Cumpara acum
Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Considerați normal să plătiți vizita la medicul de familie?

Da
Nu
Casa de Sănătate trebuie să intervină

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Economie

BVB cere elaborarea unui proiect naţional „Prima investiţie”

Economie - Afrodita Cicovschi / afrodita.cicovschi@curierulnational.ro
(citeste alte articole de acelasi autor »)
Data adaugarii: 2017-04-08

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Lucian Anghel: Aşa cum avem „Prima casă” sau „Prima maşină”, tot aşa avem nevoie de „Prima investiţie”. Dacă am fi investit în acţiuni listate la BVB în urmă cu cinci ani, acum am fi avut dublul sumei investite 
România se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte educaţia financiară: doar 22% din populaţie are cunoştinţe financiare minime, conform unui studiu realizat în 2015 de Standard & Poors asupra educaţiei financiare globale

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) solicită guvernanţilor să iniţieze un act normativ prin care să se promoveze un proiect naţional care ar putea fi numit „Prima investiţie”, artând că este nevoie de acesta, aşa cum a fost şi este nevoie de „Prima casă” sau „Prima maşină”. 
„BVB susţine necesitatea unei viziuni naţionale asupra unui aspect cu impact major în viaţa fiecărui cetăţean. Nu banii puţini sunt problema României, ci direcţia şi măsura în care fiecare dintre noi alegem să-i alocăm. România are nevoie de o Zi Naţională a Investiţiilor care poate să schimbe în bine nu doar mentalităţile, ci şi destinele a milioane de români”, a spus Ludwik Sobolewski, CEO al Bursei de Valori Bucureşti. 
România se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte educaţia financiară: doar 22% din populaţie are cunoştinţe financiare minime, conform unui studiu realizat în 2015 de Standard & Poor’s asupra educaţiei financiare globale.
„Aşa cum avem Prima casă sau Prima maşină, tot aşa avem nevoie şi de Prima investiţie. Avem nevoie de o Zi a investiţiilor”, spune Lucian Anghel, preşedintele BVB, care explică şi efectele unei astfel de iniţiative.
„Dacă ne-am fi diversificat modul în care ne păstram banii agonisiţi cu trudă şi am fi investit, spre exemplu, 100 de euro în principalele acţiuni listate la BVB la începutul anului 2012, acum am fi avut 200 de euro, adică ne-am fi dublat investiţia în 5 ani. În fiecare an din ultimii cinci, randamentul total al indicelui principal al pieţei de acţiuni a fost pe plus, în timp ce în echivalent euro creşterea totală a fost de 97% până la finele anului 2016, aproape o dublare, în acelaşi interval”, a declarat preşedintele BVB. 

Românii, încurajaţi să investească

Sub umbrela Zilei Naţionale a Investiţiilor, Bursa de Valori Bucureşti va organiza în perioada 14-15 mai o serie de evenimente publice menite să încurajeze investiţiile românilor şi să contribuie la creşterea nivelului de educaţie financiară. Printre evenimentele care urmează să fie organizate se numără Banii Tăi Expo, eveniment ajuns anul acesta la a treia ediţie, care va fi organizat după un nou format de târg financiar, în cadrul unui centru comercial. Târgul va include seminarii de educaţie financiară şi ateliere dedicate copiilor şi adolescenţilor. Târgul va fi completat de seminarii Fluent în Finanţe în Bucureşti, Cluj şi Iaşi, lansări de carte şi expoziţii.
BVB lansează un apel public de înscriere a proiectelor inovatoare în domeniul educaţiei financiare realizate în special de fundaţii, asociaţii sau persoane fizice. Odată acceptate, iniţiativele vor fi incluse în programul dedicat Zilei Naţionale a Investiţiilor şi vor primi sprijinul Bursei de Valori Bucureşti şi al partenerilor pentru creşterea gradului de educaţie financiară. 
„Îi invităm să ne fie alături pe toţi cei care doresc să susţină această iniţiativă fie că sunt reprezentanţi ai mediului politic, instituţii publice, autorităţi, companii, persoane fizice, ONG-uri, voluntari, universităţi şi pe toţi cei care consideră că pot face din Ziua Naţională a Investiţiilor un proiect asumat naţional, cu implicaţii pozitive majore pentru societate”, a completat Ludwik Sobolewski.
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  . Stiai ca poti sa primesti inapoi o parte din ...
  Hornbach îşi lansează magazinul online din 23 ianuarie

  decat n-a rezistat nici cat guvernele mele de krpe ...
  Apple aruncă telefonul de 1000 de euro în Recycle bin

  1 aprilie, sa planga copiii mei! ...
  1 martie 2018, noul termen de depunere a Declaratiei 600

  decat unde am avuit interes le-am dat! ...
  Bugetarii, invidioşi unii pe alţii din cauza salariilor

  nu se vede imparatul junckers in foto ...
  Azi începe cel de-al 48-lea Forum economic de la Davos

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Eveniment

  Economie

  Finante Banci

  Politic