinând cont de criteriile de evaluare a importanţei comunitare a unui sit, obiectivul de conservare a habitatelor naturale şi obiectivul de coerenţă al reţelei "Natura 2000", care se referă la protecţia mediului, Curtea arată că lucrările de dragare pe fluviul Ems au fost definitiv autorizate în temeiul dreptului german anterior expirării termenului de transpunere a directivei, dar acest fapt nu înseamnă că lucrările nu pot fi considerate proiecte distincte.
"Din momentul în care un sit figurează pe lista siturilor de importanţă comunitară stabilită de Comisie, executarea oricăror lucrări va fi supusă unei obligaţii generale rezultând din directivă, care constă în evitarea deteriorării habitatelor naturale şi a habitatelor speciilor, precum şi a perturbării speciilor pentru care au fost desemnate respectivele arii protejate", notează reprezentanţii Curţii, concluzionând că, statele membre ale UE pot refuza să-şi dea acordul doar în situaţia în care este periclitat mediul înconjurător. "În sfârşit, Curtea precizează că, din momentul în care un sit figurează pe o listă naţională transmisă Comisiei în vederea înscrierii pe lista siturilor de importanţă comunitară, un astfel de sit nu ar trebui supus unor intervenţii care riscă să compromită grav caracteristicile ecologice ale acestuia", se mai arată în comunicatul Curţii.
Trimiterea preliminară permite instanţelor din statele membre ca, în cadrul unui litigiu cu care sunt sesizate, să adreseze Curţii întrebări cu privire la interpretarea dreptului comunitar sau la validitatea unui act comunitar. Curtea nu soluţionează litigiul naţional. Este de competenţa instanţei naţionale să solu- ţioneze cauza conform deciziei Curţii. Această decizie este obligatorie, în egală măsură, pentru celelalte instanţe naţionale care sunt sesizate cu o problemă identică
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  din presedintele camerei, sef de celula! ...
  Guvernul joacă la bursa transferurilor

  Dar de suveranitatea unei tari o fi auzit Rex? Cum ...
  Rex Tillerson: "În fața Statului Islamic, a Iranului și a lui Bashar al-Assad, armata americană va rămâne în Siria"

  hotnews ,stiri false ...
  OLAF: Zeci de femei din județul Arad, suspectate de fraude cu fonduri europene

  L. Dragnea presedinte de stat ...
  Guvernul joacă la bursa transferurilor

  de mucegai. ...
  Rex Tillerson: "În fața Statului Islamic, a Iranului și a lui Bashar al-Assad, armata americană va rămâne în Siria"

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: