Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Economie mondiala

Platforma europeană a părţilor interesate privind economia circulară, în plin avânt

Economie mondiala


Sursa foto: circulareconomycanada.net

Data adaugarii: 2017-11-16

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


În luna martie a acestui an, Comisia Europeană (CE) şi Comitetul Economic şi Social European (CESE) au lansat în comun o platformă europeană a părţilor interesate privind economia circulară. Cei 24 de membri care constituie grupul de coordonare a platformei au fost între timp selectaţi şi se pregătesc pentru prima lor şedinţă, care va avea loc pe 22 noiembrie.

Grupul de coordonare, care reuneşte organizaţii ale societăţii civile, reprezentanţi ai mediului de afaceri şi ai sindicatelor, grupuri de reflecţie şi organisme publice care au un interes în economia circulară, va ghida activităţile platformei în următorii trei ani, se arată într-un comunicat al Comitetului Economic şi Social European (CESE).
Echipa nou selecţionată reprezintă un spectru larg de organizaţii, cu operaţiuni în 13 ţări diferite din UE, câteva activând la nivel paneuropean. Membrii au fost selectaţi prin intermediul unei cereri de exprimare a interesului, care a atras nu mai puţin de 192 de candidaturi. „Tranziţia dinspre un model economic linear către o economie mai degrabă circulară reprezintă una dintre provocările esenţiale cu care se confruntă Europa. Acest proces trebuie să fie cu adevărat incluziv şi ne bucurăm mult că prin procesul de selecţie am obţinut o asemenea diversitate”, a afirmat Peter Schmidt, membru al grupului operativ permanent al CESE privind economia circulară.
Implicarea părţilor interesate va fi, însă, încurajată pe o scară mult mai amplă decât limitele grupului de coordonare: „Am creat un loc de întâlnire virtual pe site-ul nostru care să slujească drept spaţiu de interacţiune şi de discuţie pentru toţi membrii comunităţii economiei circulare.
Ideea este să creăm o bază mai solidă de cunoştinţe colective, învăţând unii de la alţii din bunele practici şi învăţămintele desprinse. Acest pas este esenţial pentru ca platforma să genereze rezultatele pe care ni le-au cerut părţile interesate din statele membre”, a afirmat Bernd Dittmann, membru al grupului operativ permanent al CESE privind economia circulară.
Platforma a fost creată în aşa fel încât să faciliteze implicarea părţilor interesate şi să accelereze tranziţia Europei de la un model economic linear de tip „luat, prelucrat, aruncat” la un model economic circular. Crearea ei a fost anunţată în martie, în cadrul unei manifestări de două zile găzduită de CE şi CESE care, de atunci, s-au ocupat de punerea ei în funcţiune. Pe baza consultării părţilor interesate, sarcinile platformei vor fi:

să promoveze economia circulară în statele membre şi în cadrul administraţiilor locale şi regionale, al societăţii civile şi al întreprinderilor;
să consolideze colaborarea dintre reţelele părţilor implicate pentru a facilita schimbul de bune practici;
să contribuie la identificarea obstacolelor sociale, economice şi culturale din calea dezvoltării unei economii circulare în Europa.

„În esenţă, vorbim despre o reţea de reţele. Nu avem de gând să reinventăm roata, ci mai degrabă să aducem laolaltă reţele existente, pentru a promova circularitatea în toate ţările, comunităţile şi sectoarele din Europa. O dată pe an avem ocazia să ne întâlnim la Bruxelles, ca să stabilim ce considerăm că este important pentru comunitatea economiei circulare, să găsim sinergii şi să facem schimb de bune practici”, a declarat Cillian Lohan, membru al aceluiaşi grup operativ permanent al CESE.
Grupul de coordonare nou alcătuit îşi va organiza prima reuniune la Bruxelles, la 22 noiembrie, iar următoarea conferinţă majoră pe tema economiei circulare este programată pentru luna februarie a anului următor.
 
 • Currently 5.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 5.0 din 1 vot

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  deja in Anglia este seceta si cu interdictia oblig ...
  Noi achiziţii în apărare: Alte 5 avioane de tip F-16 ar urma să intre în dotarea forţelor armate române

  Din investițiile în armament și dezvoltarea lui ...
  Noi achiziţii în apărare: Alte 5 avioane de tip F-16 ar urma să intre în dotarea forţelor armate române

  bey 1, vrei sa ti repare conducta de apa din Bc,Dr ...
  Vizita ministrului Sanatatii si a ministrului Finantelor Publice la Constanta

  bey 1, vrei sa ti repare conducta de apa din Bc,Dr ...
  Vizita ministrului Sanatatii si a ministrului Finantelor Publice la Constanta

  Ii rugam pe tinerii care nu au cunoscut comunismul ...
  Vizita ministrului Sanatatii si a ministrului Finantelor Publice la Constanta

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Politic

  Economie mondiala

  Actualitate

  Turism

  IT&C