Cumpara acum
Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Care sunt soluţiile pentru eficientizarea sistemului sanitar?

Scăderea birocraţiei
Creşterea transparenţei
Construcţia de spitale noi
Modernizarea spitalelor vechi
Parteneriatul public privat

Comentarii (7) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
[email protected] national.ro

[email protected] national.ro
« Alte articole din categoria Economie

RomTelecom incheie primele noua luni cu venituri in scadere cu 17,2%

Economie

Data adaugarii: 2003-11-27

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Compania RomTelecom, controlata de grupul elen OTE, a incheiat trimestrul al treilea cu o scadere de 13,5% a veniturilor operationale, pana la 201,1 milioane euro, in vreme ce la nivelul primelor noua luni acest indicator a consemnat o scadere de 17,2%, totalizand 590,8 milioane euro.
“Compania a pierdut 13% din venituri ca urmare a deprecierii leului. Daca operatorul ar fi efectuat conversia tarifelor in euro la inceputul anului 2003, amploarea scaderii ar fi fost mult mai mica. Cu toate acestea, dupa o intarziere semnificativa, autoritatea romana de reglementare a sectorului de telecomunicatii a aprobat conversia tarifelor RomTelecom in euro”, precizeaza OTE. RomTelecom a introdus “cu succes” noua strategie privind tarifele percepute convorbirilor internationale catre Romania realizate prin intermediul tehnologiei VoIP (Voice over Internet Protocol).
Compania precizeaza ca a reusit sa compenseze regresul provocat de deprecierea monedei locale si diminuarea traficului de interconectare prin majorarea numarului de abonamente si a volumului convorbirilor.
Veniturile obtinute din convorbirile realizate din reteaua de telefonie fixa catre utilizatorii serviciilor de telefonie mobila s-au diminuat comparativ cu trimestrul al treilea din 2002, ca efect al reorientarii preferintelor consumatorilor de la telefonia fixa la cea mobila. Cu toate acestea, compania a reusit sa stopeze tendinta de scadere a veniturilor din aceste convorbiri, remarcata in primele sase luni, concomitent cu continuarea eforturilor de a recupera o parte din cota de piata.
Astfel, veniturile obtinute din convorbirile in trafic international s-au ridicat la 83,2 milioane euro, iar cele rezultate din activitatea de telefonie mobila au fost de 5,68 milioane euro. Convorbirile realizate pe plan national au generat incasari de 290,87 milioane euro, iar daca se adauga veniturile din abonamentele lunare, valoarea veniturilor din serviciile telefonice interne se majoreaza la 436,5 milioane euro.

Conform raportului financiar al OTE, operatorul national roman de telefonie fixa, la capitalul caruia detine o participatie de 54,01%, a inregistrat, in trimestrul al treilea, un profit operational inaintea cheltuielilor cu amortizarea (EBITDA) de 63,9 milioane euro, cu 7,8% sub nivelul din perioada corespunzatoare a anului trecut. Insa, pe ansamblul primelor noua luni EBITDA a urcat cu 7,1%, la 174,4 milioane euro.
RomTelecom a obtinut, in perioada iulie-septembrie, un profit net de 15,8 milioane euro, iar pe ansamblul primelor noua luni rezultatul net s-a ridicat la 47,2 milioane euro, marcand un avans de 60% raportat la perioada similara din 2002. Veniturile operationale ale subsidiarei de telefonie mobila CosmoRom au insumat 2,3 milioane euro in trimestrul al treilea, iar pierderile s-au ridicat la 7,4 milioane de euro. “OTE isi reafirma decizia de a nu realiza alte investitii in CosmoRom”, se subliniaza in comunicat. OTE reaminteste de decizia conducerii RomTelecom de a continua aplicarea planului de restructurare, care va consta si in reducerea personalului cu 6.000 de angajati in acest an. In primele noua luni, numarul salariatilor s-a redus cu 4.100 de persoane, reprezentand 13,5% din forta de munca totala, care a ajuns astfel la 26.218 persoane, de la 32.769 in trimestrul al treilea al anului 2002. (Mediafax)
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  vreau d-alea pe 10 ani cu 1% de toti banii! ...
  Programul “Tezaur” de emisiuni de titluri de stat destinate populaţiei va demara în 2018

  daca esti pensionar britanic, este mai avantajos s ...
  Salariaţii aleg independenţa fiscală

  CLIMA. Subiect foarte important pentru intreaga pl ...
  Semnal de alarmă lansat de Emmanuel Macron la Summitul climatic de la Paris: "Suntem pe cale să pierdem bătălia. Este nevoie de o mobilizare mult mai puternică"

  Căile Domnului nu sunt încurcate daca mai si mer ...
  Ai venituri în afară de salarii? Se schimbă calculul CASS

  Cel mai avantajos e sa emigrezi in Anglia si sa re ...
  Salariaţii aleg independenţa fiscală

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Opinii

  Eveniment

  Economie

  Actualitate Companii

  Specializat