Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Economie

Casa Socială a Constructorilor pregăteşte lansarea unei bănci

Economie - Ştefan Rădeanu
(citeste alte articole de acelasi autor »)George Constantin Păunescu, Laurenţiu Plosceanu şi Daniel Tardy au menţionat rolul dialogului în rezolvarea problemelor economico-sociale

Data adaugarii: 2008-07-17

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Ieri a continuat seria conferinţelor care marchează aniversarea a 10 ani de la fondarea Casei Sociale a Constructorilor (CSC), organizaţie care are ca obiect principal de activitate protecţia socială a salariaţilor din ramura construcţiilor şi a materialelor de construcţii. Conform declaraţiilor lui Laurenţiu Plosceanu, preşedintele Casei şi a Asociaţiei Române al Antreprenorilor de Construcţii (ARACO), CSC s-a constituit şi funcţionează în sistem bipartit, cu participare egală a organizaţiilor şi a asociaţiilor patronale din ramură, printre membrii fondatori fiind ARACO, Federaţia Patronală din Industria Materialelor de Construcţii (PATROMAT), Patronatul Drumurilor, Federaţia Generală a Sindicatelor FAMILIA, Federaţia Naţională a Sindicatelor din Construcţii-Montaj şi Federaţia Sindicatelor Constructorilor Feroviari şi Căi de Comunicaţie. Conferinţa de ieri a reunit reprezentanţi de marcă ai mişcării patronale şi sindicale din Europa şi România precum Daniel Tardy, preşedintele Federaţiei Industriei Europene a Constructorilor, George Constantin Păunescu, preşedintele Alianţei Confederaţiei Patronatelor din România, Domenico Pesenti, preşedintele Federaţiei Europene a Sindicatelor din Construcţii, Henri Malose, preşedintele Grupului  I Patronat CES Europa, Bogdan Hossu, preşedintele CARTEL ALFA." Conferinţele care marchează aniversarea a 10 ani de la fondarea Casei Sociale a Constructorilor reprezintă un prilej de consolidare a proiectelor începute şi asumate de partenerii sociali din industria construcţiilor din România, o posibilitate de diseminare directă a informaţiilor specifice şi a serviciilor necesare care vor crea şi cadrul de identificare şi promovare în parteneriat a unor proiecte de interes cofinanţate din fondurile europene" - declara Laurenţiu Plosceanu, preşedintele ARACO şi al CSC. "Vreau să felicit ARACO, una dintre cele mai dinamice şi organizate structuri patronale din cadrul Alianţei Confederaţiilor Patronale din România, o organizaţie care a dat un suflu nou în cadrul reprezentării României în Business Europe, organizaţia patronală europeană. Casa Socială a Constructorilor reprezintă un model al dialogului între partenerii sociali şi am convingerea că el va fi preluat în toate ramurile industriale. Totodată este un model pentru Guvern care încă nu a fost capabil să înţeleagă rolul important al dialogului social în rezolvarea tuturor problemelor apărute într-o Românie membră, cu drepturi depline, a Uniunii Europene", afirma George Constantin Păunescu, preşedintele Alianţei Confederaţiilor Patronale din România.

Proiecte noi

În prezent Casa Socială a Constructorilor numără ca membri 590 de societăţi comerciale. Acest fapt a permis ca peste 210.000 de lucrători din construcţii să beneficieze din partea CSC de protecţie socială, ei primind indemnizaţii de susţinere ce depăşesc 80 de milioane de lei. Protecţia socială acordată de Casă are în vedere personalul din construcţii care nu îşi poate desfăşura activitatea în perioada de iarnă din cauza condiţiilor meteorologice şi constă în plata unei indemnizaţii reprezentând 75 la sută din salariul de bază brut, fără pierderea drepturilor de salariat precum continuitate, vechime, concediu, asigurări etc.
Totodată, portofoliul de servicii al Casei Sociale a Constructorilor este completat de gestionarea fondurilor, de acordarea de scrisori de garanţie pentru participarea la licitaţii - în limita fondurilor deţinute de fiecare solicitant în contul propriu de la CSC şi de activitatea susţinută de lobby pentru rezolvarea unor probleme de interes comun ale agenţilor economici cu activitate de construcţii şi de producere a materialelor de construcţii. Experienţa în domeniu a permis ca în baza Acordului Sectorial pentru Construcţii 2007-2009 să fie înfiinţate instituţii importante precum Casa de Meserii a Constructorilor, Casa de Siguranţă în Mediul de Muncă, Casa de Concedii a Constructorilor, Comitetul Paritar pentru Muncitori Migranţi şi Comitetul Paritar pentru Trusturi Transnaţionale. Având în vedere necesarul mare de finanţare în domeniu, reprezentanţii Casei Sociale a Constructorilor pregătesc lansarea primei bănci a constructorilor, instituţie care se doreşte ca fiind exponenta capitalului autohton prin reunirea forţelor actorilor principali de pe piaţa construcţiilor.

Casa Socială a Constructorilor a devenit cel de-al 30-lea membru al Asociaţiei Europene a Instituţiilor Paritare, organizaţie care reuneşte organismele paritare din ţările membre ale Uniunii Europene din domenii precum regimuri coordonate de pensionare, fonduri de pensii, sănătate şi securitate în muncă, regimuri de concedii plătite şi regimuri de protecţie socială pe baze teritoriale.

 
 • Currently 5.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 5.0 din 3 voturi

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  COLUMBIA 8 DUMNEZEU 8; COLUMBIA 16 Iisus Hristos 1 ...
  Noul președinte al Columbiei, Ivan Duque, și-a anunțat drept prim obiectiv «corectarea» acordului cu gherilele FARC

  18-06-2018. 2+18-6=14 BUDDHA numărul laturilor nu ...
  Cutremur puternic luni dimineață: Cel puțin trei persoane au murit și peste 100 au fost rănite

  INDUSTRIA ROMANA E ADMIRABILA, E SUBLIMA PUTEM ZIC ...
  Cum arată DACIA fabricată de americani

  Iar vreti sclavi cu 200 euro/luna salariul minim n ...
  Masa rotunda cu Guvernul Romaniei pe tema crizei fortei de munca

  1 ,ai uitat voit sa mentionezi gulerele albe ale p ...
  DLAF: 150 de cazuri suspecte de fraudă cu fonduri europene în anul 2017

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: