Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Considerați normal să plătiți vizita la medicul de familie?

Da
Nu
Casa de Sănătate trebuie să intervină

Comentarii (9) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Eveniment

Ministerul Comunicaţiilor face lobby pentru telefonia mobilă

Eveniment

Data adaugarii: 2008-04-16

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Nivelul radiaţiilor antenelor de televiziune şi radio este mai ridicat decât cel al echipamentelor utilizate de operatorii de telefonie mobilă, a anunţat, ieri, Karoly Borbely, ministrul Comunicaţiilor.
"Practic, în topul primelor cinci surse de radiaţii electromagnetice după nivelul intensităţii se regăsesc antenele posturilor de radio şi televiziune utilizate pentru retransmiterea semnalului", a spus Borbely.
El a adăugat că măsurătorile efectuate la nivel naţional au arătat că nivelul radiaţiilor antenelor de telefonie mobilă (GSM) se situează cu mult sub valorile maxime admise de diferite acte normative.
Ministrul Comunicaţiilor s-a arătat îngrijorat de iniţiativele unor primării care intenţionează să mute antenele GSM în afara localităţilor pentru a reduce riscul de expunere a populaţiei la radiaţiile emise de aceste echipamente.
"Punerea în practică a unei astfel de măsuri nu va reduce nivelul radiaţiilor, ci îl va spori, pentru că antena terminalului mobil va amplifica puterea semnalului pentru a se conecta la reţea, iar utilizatorul se va expune unui nivel de radiaţii mai mare decât în cazul în care antena GSM s-ar fi aflat în apropierea acestuia", a explicat Borbely.

El a spus că în următoarele trei luni va desfăşura o campanie de informare a populaţiei privind radiaţiile antenelor GSM, urmând să fie acoperite Capitala şi alte 15 oraşe la nivel naţional.
"Vom împărţi câteva zeci de mii de broşuri realizate din fondurile ministerului şi ne vom deplasa în mai multe oraşe pentru a informa autorităţile locale că antenele GSM nu prezintă un pericol pentru sănătatea populaţiei", a spus ministrul Comunicaţiilor.
Totodată, ministerul va pune la dispoziţia celor care vor să afle informaţii despre efectele echipamentelor asupra sănătăţii o linie de telefon specială, apelabilă gratuit din reţelele mobile.
Denumită "Comunicaţiile mobile şi sănătatea", campania are ca scop înlăturarea motivelor de îngrijorare a populaţiei, prin informarea corectă despre relaţia dintre utilizarea telefoanelor mobile, existenţa şi emisiile antenelor de telefonie mobilă şi starea de sănătate.
În România activează cinci operatori de telefonie mobilă - Orange România - 10 milioane de clienţi, Vodafone România - 8,8 milioane de utilizatori, Cosmote România - 3,6 milioane de clienţi, Telemobil - peste 500.000 de abonaţi şi RCS&RDS.
În schimb, populaţia României, la 1 ianuarie 2007, număra doar 21,565 milioane de locuitori.

 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Ofertă lucru online Căutăm operator PC pentr ...
  Absorbția banilor europeni lovită de cincinalul sabatic, în care ne ocupăm de orice altceva paralel cu obiectivul prioritar, cu rate de 0-5% pe patru programe operaționale cheie

  Ofertă lucru online Căutăm operator PC pentr ...
  1.236 locuri de muncă vacante în Spaţiul Economic European

  Ofertă lucru online Căutăm operator PC pentr ...
  STADIUL PROIECTELOR GESTIONATE DE MDRAP, PREZENTAT PRIMARILOR DE COMUNE

  KIM JONG UN si KIM JONG DOI= dracNEA PENTRU NOI (t ...
  Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a avut ieri o întrevedere cu comisarul european pentru Politica regională, Corina Creţu

  CEAUSEL si CEAUSAICA= dracNEA - VIORICA. LA TARGOV ...
  Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a avut ieri o întrevedere cu comisarul european pentru Politica regională, Corina Creţu

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: