Cumpara acum
Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Care sunt soluţiile pentru eficientizarea sistemului sanitar?

Scăderea birocraţiei
Creşterea transparenţei
Construcţia de spitale noi
Modernizarea spitalelor vechi
Parteneriatul public privat

Comentarii (7) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
[email protected] national.ro

[email protected] national.ro
« Alte articole din categoria Economie

Cum devin internaţionale afacerile româneşti?

Economie - Curierul Naţional
(citeste alte articole de acelasi autor »)


Data adaugarii: 2017-12-04

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


INACO: Sunt IMM-urile româneşti pregătite să devină internaţionale? O companie de educaţie antreprenorială, Elite Business Women promovează deja de doi ani afacerile româneşti peste graniţele ţării.
 
Anul acesta, împreună cu INACO, duc antreprenoriatul feminin românesc la un alt nivel și au deschis porțile larg pentru toți oamenii de afaceri care vor să-şi ducă business-ul pe pieţele din Europa de Vest. 
În cadrul mai multor conferinţe de networking, care deja au avut deja loc în Regatul Unit, Portugalia, Belgia şi Italia, antreprenoarele din România au avut ocazia să-şi promoveze afacerile, ideile de dezvoltare şi au încheiat parteneriate cu furnizori şi clienţi străini. Ultima întâlnire de internaţionalizare a avut loc în 23 noiembrie, la Bruxelles, sub denumirea Meet up by INACO & Elite Business Women, unde au fost fost aduşi la aceeaşi masă reprezentanţi ai mediului de afaceri belgian cu antreprenorii români, într-un exercițiu de networking şi debate.
“Pentru mediul de afaceri din Europa de Vest şi din Statele Unite, internaţionalizarea afacerii este lucru obişnuit, chiar necesar pentru dezvoltarea business-ului, iar România tocmai a prins gustul unor pieţe puternic dezvoltate, cu un comportament de consum bine definit. Cu toate acestea, există diferenţe majore de la o piaţă la alta, există reguli diferite, iar rolul acestor conferinţe, în care afaceriştii români se întâlnesc să discute punctual cu omologi de-ai lor britanici, portughezi, belgieni, italieni etc.
, este vital pentru dezvoltarea unor parteneriate durabile şi eficiente”, declară Bianca Tudor, preşedintele Elite Business Women şi co-organizatorul conferinţelor internaţionale de business şi networking.

Firmele românești adaptate la cerințele rigorilor Occidentale
“Firmele româneşti sunt interesate de ieşirea pe pieţele globale, sună ca o promisiune de câstig rapid, un termen exotic care atrage, însă, sunt oare pregătite pentru internaționalizare? Este o întrebare dificilă, dar răspunsul este mai mult spre “da” decât spre “nu”, dacă se respectă câteva principii de bază. Lucrăm cu peste 6.000 de afaceri româneşti în cadrul Elite Business Women și observ câteva lipsuri absolut vitale: prezența în online, printr-un website mereu actualizat cu informaţii utile, prezența în Social Media cu o strategie de comunicare a brandului personal și a brandului companiei, analiză de piaţă și poziționare în piață, strategie de internaţionalizare”, explică femeia de afaceri Bianca Tudor.
Ca răspuns la această nevoie, ELITE Business Women – comunitatea femeilor antreprenor din Romania – derulează, în 2017, programul “Media Kit pentru IMM-uri”. Proiectul de educaţie antreprenorială este iniţiat în contextul în care 56,3% dintre români au acces la Internet, Facebook a depăşit 9,6 milioane de utilizatori în România, iar promovarea în mediul online a devenit un “must-have” pentru orice companie. În egală măsură, programul Media Kit pentru IMM-uri este dublat de o puternică activitate offline, prin evenimentele de networking și antreprenoriat la nivel naţional și international.
 
7 întrebări pe care trebuie să le punem dacă ne dorim internaţionalizarea afacerii
Avem deja puse bazele unui brand al companiei?
Avem o strategie de comunicare a brand-ului în mediul Online?
Suntem într-un moment de profitabilitate a afacerii?
Există cerere pentru serviciile și produsele noastre în piețele pe care le targetăm?
Care sunt top 3 competitori în pieţele targetate?
Care este strategia de pozitionare în piață?
Ce resurse pot aloca acestui proces de internaţionalizare (financiare, umane) etc.

 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Adauga comentariul tau:
  * Nume: Email:

  * Mesaj:

  caractere rămase.

  Câmpurile notate cu * sunt obligatorii. Adresa de e-mail nu va fi publicată pe site. Mesajele sunt citite de redactorii Curierul National şi pot fi publicate in ziar.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Legatura intre disparitia Regelui Mihai I al Roman ...
  Proteste antiguvernamentale în mai multe orașe

  Orice protest este egal cu zero. Se vede clar ca D ...
  300 de oameni au protestat, legați la ochi, împotriva modificării Legilor Justiției

  Si dupa manifestarile proregaliste ale puterii ins ...
  Camera Deputaţilor a cheltuit peste şapte milioane de lei într-o singură lună

  KIM JONG UN si KIM JONG DOI=dracNEA PENTRU NOI ! ( ...
  Proteste antiguvernamentale în mai multe orașe

  Moldova s-a confruntat si cu a 3-a cea mai grava C ...
  Deputatul Marius Bodea a susţinut în Comisia de transporturi necesitatea alocării de fonduri pentru investiții in infrastructura mare de transport a Iaşului şi a întregii Regiuni Moldova

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Economie

  Actualitate Companii

  Politic

  Actualitate