Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Considerați normal să plătiți vizita la medicul de familie?

Da
Nu
Casa de Sănătate trebuie să intervină

Comentarii (9) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Eveniment

S-a decis înfiinţarea Oficiului pentru Produse Tradiţionale

Eveniment

Data adaugarii: 2008-04-17

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Guvernul a decis, ieri, înfiinţarea Oficiului Naţional pentru Produse Tradiţionale şi Ecologice, instituţie care va ajuta fermierii să protejeze denumirea alimentelor tradiţionale în Uniunea Europeană şi să îşi promoveze produsele. Oficiul va asigura servicii de consiliere producătorilor pentru obţinerea protecţiei produselor tradiţionale în UE şi se va ocupa şi de promovare în domeniu.
Instituţia îi va sprijini pe producătorii români în pregătirea documentaţiei pentru înregistrarea şi promovarea produselor tradiţionale şi ecologice româneşti, în vederea dobândirii protecţiei denumirii acestora pe piaţa UE. O altă atribuţie a Oficiului este promovarea imaginii produselor tradiţionale şi ecologice româneşti prin mijloacele de comunicare.

Noua structură, având sediul în judeţul Braşov, va funcţiona în subordinea Ministerului Agriculturii şi va fi finanţată integral de la bugetul de stat. Oficiul va fi condus de un director executiv numit prin ordin al ministrului Agriculturii, iar personalul va fi format din funcţionari publici şi personal contractual. Recrutarea personalului va începe în două săptămâni, astfel încât instituţia să devină funcţională în maximum două luni.
Ministrul Agriculturii, Dacian Cioloş, afirma în urmă cu două zile că, împreună cu Ministerul Muncii, trebuie lucrat pentru clarificarea statutului atât al producătorului agricol, cât şi al pensionarului în agricultură. El a explicat că nu se poate vorbi despre creşterea fiscalizării în agricultură până nu se pune la punct sistemul legislativ, juridic, de recunoaştere a statutului de agricultor. Pe termen mediu, oficialii Ministerului Agriculturii trebuie să se gândească la separarea producţiei de subzistenţă de producţia pentru piaţă, a adăugat el.

 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Ofertă lucru online Căutăm operator PC pentr ...
  Absorbția banilor europeni lovită de cincinalul sabatic, în care ne ocupăm de orice altceva paralel cu obiectivul prioritar, cu rate de 0-5% pe patru programe operaționale cheie

  Ofertă lucru online Căutăm operator PC pentr ...
  1.236 locuri de muncă vacante în Spaţiul Economic European

  Ofertă lucru online Căutăm operator PC pentr ...
  STADIUL PROIECTELOR GESTIONATE DE MDRAP, PREZENTAT PRIMARILOR DE COMUNE

  KIM JONG UN si KIM JONG DOI= dracNEA PENTRU NOI (t ...
  Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a avut ieri o întrevedere cu comisarul european pentru Politica regională, Corina Creţu

  CEAUSEL si CEAUSAICA= dracNEA - VIORICA. LA TARGOV ...
  Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a avut ieri o întrevedere cu comisarul european pentru Politica regională, Corina Creţu

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: