Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Economie mondiala

OECD: Anul acesta, economia mondială va înregistra cea mai mare rată de creștere din 2010 până în prezent

Economie mondiala - Maria Capitaine
(citeste alte articole de acelasi autor »)sursa foto: youtube.com

Data adaugarii: 2017-11-29

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


Pentru anul în curs, Organizația de Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD)prognozează o creștere economică la nivel mondial de 3,6%, iar pentru anul viitor, de 3,7%. O oarecare încetinire este așteptată în 2019, cauzată de lipsa investițiilor în sectorul privat.

Avertismente date publicității marți de către economiștii de la OECD vorbesc totuși despre o rată actuală a investițiilor mult prea slabă pentru susținerea unei activități accelerate în eonomia mondială. În sprijnul acestor previziuni sunt date cifrele publicate de OECD marți și preluate de presa franceză. Pentru anul în curs, acești economiști prevăd o creștere economică mondială de 3,6% iar pentru 2018 de 3,7%, în timp ce pentru 2019 ea ar putea să coboare la 3,6%.

O multitudine de obstacole

Extrem de multe obstacole se află în calea creșterii economiei mondiale, diferite de la o țară la alta, spun experții OECD, îndeosebi în calea investițiilor "robuste" vizând creșterea productivității, ori a da un răspuns așteptărilor opiniei publice în ceea ce privește îmbunătățirea situației profesionale a tinerilor sau a vieții persoanelor în vârstă. Catherine Mann, economist-șef al OECD, consideră că restricțiile în sectorul serviciilor creează cele mai serioase obstacole în calea investițiilor, în special pentru întreprinderile mici și mijlocii.

Pentru moment, economia mondială afișează cea mai mare creştere din 2010 până acum

"Relansarea este generală", spun economiștii de la OECD, "dar mai redusă decât în trecut". Comerțul mondial este în creștere, în special grație redemarajului zonei euro, a cărei creștere va fi anul acesta de 2,4%, după ce în 2016 nu ajunsese decât la 1,6%. Germania este creditată cu o creștere de 2,5%, iar Franța cu 1,8% după ce anul trecut atinsese abia 1,1%. O dinamică crescută este așteptată în general în Franța, în special anul viitor. Potrivit OECD, rata de creștere economică va atinge în 2018 2,1%, stimulată de comenzi externe importante, de o relansare a turismului (lovit în ultimul an de atacurile teroriste), precum și de o creștere a încrederii întreprinderilor și a creării de locuri de muncă. Economiștii de la OECD fac previziuni și pentru economia Statelor Unite, a cărei creștere este prognozată, pentru 2017, la 2,2%, iar pentru anul viitor, la 2,5%.

Previziuni pentru economiile țărilor emergente

În economiile unor țări emergente este prevăzută, în 2018-2019 , o relansare a investițiilor care să susțină creșterea, spre exemplu, în India și alte economii asiatice dinamice. O relansare este așteptată în Brazilia și în Rusia, grație creșterii prețului la materiile prime și unei politici monetare adecvate. Totuși, în economia Chinei este prognozată o încetinire a creșterii cererii interne, iar măsurile vizând relansarea în 2016-2017 sunt mai puțin stimulante. Eforturile pentru stabilizarea datoriilor întreprinderilor și pentru reducerea capacităților excedentare vor influența negativ creșterea la principalii parteneri comerciali ai Chinei în anii 2018 și 2019.
 
 • Currently 1.67/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 1.7 din 6 voturi

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  un articol de kakat.Un titlu care nu are legatura ...
  Mașinile diesel, interzise OFICIAL

  Un articol de tembel.Se interzic dar aveti grija c ...
  Mașinile diesel, interzise OFICIAL

  da dusmanul americii este ue ...
  Donald Trump, aspru criticat pentru prestaţia de la Helsinki

  da dusmanul americii este ue ...
  Donald Trump, aspru criticat pentru prestaţia de la Helsinki

  1..6,ai fost pestele?? ...
  Ana Birchall: Azerbaidjan este un partener strategic valoros al României

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Economie mondiala

  Business Style

  Actualitate