Cumpara acum
Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Economie

OMV a definitivat plata celor 1,499 miliarde de euro

Capitalul social al Petrom va fi majorat la 56.000 miliarde de lei

Economie


Capitalul social al Petrom va fi majorat la 56.000 miliarde de lei

Data adaugarii: 2004-12-09

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Capitalul social al Petrom va fi majorat de la 38.210 miliarde lei la peste 56.000 miliarde de lei, in urma finalizarii procedurilor de subscriere si transferarii de catre OMV a sumelor aferente procesului de privatizare, se arata intr-un comunicat al companiei remis Bursei de Valori Bucuresti.
Consiliul de Administratie a hotarat majorarea capitalului social prin emiterea unui numar de 17,790 miliarde actiuni noi cu o valoare nominala de 1.000 lei fiecare. Aportul pentru majorarea capitalului social a fost subscris de OMV pentru un numar de 15,8 miliarde actiuni pentru care a varsat integral suma de 830,5 milioane euro. BERD a subscris, la randul ei, un numar de 1,13 miliarde actiuni, prin conversia unei creante in valoare de 73 milioane de dolari. Un numar de 3.193 actionari, persoane fizice si juridice, au subscris 843,7 milioane actiuni noi, in valoare totala de 1.576 miliarde lei si 5,4 milioane euro, obtinind o participatie de 6,23 la suta din capitalul social al Petrom. Ministerul Economiei si Comertului a cesionat grupului austriac OMV un numar de 12,7 miliarde actiuni Petrom, in schimbul a 668,81 milioane de euro, reprezentand o participatie de 33,34 la suta.
In urma cesiunii de actiuni si a majorarii capitalului social, OMV detine pachetul majoritar de 51 la suta din actiunile SNP, in valoare de 28.560 miliarde lei, iar MEC, isi limiteaza participatia la 40,74 la suta, cu un capital de 22.814 miliarde lei. BERD va detine in urma operarii majorarii capitalului social, 2,02 la suta din actiunile Petrom. Din numarul maxim de actiuni oferite spre subscriere, 18,746 miliarde, peste 955 milioane de actiuni au ramas nesubscrise si sunt anulate. Grupul austriac OMV a virat, marti, in conturile escrow deschise la sucursala ING Bank din Bucuresti suma totala de 1,499 miliarde euro, ca urmare a contractului de privatizare semnat cu autoritatile romane la data de 23 iulie, informeaza un comunicat al Ministerului Economiei si Comertului. Din valoarea totala virata, 668,8 milioane euro reprezinta pretul pachetului de 33,34 la suta din actiunile Petrom, achizitionat direct de OMV de la statul roman. Restul sumei, 830,5 milioane euro, va fi subscrisa in contul majorarii de capital, operatiune prin care OMV va detine 51 la suta din capitalul social al Petrom. Potrivit comunicatului, sumele vor fi virate din contul escrow in contul Ministerului Economiei (pentru actiunile cumparate) si, respectiv, in contul Petrom (pentru actiunile nou subscrise), dupa inregistrarea transferului actiunilor, al carui termen de finalizare este prevazut pentru data de 20 decembrie.
Fitch a imbunatatit ratingul Petrom in vederea preluarii firmei de catre OMV
Agentia de evaluare financiara Fitch Ratings a imbunatatit, ieri, de la "BB minus" la "BB", calificativul acordat SNP Petrom si cel aferent emisiunii de eurobonduri a firmei, in valoare de 125 milioane euro, scadenta in luna octombrie 2006, potrivit unui comunicat Fitch. Ratingurile au perspectiva pozitiva. Pe de alta parte, agentia de evaluare a afirmat la "B" ratingul pe termen scurt pentru Petrom. Interventia institutiei financiare survine evolutiilor consemnate recent in tranzactia de privatizare a companiei petroliere, al carei actionar majoritar va deveni in curand grupul austriac OMV
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Orașele Sodoma și Gomora au fost distruse cu foc ...
  Pompierii au făcut progrese majore în stingerea incendiilor de vegetaţie din California

  huligani faradelege ...
  Incredibil! Bugetarii din România care au refuzat minivacanţa guvernului de Sfânta Maria

  patru zeci de mii abuza de jandarmerie ...
  Peste 40.000 de cetățeni sesizează ONU, după abuzurile Jandarmeriei

  Obama a data unda verde pt instalarea socialismulu ...
  E oficial! SUA se îndreaptă spre socialism: Un prestigios sondaj Gallup explică noile preferinţe ale generaţiei Millennials

  ceea ce tie nu ti place altuia nu i face ...
  SUA condamnă sancţiunile impuse de către Turcia asupra importurilor de automobile, alcool şi tutun

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: