Cumpara acum
Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Economie

Au fost subscrise 4,38% din actiunile Alumil

Economie - Ramona Asiminei / ramona.asiminei@curierulnational.ro
(citeste alte articole de acelasi autor »)


Data adaugarii: 2006-12-13

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Investitorii de la Bursa de Valori Bucuresti au subscris in primele trei zile ale ofertei publice primare de actiuni Alumil Rom Industry un pachet de 4,38% din valoarea totala a ofertei. In total au fost subscrise 661.210 actiuni, din pachetul de 6,25 milioane de actiuni noi, reprezentand 20% din capitalul social majorat, la un pret fix de 4,6 lei/actiune. Valoarea pachetului s-a ridicat la 3,041 milioane de lei, conform datelor furnizate de societatea de intermediere financiara Intercapital Invest. "Printre punctele importante ale companiei se numara faptul ca face parte dintr-un grup puternic la nivel european. In plus, in perioada urmatoare activitatea de constructii in Romania se va intensifica, ceea ce va duce la cresterea nivelului afacerilor companiei", a declarat Razvan Pasol, directorul Intercapital Invest. In ceea ce priveste punctele slabe care pot influenta oferta Alumil, de mentionat faptul ca in acest moment conjunctura de piata nu este foarte buna, tranzactionandu-se valori mici, iar cotatiile companiilor sunt instabile, conform precizarilor directorului Intercapital.

Investitorii nu se inghesuie la oferta CCC Blue Telecom

De la 15 noiembrie, data de deschidere a ofertei publice CCC Blue Telecom, investitorii au subscris 3,32% din totalul actiunilor. In total au fost subscrise 661.210 actiuni, din care 21.000 au fost subscrise la un pret unitar de 5,05 lei, 631.000 de actiuni au fost subscrise la un pret de 3 lei/unitate, in timp ce pretul de subscriere pentru 10.
200 de actiuni a fost de 2,5 lei/titlu. Intermediarul ofertei este SSIF Eldainvest Galati.
In acest moment, la BVB se desfasoara doua oferte publice de actiuni. Producatorul de profiluri de aluminiu Alumil Rom Industry a lansat o oferta publica primara de actiuni in valoare de 8,2 milioane de lei, in timp ce compania CCC Blue Telecom vinde prin oferta publica primara 19.881.545 de actiuni, valoarea emisiunii fiind de peste 100 milioane lei. Pachetul scos la vanzare reprezinta 25% din capitalul social al CCC Blue Telecom.
Alumil Rom Industry este specializata in procesarea si comercializarea profilelor de aluminiu. In prezent, capitalul social al Alumil Rom Industry este de 5 milioane de lei si este divizat in 25 milioane actiuni nominative cu o valoare nominala de 0,2 lei/actiune. In urma derularii IPO, in cazul subscrierii in totalitate a actiunilor oferite, compania isi va majora capitalul social cu 28,75 milioane de lei, prin emisiunea a 6,25 milioane de actiuni.
Oferta este intermediata de Alpha Finance, societate de brokeraj a Alpha Bank, si se deruleaza in perioada 8-18 decembrie. Compania-mama Alumil Mylonas este cel mai important jucator din industria de extrudare din Grecia, dar si unul dintre cei mai importanti din Europa.
Actionarul majoritar al CCC Blue Telecom este Doina Lilioara Rimar, dupa ce, in acest an, omul de afaceri Catalin Chelu, din Galati, a cedat pachetul majoritar de actiuni asociatei sale.
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Orașele Sodoma și Gomora au fost distruse cu foc ...
  Pompierii au făcut progrese majore în stingerea incendiilor de vegetaţie din California

  huligani faradelege ...
  Incredibil! Bugetarii din România care au refuzat minivacanţa guvernului de Sfânta Maria

  patru zeci de mii abuza de jandarmerie ...
  Peste 40.000 de cetățeni sesizează ONU, după abuzurile Jandarmeriei

  Obama a data unda verde pt instalarea socialismulu ...
  E oficial! SUA se îndreaptă spre socialism: Un prestigios sondaj Gallup explică noile preferinţe ale generaţiei Millennials

  ceea ce tie nu ti place altuia nu i face ...
  SUA condamnă sancţiunile impuse de către Turcia asupra importurilor de automobile, alcool şi tutun

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: