Cumpara acum
Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Eveniment

Seful Politiei de Frontiera Caras-Severin, arestat

Eveniment - Ionela Neagu / ionela.neagu@curierulnational.ro
(citeste alte articole de acelasi autor »)


Data adaugarii: 2006-09-08

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Retinut pentru 24 de ore de procurorii DIICOT, sub acuzatia de sprijinire a unui grup infractional organizat, seful Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Caras-Severin a fost arestat preventiv pentru 29 de zile. Comisarul-sef Ion Cionca este anchetat pentru ca ar fi ajutat mai multi contrabandisti de tigari in actiunile lor, marfa ajungand pe piata din Serbia si Muntenegru, dar si in zona de sud-vest a Romaniei.
Cercetarile declansate in cursul lunii mai a.c.
, de catre politistii de la Crima Organizata - Brigada Timisoara si IPJ Caras-Severin, au dat la iveala o serie de nereguli savarsite de Cionca. El este acuzat de grave deficiente privind exercitarea actului managerial, cat si de o posibila implicare de natura penala in afacerile cu tigari din duty-free. Sapte romani, angajati ai unor magazine cu regim special, situate in zona Portului Moldova Veche, au fost descoperite ca achizitionau tigari de la aceste duty-free-uri, dupa care marfa era introdusa ilegal in tara si, apoi, valorificata.
In acest caz a fost intocmit dosarul penal nr. 83/2005, in care a fost verificata si conducerea Politiei de Frontiera Caras-Severin.
Este vorba despre comisarul-sef Ion Cionca, dar si de adjunctul sau, comisar-sef Mihai Cosma, asupra carora a planat suspiciunea ca au fraternizat cu infractorii.
 
 • Currently 3.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 3.0 din 4 voturi

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

 1. de ioana cionca:
  LUPT SI VOI LUPTA PENTRU AFLAREA ADEVARULUI Care este infractiunea pe care Cionca a comis-o? Care este latura obiectiva, subiectiva, care este raportul de cauzalitate, care este obiectul de infractiune? -am tras concluzia ca prin actiuni informative si ulterior aceasta cercetare abuziva facuta in sfera penalului, sa se inchida unele magazine „duty-free” si sa ramana doar unele, cele protejate de organele de ancheta CCOC, BICOT, DIICOT. -CINE SUNT ACESTI MARTORI SUB ACOPERIRE? Nu vreau sa aflu numele lor, dar am cerut sa ni se comunice daca acesti martori sub acoperire sunt in dusmanie cu fratele meu sau cu lucratorii Politiei de Frontiera? Sunt persoane cercetate penal, anterior sau in prezent de Politia Frontiera? Sunt persoane date in consemn particular la PTF-urile din jud C-S de catre seful IJPF Caras-Severin? Sunt persoane pe care Cionca le-a scos din PTF Naidas ptr ca incercau sa comita fapte contraventionale (stationari intre vami, la mag „dutty-free” ) Comisarul Cheregi Vasile ofiter SIPI nu a primit recomandari bune din partea lui Cionca. VOIA SA SE TRANSFERE LA POLITIA DE FRONTIERA. De ce nu i sau administrat probe in aparare, de ce nu i se da voie? De ce nu se verifica toate informarile in scris facute de Cionca Ion la DPF Timisoara in care sau aratat abuzurile facute de CCOC Resita si BICOT Caras-Severin, la seful serv SIPI Resita, domnul Trandafir (sunt informari saptamanale zilele de intalnire cu acesta si schimbul de informatii in sistemul cooperarii fiind mentionata in agenda de lucru zilnica personala) precum si discutiile purtate cu alti sefi din cadrul serv SIPI de la IGPF Bucuresti? Fratele meu Cionca Ion a solicitat sa fie cerute pentru o justa informare si documentare in dosar, din partea procurorului DIICOT, materialele de control si constatarile facute de colectivele de control ale MAI, IGPF in cursul lunilor mai, iunie, iulie, august 2006. Informarile facute de SIPI catre IGPF si MAI si rezultatele acestor verificari. Este foarte important pentru ca din aceste informari REZULTA CLAR CARE SUNT PERSOANELE DIN CADRUL POLITIEI DE FRONTIERA SI NU NUMAI, IMPLICATE IN COMITEREA DE FAPTE DISCIPLINARE, INFRACTIONALE SI CONTRAVENTIONALE DE TOATE FORMELE (contrabanda, trafic de influenta in incadrarea directa in politia de frontiera, primirea de foloase necuvenite, abuz in serviciu etc) Fratele meu Cionca Ion a solicitat sa fie facute confruntari intre zilele (orele chiar) in care organele de ancheta sustin ca s-au comis acte infractionale si persoanele care au fost la comanda inspectoaratului. Cate zile efectiv la comanda inspectoratului a vut Cionca Ion? El a fost mai tot timpul plecat, sedinte destinate cooperarii cu organele administratiei locale, judetene, prefecura, etc. INTREBAREA MEA CA OM SIMPLU SI CU VENIT DE 5 MILIOANE PE LUNA „CUM ESTE POSIBIL CA SA FIE LASATI DE ORAGANELE DE ANCHETA, CCOC, BICOT, DIICOT, POLITIE, VAMA, SRI, SIPI ,IGPF, ETC. SA SE COMITA ATATEA ACTE DE CONTRABANDA? DE CE NU S-A INTE
  2006-10-20, 11:40:54 (adresa: 212.93.151.*)
 2. de ioana cionca:
  CONTINUARE INTREBAREA MEA CA OM SIMPLU SI CU VENIT DE 5 MILIOANE PE LUNA „CUM ESTE POSIBIL CA SA FIE LASATI DE ORAGANELE DE ANCHETA, CCOC, BICOT, DIICOT, POLITIE, VAMA, SRI, SIPI ,IGPF, ETC. SA SE COMITA ATATEA ACTE DE CONTRABANDA? DE CE NU S-A INTERVENIT ? SE SPUNE CA ERA MONITORIZATA TOATA CONTRABANDA. CAT TIMP V-A TREBUIA DOMNILOR CA SA INTERVENITI? CARE ESTE PREJUDICIUL ADUS STATULUI SI POPORULUI ROMAN CARE TRAIESTE IN MIZERIE PENTRU CA DUMNEAVOASTRA NU V-ATI FACUT TREABA LA TIMP? CATI ANI VA TREBUIAU DOMNILOR CA SA INTERVENITI? CA SA NU VA INTREB CARE ERA INTERESUL DUMNEAVOASTRA. CAT A-TI CASTIGAT DOMNILOR CAND OAMENII SE SINUCID CA NU AU CE PUNE PE MASA? 5 ANI? A-TI SPUNS CA INFORMATIILE LE-ATI AVUT. DUMNEAVOASTRA, DOMNILOR, A-TI STAT SI A-TI FAVORIZAT INFRACTORUL SA COMITA FAPTE DE CONTABANDA PENTRU CA NU A-TI LUAT MASURI LA TIMP DEOARECE A-TI AVUT INTERES.” Acum inteleg de ce nu i se da voie fratelui meu Cionca Ion sa se apere prin declasificarea dosarelor pentru a nu se afla adevarul, acum inteleg de ce CIONCA, INSPECTOR SEF, IAR COSMA MIHAI, prim adjunct, pentru ca se stia cine are munca operativa si cine neoperativa. Cu cat citesc agendele sale si tot ce detin, I-MI ESTE FRICA PENTRU VIATA FRATELUI MEU, I-MI ESTE FRICA PENTRU VIATA MEA. Acum inteleg de ce este arestat fratele, pentru ca TREBUIA ELIMINAT, A VAZUT SI A INFORMAT ORGANELE IN DREPT. Oare chiar nimeni din conducerea acesti tari nu poate sa faca lumina pentru a se afla adevarul ? Oare meritam cu astfel de servicii sa privim (ca sa nu spun integrat) catre EUROPA ? Am crezut in justitie dar m-am inselat. Daca as sti ca Cioca Ion ar fi implicat cat de putin in toate acuzele care i se aduc as lupta pentru o pedeapsa cat de mica, dar stiu ca fratele meu NU ESTE IMPLICAT IN NICI UN FEL. Cand fratele meu nu a intervenit pentru propriul copil l-a examenul de incadrare examen pe care nu l-a luat la Politia de Frontiera Oravita, la obtinerea carnetului de conducere, examen pe care l-a luat la a doua examinare, cand un alt neam de al nostru a picat la examenul de incadrare pentru 2 abdomene ( la proba sportiva) si la doua examinari, cand nu are averi, ma determina sa lupt pentru el si pentru a se afla adevarul. Unde sunt banii obtinuti din favorizarea sau implicarea lui in contrabanda ? NIMENI SI NIMIC NU MA POATE OPRI PANA NU SE AFLA ADEVARUL. I-ATI DISTRUS VIATA, CARIERA, VIITORUL FRATELUI MEU, I-ATI LUAT TOATE DREPTURILE PE CARE SI LE-A CASTIGAT PRIN MUNCA CINSTITA. ATI COMIS ABUZURI MARSAVE SI CONTINUATI SA LE COMITE-TI. Doamna MONICA MACOVEI , domnule BLAGA ION, domnule TRAIAN BASESCU VA ROG SA INTERVENITI PENTRU A SE AFLA ADEVARUL DEOARECE SUNT PREA MICA PENTRU UN RAZBOI ASA MARE SI LA MIJLOC SUNT MILIOANE SI MILIOANE DE EURO PREJUDICIU ADUS TARI SI POPORULUI ROMAN. OARE CINE MA AUDE LA ACEST STRIGAT DISPERAT DE AJUTOR ? 19.10.2006 CIONCA IOANA
  2006-10-20, 11:43:33 (adresa: 212.93.151.*)
 3. de ioana cionca:
  SCRISOARE ADRESATA DOMNULUI CHESTOR PRINCIPAL DE POLIŢIE NELU POP SI DOMNULUI MINISTRU AL MINISTERULUI ADMINISTRAŢIEI SI INTERNELOR BLAGA ION Ma numesc Cionca Ioana, domiciliez in localitatea Resita si sunt sora fostului Inspector sef al Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Caras-Severin comisarul Cionca Ion. Intrucât nu am primit nici un raspuns la memoriul facut catre Ministerul Administratiei si Internelor, solicit domnului Blaga Ion si domnului Nelu Pop, prin aceasta scrisoare deschisa, a se verifica prin mijloace specifice ale Serviciilor de specialitate de care dispuneti, situatia de vinovatie sau de nevinovatie a comisarului sef Cionca Ion cerectat in Dosarul penal nr. 30/D/P/2006 al DIICOT – Serviciul Teritorial Timisoara venin cu urmatoarele probe sau mijloace de proba: 1.Controalele efectuate: -de catre Cionca Ion in PTF-uri, SPF-uri, rezolutiile puse pe registrele de control, -prezenta lucratorilor care au participat alaturi de Cionca Ion la aceste controale (prim adjunct, sef birouri, sef compartimente, sef DEPIR, etc); 2.Analizele efectuate: -rezolutiile puse de Cionca Ion cu termene, responsabilitati concrete, dispunerea de actiuni pe liniile de munca si solicitatrea rezultatelor concretizate in sinteze (la birourile CIT, CTP, etc); 3.Controale, actiuni, filtre, etc: -dispuse a se executa si sarcina primului adjunct sa le conduca personal, prezenta acestuia in teren cu plusurile si minusurile care au fost constatate; 4.Sedintele saptamânale, zilnice, analizele lunare: -sunt concretizate in procese-verbale de sedinta, cu operativul si neoperativul, se regasesc sarcini masuri trasate cu termene si responsabilitati pe oameni, -analizele pot fi urmarite si de la SPF-uri; 5.Registru de informatii, raportarile informative, agenda de lucru, alte documente... -registru de informatii, rapoartele informative solicitate de la MRU pe linia incadrarii lor directe, -agenda de lucru, toate informarile scrise si verbale date domnului director Chirila Mihai, comisarului sef Trandafir, desecretizarea lor si prezentarea lor organelor de ancheta. 6.Alte documente: -chitantele si tabelele programarilor la sala de sport Oravita precum si audierea altor participanti la fotbal, la sala; 7.Informari facute la DPF-SIPI -au fost efectuate informari scrise de Cionca Ion despre abuzurile facute in anchete, in verificari, se forta mâna diferitor lucratori, perosane civile sa declare cum li se dicta de prin adjunctul sau comisarul Cosma Mihai, informari date la seful directiei DPF Timisoara; 8.Posibilitatea stapânirii situatiei operative in zona Moldova-Veche de prin adjunctul comisarul Cosma Mihai: - Cosma Mihai era aproape 80-90% din timpul de lucru in teren, ceea dce trebuia sa duca la cunoasterea situatiei operative din zona de responsabilitate si in special cea din Moldova-Veche.
  2006-10-20, 11:45:10 (adresa: 212.93.151.*)
 4. de ioana cionca:
  2 -nu a raportat niciodata ca se comit acte de contrabanda si cu privire la posibila scoatere a tigarilor pe vapor cursa, vapoare buncheraj spunea si a se vedea si articolul din ziarul ”Cronica de sud vest” ca „ din punct de vedere strict juridic, cetatenii români si straini pot sa cumpere din duty-free-uri bunuri in “cantitati rezonabile”. “Nu am calitatea de a aprecia ce inseamna rezonabil, dupa cum a precizat legiuitorul. Una este rezonabil la un angajat la stat si alta la Sorin Ovidiu Vântu. Domnia sa doarme intr-o camera de hotel cu 2.800 de dolari pe noapte si este ceva rezonabil ”(Cosma Mihai) -de fiecare data spunea ca situatia operativa pe aceasta linie este sub control, -prezenta in zona a prim-adjunctului comisarul Cosma Mihai poate fi dovedita si de Praja, Cocoana, Olaru, care erau tot timpul cu el (la chefuri si probabil si la actiuni daca le executau conform planurilor si atributiilor); 9.Cionca Ion a dispus ca secretul organizarii si executarii actiunilor sa fie bine pastrat si prin masuri concrete: - prin adjunctul comisarul Cosma Mihai si sefii birourilor compartimentelor operative sa intocmeasca planurile si sa aleaga timpul, locul si efectivele pentru actiune cum doresc ei, sa nu-l divulge nici chiar sefului IJPF Caras-Severin, la secretariat urma sa se ia un simplu numar de inregistrare si astfel sa se poata actiona in deplina secretizare (se pot audia lucratorii de la secretariat in acest sens). 10.Procese-verbale de sedinta in care Cionca Ion a mentionat sa se desfgasoare actiuni conform cu dispozitiile primite: -sunt consemnate aceste aprecieri in procesele verbale de sedita in mai multe rânduri; 11.Opunerea primului adjunct de a face ordine in PTF-uri, prin actiuni de intimidare a lucratorilor din PTF-uri, zona: -facea presiuni asupra agentului sef prim Juravle sa fie scos din punct deoarece era cu experienta corect si nu-i convenea sa fie acolo, -domnul COSMA MIHAI impreuna cu alti politisti de la Politia de Frontieta cum sunt Bota Cheregi se intalnea la Timisoara ( Bega et 1) cu ziaristul Bota Dragos , caruia i se dadeau informatii denigratoare la adresa comisarului Cionca Ion, lucru care poate fi dovedit prin martori,chiar domnul director Chirila a fost anuntat de CIONCA ION. Nu acelasi lucru de intampla si cu Cionca Ion care in momentul abordari lui de catre ziaristi trebuia sa ceara permisiunea de a raspunde de la directorul sau. -Constantinescu Lucian – sef de PIR - se faceau presiuni asupra lui de catre domnul Cosma Mihai de a scoate lucratorii din dispozitiv de la PTF Naidas prin inspectorul principal Bertea, il ameninta si il injura printr-un subordonat de la PIR sa nu mai stea in PTF Naidas ca sa se poata scoata tigari din punct la sârbi si in tara,
  2006-10-20, 11:46:42 (adresa: 212.93.151.*)
 5. de ioana cionca:
  3 -propun a fi audiati comisarul Constantinescu Lucian, sefii de ture (patru) si lucratorii care i-au raportat domnului Constantinescu mesajele transmise de Bertea si Cosma Mihai; 12.Propun spre audiere alti martori: -Sorin Stefan – care stia de vânatoarea facuta de domnul Cosma Mihai fara autorizatie (domnul Cosma Mihai permitându-si sa ia cu el la vânatoare un lucrator din cadrul Politiei de Frontiera si bine inteles cu masina de serviciu), fiind alaturi de domnul Cionca Ion la convorbirea telefonica pe care a avut-o cu domnul Cosma Mihai, unde acestuia i se spunea sa intervina pe lânga inginerul Rosu (sef Ocol Sasca Montana) sa nu greseasca sa-i elibereze autorizatie de vânatoare retreoactiva, -Baleanu Eugen – care stie de domnul Cosma Mihai abaterilor ce dispunea subalternilor impotriva lui, de vânatoare si alte aspecte, -Chirciu Marian – abaterile pe care le stie despre domnul Cosma Mihai, -Juravle - agent sef principal care cunoaste multe nereguli facute de adjunctul Cosma Mihai, -Constantinescu Emil – sef detasament de interventie, -Sefi de tura de la DEPIR, greutatile intâmpinate de domnul Cionca Ion in zona din cauza prim adjunctului, -primar oras Oravita – Goga Ioan, -inspectorul Brasoveanu Ion – ofiter CP, -agent Chivu Cristian – soferul comisarului sef Cionca Ion, ce poate sa confirme abaterile pe care le facea domnul Cosma Mihai si daca a vazut vreodata ca domnul Cionca Ion facea afaceri sau alte fapte, -Millman Eleonora – poate sa confirme ce fel de om era domnul Cionca Ion si cum se plângea de prin adjunctul sau; 13.Averea domnului Cionca Ion: -apartament doua camere in localitatea Resita, -10.000 Euro luat imprumut de la banca Reiffaisen Bank, -70.000.000 lei vechi luat imprumut de la CAR in 2005, -Dacia 1310 pe care a vândut-o anul acesta; 14.Caracterizare nota de relatii de la DPF Timisoara de IJC Caras-Severin cu privire la comportamentul domnului Cionca Ion si activitatea desfasurata: -apreciere de serviciu pe anul 2005 (DPF Timisoara) notat cu „FOARTE BUN”, - domnul Cionca Ion a primit salariu de merit atât pe anul 2005 cât si pe anul 2006, a primit prime pentru merite, rezultate bune (DPF Timisoara), a primit de IGFP diploma pe semestrul I – 2006 de merit pentru rezultate bune in munca,
  2006-10-20, 11:47:41 (adresa: 212.93.151.*)
 6. de ioana cionca:
  4 -de la IPJ Caras-Severin caracterizarea lui, aprecierea facuta inainte de numirea sa in functia de sef IJFP Caras-Severin (apreciere partiala pe anul 2005 lunile 1-8), -de la Primaria Oravita solicitare a comportamentului sau in comunitatea locala si cu organele de administratie locala, -de la Consiliul Judetean Caras-Severin, modul in care a raspuns si s-a implicat in activitatile de cooperare, subordonare pe timpul inundatiilor si a altor evenimente, -de la Prefectura Caras-Severin, -de la Primariile din zona de frontiera a judetului Caras-Severin, cu privire la implicarea lui pentru realizarea parteneriatului, etc. Mentionez ca aceste acte de contrabanda care s-au comis au avut loc când domnul Cionca Ion nu era la lucru (era la Bucuresti, Serbia – Cladova – misiune, Italia – noiembrie 2005 in delegatie, concediu de odihna): -exemplu – 13 mai 2006 când vaporul a fost oprit de sârbi si s-au produs evenimentele care se cunosc, domnul Cionca Ion era in concediu de odihna la mama sa in judetul Mehedinti comuna Isverna si astfel se poate demonstra ca altcineva coordona miscarea contrabandistilor când si pe unde sa treaca. DOMNULUI CHESTOR PRINCIPAL DE POLIŢIE NELU POP -domnule chestor NELU POP,la consiliul consultativ tinut la inceputul anului 2006 la Timisoara fratele meu v-a adus la cunostiinta toate magariile pe care le facea COSMA MIHAI. Care a fost raspunsul dumneavostra domnule chestor principal NELU POP? I-ati transmis domnului prim adj COSMA MIHAI ca-i dati un sut in fund de se opreste in Maramures daca nu-si vede de treaba iar fratelui meu i-ati spus ca trebuie sa faca in asa fel ca sa ajunga la o intelegere cu COSMA ca dv nu il schimbati pe Cosma. Daca ii schimbati pe amandoi sau pe nici unul. I s-a facut domnului COSMA vre-o cercetare in urma informarilor pe care vi le-a dat fratele ? Cand fratele v-a informat despre aceste lucruri era de fata si domni directori de la DIRECTIE precum si cei de la IJPTF TIMIS .
  2006-10-20, 11:48:51 (adresa: 212.93.151.*)
 7. de ioana cionca:
  5 -concluziile? Permiteti sa vi le amintesc eu (citez) : neglijenta manifestata in in indeplinirea indatoririlor de serviciusau a dispozitiilor primite de la sefii ierarhici sau de la de la autoritatile abilitate de lege conform art.57, lit b din Legea 360/2002 privind Statutul Politistului, cu modificarile si complectarile ulterioare pentru: 1. Lipsa de coordonare, sprijin si indrumare s activitatilor efectivelor de la nivel structurilor teritoriale subordonate. 2. Deficiente in comunicarea interna si relationara cu sefii structurilor din subordine. 3. Centralism si birocratism in actul de comanda si conducere. 4. Carente in activitatea profesionala, ceea ce a dus la necunosterea si neindeplinirea in totalitate a obiectivelor prevazute in strategiile si programele P.F.R. 5. Slaba implicare in aplicarea metodologiilor de lucru necesare activitatilor specifice controlului frontierei de stat. Asa a fost rasplatit fratele meu . Fratele meu fost Inspector sef al Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Caras-Severin v-a informat atat pe dumneavoastra si pe domnul director Chirila despre toate problemele (informari care se gasesc in fisetul din biroul sau, fiset ale carui chei sunt inca la mine) dar fratele meu nu i se da dreptul sa se apere si a demonstra nevinovatia sa. Prin aceste masuri luate fata de fratele meu aratate mai sus NU V-A REGASITI domnule chestor principal NELU POP ? Care erau masurile pe care le-ati fi luat fata de fratele meu daca ar fi facut si el la fel ca si prim adj sau COSMA MIHAI ? In ce fel v-ati implicat atat dumneavoastra cat si domnul director Chirila in urma informarilor pe care le-ati primit de la Cionca Ion (nu numai referitoare la Cosma Mihai) ? Va multumesc Resita Cionca Ioana 14.10.2006
  2006-10-20, 11:51:27 (adresa: 212.93.151.*)
 8. de ioana cionca:
  6 Pentru o informare cat mai corecta vin cu urmatoarele precizari : Inca de la numirea fratelui meu in fuctia de Sef I.J.P.F.Caras-Severin domnul GOIAN sef DIICOT Caras-Severin facea presiuni asupra angajatilor Politiei de Frontiera ca sa dea declaratii mincinoase despre CIONCA ION. Politisti care erau supusi unor astfel de tratamente au facut informari atat scrise cat si verbale superiorilor lui Cionca Ion. Acest domn Goian a mers si mai departe,in ziua de 05.10.2006 l-a vizitat pe fratele meu la arest in numele domnului prim procuror DIICOT Timis domnul Andres Mircea Ion, unde i-a spus” stie ca este foarte putin implicat in acuzatiile care i se aduc,dar daca declara niste lucruri despre cineva v-a lua pedeapsa minima” urmand ca in zilele de 09-10. oct. 2006 sa fie fie vizitat de domnul GOIAN si ANDRES pentru a fi date acele declaratii. Lui Cionca Ion i s-a cerut ca sa nu fie prezent avocatul. Raspunsul fratelui meu Cionca ion a fost urmatorul: El stie ca nu este vinovat, iar onoarea lui de militar si om nu-i permite sa depuna declaratii mincinoase la adresa nimanui. Tot in ziua de 05.10.2006 domnul avocat PASULE din Oravita a contactat-o in numele domnului Andres, cu ajutorul domnului Iordache soferul vicelui primar Boncoi(PNL) pe prietena fratelui meu doamna Millman Eleonora, in numele domnului Andres Mircea Ioan. I sa spus doamnei Millman ca daca vrea sa-l mai vada pe fratele meu sa-l convinga sa declare cum spune domnul Andres urmand ca in zilele urmatoare sa fie dusa la Timisoara unde i se arata doamne Millman probe ce-l acuzau pe fratele fara a anunta pe nimeni de aceasta intalnire, nici macar pe avocat. Domnul Pasule a mentionat ca este prieten cu domnului Andres . Am facut un apel catre Laura Codruta Kovesi noul procuror general al Romaniei de a verifica modul in care domnul Andres Mircea Ion a pus in libertate cei 2 racheti moldoveni in cazul DUMITRU VILAU-ILIE CRISTECU din Baile Herculane (a uitat sa le prelungeasca mandatul de arestare ?), fapt care a dus la promovarea dansului. Pot dovedi implicarea dinsului la incadrarile care au avut loc la IJPTF Caras-Severin .
  2006-10-20, 11:52:11 (adresa: 212.93.151.*)
 9. de Ebony:
  Alta vila secreta 1 Iulie 2006 Malin Bot Seful Directiei Politiei de Frontiera Timisoara risca sa fie controlat pentru ca nu si-a declarat toate proprietatile. Intr-un triunghi format de strazile Textilistilor, Linistei si Aleea Scurta din Timisoara se afla o vila secreta a comisarului-sef Mircea Chirila, seful Directiei Politiei de Frontiera. Acesta detine aici un imobil cu teren, pe care nu l-a trecut insa in declaratia de avere. Omisiunea ar putea duce la declansarea din oficiu a procedurii de control. Chirila incaseaza, printr-un singur contract de inchiriere, suma de 1.500 de euro pe luna, pentru spatiul din cladirea respectiva. De altfel, el nu este la prima afacere de acest gen. A inchiriat mai multe spatii din complexul imobiliar pe care si l-a construit pe Splaiul Titulescu nr. 19, proprietate care este declarata. Veniturile din chirii sunt totusi inexistente in declaratia de avere a sefului DPF. Lansat in afaceri imobiliare Conform extrasului CF, imobilul de pe strada Linistei nr. 54 este de anul trecut in proprietatea lui Mircea Chirila. Acesta a mostenit casa si terenul de la mama sa, Maria Chirila, care le-a cumparat in 1995. In 21 aprilie 2005, dupa ce fusese numit la conducerea DPF, comisarul-sef a completat o declaratie de avere, pe care nu a mai actualizat-o ulterior. In acest document nu este trecuta insa decat cladirea de pe Splaiul Titulescu nr. 19, in suprafata de 200 de metri patrati. Conform extrasului CF, proprietatea pe respectiva se intinde pe 883 de metri patrati. In schimb, casa de pe strada Linistei nu a fost declarata. Cu o luna inainte de a completa declaratia de avere, Chirila semnase un contract de inchiriere pentru aceasta cladire, contra sumei de 1.500 de euro pe luna. Veniturile din aceasta sursa nu sunt insa declarate, chiar daca proprietarul recunoaste ca obtine bani din chirii si sustine ca plateste toate impozitele aferente. Nu si-a actualizat declaratia Intrebat de ce nu a trecut in declaratia de avere si proprietatea de pe strada Linistei, Chirila a oferit urmatoarea explicatie: „Este mostenire, iar atunci nu era finalizat procesul de succesiune. Eram proprietar de fapt, motiv pentru care am incheiat contractul de inchiriere, dar nu eram proprietar de drept, de aceea nu am trecut aceasta proprietate in declaratia de avere”. Intrebat de ce nu a completat o noua declaratie dupa ce a intrat de drept in proprietatea imobilului, Chirila sustine ca nu avea aceasta obligatie. El mai spune ca a inceput sa aiba venituri din chirii abia dupa ce si-a declarat averea. Articolul 6 din Legea 161 prevede insa ca functionarii publici „au obligatia ca, anual, in situatia in care dobandesc bunuri de natura celor din anexa sa-si actualizeze declaratie de avere”. Termenul impus pentru actualizare este fixat la sfarsitul fiecarui an.
  2006-10-21, 11:16:46 (adresa: 81.18.84.*)
 10. de Ebony:
  2 In 31 decembrie 2005, Chirila nu si-a actualizat declaratia de avere, asa cum cere legea, pentru modificarile survenite in acel an. Daca o facea, el era obligat sa declare casa din strada Linistii, ca si veniturile obtinute din chirii. Ciudat este ca seful DPF nu a completat nici banii castigati din salariu, desi trebuia sa o faca. Verificat de comisia de control Conform aceleiasi legi, Chirila risca sa fie supus verificarilor de catre organele abilitate, pentru inadvertentele dintre cele declarate si situatia reala. Este vorba de o comisie pentru controlul averilor, care functioneaza pe langa Curtea de Apel Timisoara. „Neactualizarea declaratiei de avere pana la data de 31 decembrie a fiecarui an, in situatia dobandirii unor bunuri (…) conduce la declansarea din oficiu a procedurii de control”, se arata in articolul 7, alineatul 4, din Legea 161. Presedintele comisiei respective este judecatorul Ionel Barba. Membrii sunt judecatorii Florin Suiu, Maria Copoceanu si Rodica Calai, iar membru supleant este judecatorul Maria Lapadat. Procurorul Floare Hodor este reprezentantul Parchetului Curtii de Apel Timisoara, iar Viorica Secara, grefier-sef la Sectia Comercial si Contencios Administrativ a Curtii de Apel, este secretar. Fost ofiter de Securitate inainte de 1989 Mircea Chirila a ocupat de-a lungul carierei doar functii pentru care a incasat salariu din bani publici. „Inainte de 1989 am fost ofiter de informatii”, a declarat acesta, cand a fost intrebat daca a activat la Sectia 1 din cadrul Inspectoratului de Securitate Timis. Chirila sustine ca nu ar fi participat la activitati de politie politica si ca nu a facut decat sa serveasca patria inainte de 1989. Dupa Revolutie, el a mai lucrat la Serviciul de Informatii al Ministerului de Interne (UM 0215, unitate cunoscuta si sub numele de „Doi si-un sfert”), apoi la Centrul Zonal de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog. Fratii Cristescu, chiriasi la Chirila Imobilul nedeclarat de le strada Linistii a fost inchiriat Fundatiei Europene Banat din Romania. La randul sau, chiriasul a subinchiriat spatiile altor societati comerciale sau ONG-uri. Printre acestea se numara Pleiada SA, Logos Consulting si Universitatea Babes-Bolyai din Cluj. Fundatia Europeana Banat din Romania este reprezentata de Lia Lucia Epure, care este totodata si co-proprietar la Logos Consulting. Ea este actionar si la Pleiada SA, alaturi de Cornel Bogdan si Nicolae Bibu, societate controlata insa de Bega Imobiliare, una dintre firmele fratilor Marius si Emil Cristescu. Fara grija zilei de maine Casa cu curte, formata din sase apartamente, Splaiul Titulescu nr. 19 – declarata Casa cu curte, numar necunoscut de apartamente, strada Linistei nr. 54 A – nedeclarata Teren 3.000 metri patrati, Mosnita - declarat Jeep Toyota – declarat
  2006-10-21, 11:18:15 (adresa: 81.18.84.*)
 11. de Ebony:
  3 Trei terenuri intravilane, adresa si suprafata nedeclarata - vandute in 2004 O vila in Arad si un motel in Moneasa - sustine ca nu ii apartin
  2006-10-21, 11:19:19 (adresa: 81.18.84.*)
 12. de ioana cionca:
  Din nou eu.Dreptate se v-a face,o sa vede-ti. Copie dupa toate documentele le-am trimis la un ziar din Germania (un ziar central ),unde este stabili tatal copilului meu. Asteapta sa vada care sunt masurile pe care le ia AUTORITATILE CARORA M-AM ADRESAT ptr ca aici este vorba de CORUPTIE LA NIVEL INALT SI NU NUMAI.Asa ca.......SA AUZIM NUMAI DE BINE SI SA DEA DUMNEZEU SA FIM PRIMITI IN UE DAR M-A INDOIESC CU ASA CORUPTIE SI ASA JUSTITIE, papa
  2006-10-24, 15:44:12 (adresa: 212.93.151.*)
 13. de ioana cionca:
  UN PROCUROR FACE LEGEA IN VESTU TARII Care a fost motivul eliberarii lui PRAJA DOLICI DORIN ? Acesta a fost seful Sectorului Politiei de Frontiera Moldova-Noua, tocmai locul unde s-a trecut ilegal peste frontiera cea mai mare cantitate de tigari, iar magazinul DUTTY-FREE era chiar in curtea casei sale. Eliberarea acestuia a fost efectul unor declaratii mincinoase inpotriva fratelui meu ? Cum poate procurorul ANDRES MIRCEA IOAN sa recurga la astfel de metode la aflarea adevarului folosind o persoana sa dea declaratii mincinoase impotriva fratelui meu CIONCA ION cand tocmai acest procuror trebuia sa fie garantul drepturilor si libertatilor cetatenilor? De ce nu lupta domnul procuror ANDRES MIRCEA IOAN pentru aflarea adevarului in cauza si i-si consuma energia si banii statului pentru declaratii mincinoase ce conduc la incriminarea unui om nevinovat ? Din informarile mele stiu ca la dosarul domnului PRAJA DOLICI DORIN seful Sectorului Politiei de Frontiera Moldova-Noua inainte de a fi arestat a existat informatia cum ca domnul PRAJA DOLICI DORIN a vrut sa fuga din tara in Spania si de acolo urama sa plece in Brazilia oferind drep rasplata celui care il duce suma de 150.000 euro. Suntem intr-un stat de drept sau intr-un stat in care nu sunt respectate drepturile legiuitorului, cu privire la dreptul de aparare ? Procurorul ANDRES MIRCEA IOAN este platit din banii statului pentru aflarea adevarului in cauza, nu pentru fabricarea de probe mincinoase . Am solicitat domnului procuror ANDRES MIRCEA IOAN convorbirile telefonice ale fratelui meu aflate la acest dosar pentru a verifica daca in aceste convorbiri exista si discutia avuta de procurorul ANDRES MIRCEA IOAN cu fratele meu inainte ca el sa fie arestat, convorbiri in care domnul procuror ANDRES MIRCEA IOAN ii spunea fratelui ca si el vrea vrea sa-si angajeze nepotul. Procurorul ANDRES MIRCEA IOAN mi-a spus ca in acele convorbiri el ia cerut fratelui doar bibliografia pentru examenul ce urma sa aiba loc si ca voia sa participe si nepotul dumnealui. De ce domnule procuror ? Pentru nepotul dumneavoastra nu a-ti putut face rorst de bibliografie cad ea a fost afisata atat la IJPF Caras-Severin, in presa precum si pe internet. Nu se vede clar ca exista o ura vadita a acestui procuror fata de fratele meu care nu a fost implicat in nici un scandal in cariera sa de politist 30 ani? Nu acelasi lucru se poate spune si despre dumneavoastra domnule procuror ANDES MIRCEA IOAN deaoarece aveti cariera patata in implicarea in diverse scandaluri si afaceri ilegale si dau aici exemplu : repatrieri si imatriculari de masini ilegal, eliberarea rachetilor moldoveni in cazul DUMITRU VILAU-ILIE CRISTESCU de la BAILE-HERCULANE, buna dumneavoastra prienie cu avocatul domnului PRAJA DOLICI DORIN, domnul PASULE, un avocat de o moralitate indoielnica pe care l-ati folosit in a face presiuni asupra doamne MILLMAN ELEONORA
  2006-11-03, 15:32:26 (adresa: 212.93.151.*)
 14. de ioana cionca:
  2 organizarea examenelor prin care nepotul dumneavoastra a fost incadrat la Politia de Frontiera Caras-Severin, examen care a fost masluit . De ce nu a-ti dorit sa colaborati cu fratele meu pentru aflarea adevarului si a-ti ales tocmai calea inversa de al aresta pe fratele meu CIONCA ION ? Fratele meu prin informatiile care le detine si informarile pe care le-a facut v-ar fi putut oferii toate informatiile necesare pentru incriminarea adevaratilor vinovati. Toate rapoartele fratelui meu vor iesi la iveala si atunci va ve-ti convinge domnule procuror ANDRES MIRCEA IOAN de nevinovatia fratelui meu. Insistati foarte mult pe relatia fratelui meu cu LUPU GEORGE dar aceasta relatie a fost una strict de profesionala, acesta fiind cooptat ca persoana de sprijin (informator) prin raport de serviciu intocmit de fratele meu. De ce nu solicitati desecretizarea rapoartelor de servici (acest lucru l-a solicitat si avocatul fratelui meu inca din 25 sept 2006 data la care a fost depus la DIICOT Serviciul Teritoraial Timisoara). Cum ve-ti fi privit domnule procuror ANDRES MIRCEA IOAN de catre colegii dumneavoastra magistrati, cand toata lumea cunoaste faptul ca fratele meu CIONCA ION nu are nici cea mai mica vina in aceasta poveste ? De ce toate propunerile de prelungirea a mandatului de arestare a fratelui meu le trimite-ti la Curtea de Apel cu 24 ore inaintea expirarii mandatului ? DUMNEZEU SA VA AJUTE DOMNULE PROCUROR ANDRES MIRCEA IOAN SA DUCE-TI IN SPATE CRUCEA PENTRU INVINUIRILE FALSE PE CARE LE ADUCETI FRATELUI MEU. Resita Cionca Ioana 03.11.2006.
