Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Economie

Peste jumătate din blocurile existente au nevoie de reabilitare termică

Economie - Mădălina Drăghici
(citeste alte articole de acelasi autor »)


Data adaugarii: 2009-01-29

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

La circa 58% din blocurile existente, adică 1,4 mil. apartamente, construite înainte de anul 1985, sunt necesare investiţii urgente de reabilitare şi modernizare termotehnică, suma necesară fiind de circa 5 mld. euro, susţin reprezentanţii Ligii Asociaţiilor de Proprietari - Habitat, potrivit NewsIn. Conform Ligii Asociaţiilor de Proprietari - Habitat, România deţine cel mai mare număr de locuinţe în blocuri de prefabricate dintre toate ţările Europei Centrale, iar la circa 58% din blocurile existente (1,4 mil. apartamente din totalul de 2,4 mil. apartamente), construite înainte de anul 1985, sunt necesare investiţii urgente de reabilitare şi modernizare termotehnică. Aceştia cer printr-o scrisoare adresată noului Guvern să includă în buget şi sumele necesare pentru reabilitarea termică.
Mai mult, reprezentanţii Ligii Habitat arată că directivele europene cer statelor membre "să elaboreze programe referitoare la eficienţa energetică în sectorul construcţiilor, să le pună în aplicare şi să le raporteze". Astfel, Directiva 2002/91/EC a fost transpusă în legislaţia română prin Legea nr.
372/2005 iniţiată de către MTCT/MDLPL/MDRL. Conform Directivei 2006/32/EC, fiecare stat membru trebuie să realizeze obiectivul de 9% economii de energie pe o perioadă de 9 ani de la data aplicării directivei, prin implementarea de Planuri Naţionale de Acţiune pentru Eficienţa Energetică (PNAEE), câte unul pentru fiecare 3 ani. "Apreciind o medie de cheltuieli de 3.600/euro/apartament pentru executarea lucrărilor de reabilitare termică, necesarul de investiţii pentru cele 1,4 mil. apartamente ce trebuie reabilitate de urgenţă este de circa 5 mld. euro.
37% din alocaţii pot proveni de la bugetul stat, adică 1,9 mld. euro, 30% din fonduri aprobate anual cu această destinaţie în bugetele locale şi din alte surse legal constituite, inclusiv fonduri ale Uniunii Europene, adică 1,45 mld. euro, iar 33% din fondul de reparaţii al asociaţiei de proprietari şi din alte surse legal constituite, inclusiv fonduri ale UE, adică 1,65 mld. euro", susţine preşedintele Ligii Asociaţiilor de Proprietari - Habitat, Mihai Mereuţă. În plus, acesta mai spune că pentru a sprijini autorităţile locale şi asociaţiile de proprietari ar trebui creat de urgenţă un fond de garantare a creditelor luate pentru măsuri de eficienţă energetică în sectorul rezidenţial.

 
 • Currently 5.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 5.0 din 1 vot

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

 1. de vvv:
  cine dracu e liga habitat si cine la imputernicit pe acest mereuta sa vorbeasca in numele meu ca proprietar?
  2009-01-29, 09:45:22 (adresa: 79.117.13.*)

Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


Recomandat Curierul National
Ultimele comentarii:

Din investițiile în armament și dezvoltarea lui ...
SUA: Bugetul Pentagonului pe 2019 depășește 700 miliarde de dolari

Perplex ???Cum ??? Să vină HULIGANUL să pună - ...
Andreea Paul (INACO): Rata efectivă de absorbție a banilor europeni la sub 1% pentru capitalul uman românesc și pentru dezvoltare regională în august 2018 te lasă perplex

Huliganii de la BUTOANE : genereazä huliganii din ...
Lovitură pentru guvernul DĂNCILĂ! Dezvaluiri incendiare despre planurile instaurării dictaturii în România! Măcelul aplicat de jandarmi confirmă totul

ue este comunism ...
Crește presiunea Uniunii Europene asupra Poloniei

florin citu incita huliganii la violenta ...
Lovitură pentru guvernul DĂNCILĂ! Dezvaluiri incendiare despre planurile instaurării dictaturii în România! Măcelul aplicat de jandarmi confirmă totul

Top articole:

Afişează articolele cele mai:
Votate | Comentate | Expediate

Radio Sud

Tipografia de Sud
Orologia Primo minuto

Sumarul ediţiei: