Cumpara acum
Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Care sunt soluţiile pentru eficientizarea sistemului sanitar?

Scăderea birocraţiei
Creşterea transparenţei
Construcţia de spitale noi
Modernizarea spitalelor vechi
Parteneriatul public privat

Comentarii (6) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
[email protected] national.ro

[email protected] national.ro
« Alte articole din categoria Economie

BVB cere elaborarea unui proiect naţional „Prima investiţie”

Economie - Afrodita Cicovschi / [email protected]
(citeste alte articole de acelasi autor »)
Data adaugarii: 2017-04-08

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Lucian Anghel: Aşa cum avem „Prima casă” sau „Prima maşină”, tot aşa avem nevoie de „Prima investiţie”. Dacă am fi investit în acţiuni listate la BVB în urmă cu cinci ani, acum am fi avut dublul sumei investite 
România se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte educaţia financiară: doar 22% din populaţie are cunoştinţe financiare minime, conform unui studiu realizat în 2015 de Standard & Poors asupra educaţiei financiare globale

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) solicită guvernanţilor să iniţieze un act normativ prin care să se promoveze un proiect naţional care ar putea fi numit „Prima investiţie”, artând că este nevoie de acesta, aşa cum a fost şi este nevoie de „Prima casă” sau „Prima maşină”. 
„BVB susţine necesitatea unei viziuni naţionale asupra unui aspect cu impact major în viaţa fiecărui cetăţean. Nu banii puţini sunt problema României, ci direcţia şi măsura în care fiecare dintre noi alegem să-i alocăm. România are nevoie de o Zi Naţională a Investiţiilor care poate să schimbe în bine nu doar mentalităţile, ci şi destinele a milioane de români”, a spus Ludwik Sobolewski, CEO al Bursei de Valori Bucureşti. 
România se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte educaţia financiară: doar 22% din populaţie are cunoştinţe financiare minime, conform unui studiu realizat în 2015 de Standard & Poor’s asupra educaţiei financiare globale.
„Aşa cum avem Prima casă sau Prima maşină, tot aşa avem nevoie şi de Prima investiţie. Avem nevoie de o Zi a investiţiilor”, spune Lucian Anghel, preşedintele BVB, care explică şi efectele unei astfel de iniţiative.
„Dacă ne-am fi diversificat modul în care ne păstram banii agonisiţi cu trudă şi am fi investit, spre exemplu, 100 de euro în principalele acţiuni listate la BVB la începutul anului 2012, acum am fi avut 200 de euro, adică ne-am fi dublat investiţia în 5 ani. În fiecare an din ultimii cinci, randamentul total al indicelui principal al pieţei de acţiuni a fost pe plus, în timp ce în echivalent euro creşterea totală a fost de 97% până la finele anului 2016, aproape o dublare, în acelaşi interval”, a declarat preşedintele BVB. 

Românii, încurajaţi să investească

Sub umbrela Zilei Naţionale a Investiţiilor, Bursa de Valori Bucureşti va organiza în perioada 14-15 mai o serie de evenimente publice menite să încurajeze investiţiile românilor şi să contribuie la creşterea nivelului de educaţie financiară. Printre evenimentele care urmează să fie organizate se numără Banii Tăi Expo, eveniment ajuns anul acesta la a treia ediţie, care va fi organizat după un nou format de târg financiar, în cadrul unui centru comercial. Târgul va include seminarii de educaţie financiară şi ateliere dedicate copiilor şi adolescenţilor. Târgul va fi completat de seminarii Fluent în Finanţe în Bucureşti, Cluj şi Iaşi, lansări de carte şi expoziţii.
BVB lansează un apel public de înscriere a proiectelor inovatoare în domeniul educaţiei financiare realizate în special de fundaţii, asociaţii sau persoane fizice. Odată acceptate, iniţiativele vor fi incluse în programul dedicat Zilei Naţionale a Investiţiilor şi vor primi sprijinul Bursei de Valori Bucureşti şi al partenerilor pentru creşterea gradului de educaţie financiară. 
„Îi invităm să ne fie alături pe toţi cei care doresc să susţină această iniţiativă fie că sunt reprezentanţi ai mediului politic, instituţii publice, autorităţi, companii, persoane fizice, ONG-uri, voluntari, universităţi şi pe toţi cei care consideră că pot face din Ziua Naţională a Investiţiilor un proiect asumat naţional, cu implicaţii pozitive majore pentru societate”, a completat Ludwik Sobolewski.
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  daca nu costa minim 1000 euro/mp, este de saraci! ...
  N-avem drumuri, dar Ministerul Transporturilor dă o avere pe covoare

  scopul este sifonarea fondurilor publice fara fric ...
  Parlamentarii de la putere se grăbesc să aprobe înființarea Fondului Suveran de Investiții, cu un capital social în numerar de 9 miliarde de lei

  salariatii sub 50 de ani au minime sanse la o pens ...
  Financial Times:România nu ar trebui să dezmembreze pensiile

  nu patronii, bre, micsoreaza salariul net, ci drag ...
  Angajatorii vor micsora salariile nete de la 1 ianuarie 2018

  daca a durat 4-5 ani avizele, cat va dura finaliza ...
  Tamara Ciofu: Astăzi încep lucrările de construcție a primului spital din Botoșani din ultimii 30 de ani

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Eveniment

  Economie

  Finante Banci

  Politic