Cumpara acum
Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Economie

ACPR denunţă contractul colectiv de muncă la nivel naţional

Economie - Cristina Chicoş / cristina.chicos@curierulnational.ro
(citeste alte articole de acelasi autor »)
Data adaugarii: 2010-12-01

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


Într-o scrisoare a Alianţei Confederaţiilor Patronale din România (ACPR) către sindicate, Alianţa denunţă contractul colectiv de muncă unic la nivel naţional pe anii 2007-2010 pentru că este necesară începerea negocierilor pentru noul contract pe anii 2011-2014. "Având în vedere necesitatea începerii negocierii unui nou Contract colectiv de muncă unic la nivel naţional, în condiţii de totală imparţialitate şi respect reciproc al părţilor, deoarece la data de 31.12.2010 se împlineşte termenul pentru care a fost încheiat respectivul contract, ACPR formulează prezenta denunţare a contractului colectiv de muncă unic la nivel naţional pe anii 2007-2010, confirmând însă întreaga noastră disponibilitate de participare la negocierea noului Contract colectiv de muncă unic la nivel naţional, pentru perioada 2011-2014, al cărui conţinut trebuie revizuit şi adoptat de comun acord de către confederaţiile patronale şi confederaţiile sindicale reprezentative semnatare'', se arată în scrisoarea Alianţei.
Dragoş Mihalache, prim-vicepreşedintele Uniunii Generale a Industriaşilor din România (UGIR), a declarat că această denunţare a venit ca urmare a atitudinii neelegante a UGIR-1903 şi Conpirom faţă de membrii ACPR. "UGIR a pornit denunţul, urmând ca fiecare semnatar al contractului colectiv să semneze acest denunţ, dar aşteptăm şi alţi doritori. Am hotărât să denunţăm contractul colectiv de muncă pentru că UGIR-1903 şi Compirom au avut o atitudine neelegantă faţă de membrii ACPR când au vrut să semneze respectivul contract.
Prin acest denunţ vrem ca toţi reprezentanţii patronatelor şi sindicatelor să ia parte la negocierea şi semnarea contractelor de muncă'', a declarat,  pentru Curierul Naţional, Dragoş Mihalache.

Trebuie negociat un nou contract de muncă

Mai mult, ACPR apreciază iniţiativa Guvernului de a modifica participarea patronatelor la dialogul social, la semnarea contractelor de ramură. În plus, până când nu se adoptă modificarea contractului de muncă, experienţa ACPR a dovedit că nu se poate semna contractul de ramură din cauza opoziţiei semnatarilor anterior de a primi la discuţie toate organizaţiile. Astfel, Alianţa "deschide calea negocierilor către toate structurile, pentru că este o Alianţă care reprezintă interesele angajaţilor din toate sectoarele''.
Alianţa Confederaţiilor Patronale din România consideră că negocierile pentru contractul colectiv de muncă sunt viciate de nerespectarea principiului participării tuturor patronatelor reprezentative şi denunţă actualul contract, solicitând demararea negocierilor pentru un nou contract, potrivit unui comunicat de presă al Alianţei. ''Forma actuală a contractului colectiv de muncă nu mai corespunde cu climatul socio-economic aşa cum a fost el modificat de către evoluţiile din ultima perioadă, motiv pentru care un nou contract trebuie să ţină cont de condiţiile de criză şi de presiunea care există pe mediul privat în această perioadă de recesiune. În acelaşi timp, la negocierile pentru noul contract colectiv de muncă este obligatoriu să participe toate patronatele reprezentative din România, în oglindă cu marile carteluri sindicale, pentru ca rezultatul să reflecte situaţia actuală de pe piaţă şi să fie generat în conformitate cu problematica din economia reală'', a declarat purtătorul de cuvânt Dan Matei Agathon.
"Considerăm că nu poate fi extinsă valabilitatea contractului de muncă, pentru că atunci când au fost stabilite criteriile România nu se afla în criză. În plus, salariul minim negociat trebuie să ţină cont atât de solicitările fireşti ale sindicatelor, cât şi de posibilitatea de plată efectivă a Guvernului'', a explicat pentru Curierul Naţional Agathon
 
 • Currently 4.67/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 4.7 din 6 voturi

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  florin citu incita huliganii la violenta ...
  Lovitură pentru guvernul DĂNCILĂ! Dezvaluiri incendiare despre planurile instaurării dictaturii în România! Măcelul aplicat de jandarmi confirmă totul

  nu cumpara gadget uri americane ...
  Analist american: „E vremea să facem curat în România! SUA trebuie să sancționeze clar politicienii români corupți şi să elimine astfel influenţa lui Putin”

  nu cumpara gadget uri americane ...
  Analist american: „E vremea să facem curat în România! SUA trebuie să sancționeze clar politicienii români corupți şi să elimine astfel influenţa lui Putin”

  incepe distractia dincolo de Vama Veche ...
  Analist american: „E vremea să facem curat în România! SUA trebuie să sancționeze clar politicienii români corupți şi să elimine astfel influenţa lui Putin”

  sorina matei tu esti nu-i asa ? Orice turnator ord ...
  Analist american: „E vremea să facem curat în România! SUA trebuie să sancționeze clar politicienii români corupți şi să elimine astfel influenţa lui Putin”

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: