Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Considerați normal să plătiți vizita la medicul de familie?

Da
Nu
Casa de Sănătate trebuie să intervină

Comentarii (5) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Economie

Secretarul de stat Maricel Popa, la masa rotundă a miniştrilor economiei din cadrul Procesului de Cooperare din Europa de Sud – Est

Economie - Costin Niţu / costin.nitu@curierulnational.ro
(citeste alte articole de acelasi autor »)


Data adaugarii: 2015-06-23

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


Maricel Popa, Secretar de Stat în Ministerul Economiei, Comerţului şi Turismului a participat, recent, la Sofia, la masa rotundă a miniştrilor economiei din cadrul Procesului de Cooperare din Europa de Sud – Est (SEECP), organizată la iniţiativa Ministerului Economiei din Republica Bulgaria. 
Implicarea activă a României în cadrul SEECP se înscrie în linia intereselor de consolidare a stabilităţii şi securităţii în regiune si oferirii de sprijin concret pentru perspectiva europeană şi euro-atlantică pentru statele din Europa de Sud - Est. 
În cadrul manifestării demnitarul român a susţinut necesitatea intensificării comerţului intra-regional şi a investiţiilor care trebuie să rămână o preocupare constantă a organizaţiei. În acest sens, zona Europei de Sud-Est a constituit şi va constitui o temă de interes prioritar pe termen lung pentru politica externă a României şi, ţinând cont de amplasarea geografică, dar şi de apartenenţa la Uniunea Europeană (UE), România a susţinut constant nu numai necesitatea unei cooperări regionale puternice, dar şi a unor politici coerente ale UE dedicate vecinătăţii.
 
Ţările partenere din cadrul SEECP trebuie să depună toate eforturile pentru susţinerea unui mediu de afaceri bine informat, atât asupra oportunităţilor din zonă, cât şi a cadrului legislativ care guvernează relaţiile comerciale bilaterale. 
Ca o dovadă că lucrurile merg în sensul dorit, la finele anului 2014, comerţul României cu ţările partenere SEECP a avut o evoluţie ascendentă, acestea crescând cu 6,9% faţă de anul precedent. 
Referitor la Proiectele de Interes Comun în domeniul energiei, secretarul de stat a subliniat faptul că acestea reprezintă o importanţă deosebită pentru funcţionarea completă şi interconectată a pieţei interne de energie, fiind în acelaşi timp şi un instrument adecvat pentru diminuarea dependenţei UE de resursele energetice externe.
În acest sens, Maricel Popa a menţionat faptul că în domeniul energiei, România susţine includerea, pe cea de a doua listă  a Proiectelor de Interes Comun la nivelul Uniunii Europene, a proiectelor care prin întărirea şi dezvoltarea infrastructurii conduc la creşterea capacităţii de interconectare dintre România şi ţările vecine, contribuind astfel la atingerea obiectivelor strategice ale UE şi la creşterea securităţii energetice atât pentru domeniul energiei electrice, cât şi al gazelor naturale.
SEECP este o structură flexibilă de cooperare regională, lansată de ţările din regiune, ca o expresie a solidarităţii lor, cu o caracteristică aparte fiind singurul forum regional de cooperare în sud-estul Europei, lansat şi administrat de ţările din regiune.
 
 • Currently 5.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 5.0 din 1 vot

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  asa ca este un interes international sa nu cada ma ...
  Bugetarii, invidioşi unii pe alţii din cauza salariilor

  . Stiai ca poti sa primesti inapoi o parte din ...
  Hornbach îşi lansează magazinul online din 23 ianuarie

  decat n-a rezistat nici cat guvernele mele de krpe ...
  Apple aruncă telefonul de 1000 de euro în Recycle bin

  1 aprilie, sa planga copiii mei! ...
  1 martie 2018, noul termen de depunere a Declaratiei 600

  decat unde am avuit interes le-am dat! ...
  Bugetarii, invidioşi unii pe alţii din cauza salariilor

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Eveniment

  Economie

  Dezbaterile CN

  Finante Banci

  Actualitate Companii

  Politic

  Economie mondiala

  Actualitate

  Turism

  Retail

  Auto

  Real estate

  Gadgeturi