  2006-11-03, 15:33:58 (adresa: 212.93.151.*)
 15. de anonim:
  esti o adevarata luptatoare
  2006-11-27, 04:25:11 (adresa: 86.122.73.*)
 16. de ioana cionca:
  Sunt fericita, fratele meu de azi 03.01.2007 a inceput lucru. TOT CE CLADESTI PE MINCIUNA NU DUREAZA. Deabea acum incepe partea frumoasa. Parafrazandu-l pe Basescu spun ' 'MIRCIULICA NICI NU STII CAT DE MIC INCEPI SA FI '' v-am rezervat un loc de avocat la BOZIVICI. Nu am uitat nici de RACHETII MOLDOVENI.......care a fost rasplata ? pupaceli de la doamna IOANA.
  2007-01-03, 10:10:11 (adresa: 212.93.151.*)
 17. de PT-fistul:
  Cozma Mihai a fost cel care a facut toata contrabanda in zona,el a luat banii si ulterior mai dadea si la cei care lau pus pe functie.Acestia primeau doar o mica parte si pe proces-verbal,ca el spunea ca este sub acoperire.Era dar numai pentru a fi scos din rahatul in care sa bagat pana in barba lui jegoasa.Ce era mai mult tinea el si ii dadea si lui SPAN cu care se tot lauda ca este cel care il tine in brate in MI-consilier.In NAIDAS primea totul si prin Calina de la magazinul DUTY FREE,cu care traia.Primea si de la Pocol si BERTEA ce scoteau baxuri cu sutele.Stim noi cei din punct ca ne scotea afara cand trebuia sa faca afacerile.Ce face Dicotul,doarme?Il protejeaza?!!
  2007-02-18, 23:03:49 (adresa: 86.34.190.*)
 18. de Mariana:
  Ptefistule ai dreptate dar numai pe jumatate.cozma venea foarte des in PTF mOLDOVA veche si aici sa fi vazut chefuri pana dimineata ca se imbata si dormea in cabina lui de pe bac iar baietii lui veseli aduceau si cate doi caini pe care ii baga in cabina sa doarma cu el de il lingeau pe barba.Ce sa mai spunem ca noi ii umblam in leptopul pe care i lam facut cadou si stiind parola apucam si-i luam grilele de corectare de la examenele de incadrare,mesajele pe care le trimetea lui Iovanovici Bosco cu privire la misiunhea lui pe care o are cu marinarii de pe vaporul sarbesc care facea curse cu tigari.Acum cozma vine in port si se ia de noi ca sa-l lasam in pace sa nu mai facem taraboi.Acum avem curaj sa spunec ca nu ne mai este frica de le ca a iesit la pensie si el si prietenii lui cei mari si tari cum spunea .Hai baieti si spuneti adevarul despre marsaviile lui Cozma ca nu ne mai poate ameninta cu inchisoarea si ca el nea incadrat.
  2007-02-23, 09:12:09 (adresa: 89.121.36.*)
 19. de de Bosco pentru COZMA:
  BOSCO A FOST LA SARBI PENTRU A-I ADUCE BANII PE TRANSPORTUL DE TIGARI CU VASUL SARBESC PRINS DE SARBI,I-A ADUS BANII LUI COZMA SARBII I-A INCURCAT PLANURIRE DE ACEA DATA DE 13 MAI.CATI DE MULTI BANI A FACUT COZMA DIN INCADRARI INCAT ARE JUMATATE DIN CEI INCADRATI DIRECT NUMAI PE MANA LUI SI CE MANA BUNA A AVUT CA NU A MAI TREBUIT SA STEA PE FUNCTIE,TOTUSI O SA-I CEREM BANI INAPOI PENTRU CA NU NE-A AVANTAJAT PE MINE CAND MIAM ANGAJAT SOTIA JELCA BERTEA.rUSINE SA-I FIE LUI COZMA CA MIA CERUT ACEIASI SUMA CA TOT PROSTU,DE FAPT SI EU AM FOST UN PROST! PE JUMATATE PTR.CA MI-AM ATINS TELUL CU MUIEREA
  2007-03-12, 14:00:29 (adresa: 89.121.36.*)
 20. de ioana:
  sunteti niste fraieri daca nu aveti informatii corecte nu mai improscati cu noroi in oameni nevinovati numai acuzatii gratuite si nimic mai mult n-Veti cu ce va ocupa timpul?
  2007-03-26, 00:27:47 (adresa: 195.242.245.*)
 21. de catalin:
  Interesante amanunte,dar intreb si eu de unde stie d-na Ioana Cionca atatea? Cui ii revenea combaterea contrabandei cu tigari? Mie? Hai sa fim seriosi. Cu cata pensie a iesit fratele tau ??? Si cate salarii compensatorii???
  2007-07-10, 01:29:32 (adresa: 86.34.190.*)

Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


Recomandat Curierul National
Ultimele comentarii:

fara nica suntem o tara in care platesti pt orange ...
800.000 de imobile, înregistrate, până în prezent, prin Programul naţional de cadastru şi carte funciară 2015-2023

fara nica suntem o tara in care platesti pt orange ...
800.000 de imobile, înregistrate, până în prezent, prin Programul naţional de cadastru şi carte funciară 2015-2023

Ce tara suntem daca dupa 28 de ani de la lovitura ...
800.000 de imobile, înregistrate, până în prezent, prin Programul naţional de cadastru şi carte funciară 2015-2023

dracNEA SA VA IA DE PiSD-ei BORATI SI BORFASI CE P ...
Discursul Asistentului Secretarului de Stat al SUA pentru Europa şi Eurasia, Wess Mitchell, la Universitatea din Bucureşti

Bacovia,din regatul cel bacovian ...
Noi dezbateri la Codul de procedură penală şi legea privind organizarea judiciară

Top articole:

Afişează articolele cele mai:
Votate | Comentate | Expediate

Radio Sud

Tipografia de Sud
Orologia Primo minuto

Sumarul ediţiei: