Cumpara acum
Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Economie mondiala

Ca niciodată, companiile stau pe un munte de bani

Economie mondiala - Diana Mateescu
(citeste alte articole de acelasi autor »)
Data adaugarii: 2012-10-25

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


Corporaţiile au reuşit să adune în vistierie sume de bani record, reticente fiind în a investi în afacerile lor sau a angaja noi lucrători din cauza viitorului incert şi a crizei mondiale care parcă nu se mai
termină

Pe fondul unui sezon cu câştiguri destul de fragile, care pentru multe companii a dus la ratarea estimărilor cu privire la vânzări, soldurile de numerar au crescut cu 14% şi se află pe punctul de a atinge 1,5 trilioane de dolari conform indicelui Standard&Poor 500, notează JP Morgan, potrivit CNBC. Ambele niveluri reprezintă maxime istorice.
Acumularea contrastează cu o imagine a câştigurilor din care 61% din cele 127 de companii care şi-au raportat rezultatele săptămâna trecută au ratat estimările privind veniturile, deşi mai mult de jumătate au reuşit să depăşească aceste estimări. 
Cu şomajul împotmolit la 7,8%, o creştere economică la nivelul de 1,3% şi o piaţă de capital care nu este afectată sub niciun fel de creşterile veniturilor, întrebarea arzătoare este când vor începe acele companii să folosească banii "ţinuţi la saltea"?
De ce nu investesc companiile?
"Companiile nu fac investiţii de capital, deoarece ele nu văd încă creşterea", spune Jim Paulsen, strateg şef de piaţă la Wells Capital Management din Minneapolis. "Ele nu realizează investiţii pe termen lung, fără să aibă un sentiment al creşterii vânzărilor. Acest lucru trebuie să se întâmple".
Încă de la începutul crizei financiare, din 2008, investitorii au observat cum companiile utilizau stimulările Guvernului pentru a construi lichiditate în cazul în care economia ar cădea într-o nouă recesiune.
Dar, cu S&P 500 încălcând niveluri importante de suport şi o economie înfometată după un motor de creştere economică, e doar o chestiune de timp până când răbdarea va lua sfârşit.
"Companiile vor deveni din ce în ce mai supărate pentru că stau pe un morman de bani. Aţi putea auzi tot mai des apeluri activiste pentru investitori", afirmă Paulsen.
"Oamenii devin tot mai puţin preocupaţi de riscurile financiare şi mai preocupaţi de creştere", a adăugat el. "Se va trece de la insigna de onoare (pentru acumularea de numerar) la reprezentarea unui management defectuos".
Preocupările directorilor de companii
Directorii de companii au o varietate de preocupări pentru a nu face investiţii în numerar.
Cea mai importantă preocupare dintre toate este mult discutatul "vârf fiscal", termen folosit de preşedintele Fed, Ben Bernanke, pentru seria de reduceri de cheltuieli şi creşteri de taxe, care vor începe în cazul în care Congresul şi Casa Albă nu reuşesc să ajungă la o reducere a deficitului, obiectiv care trebuie atins până la sfârşitul anului.
O altă preocupare importantă este problema mai largă a impozitelor, în special, modul în care veniturile din investiţii vor fi tratate.


Analiştii au început să vorbească despre lansările de dividende speciale pentru a trece peste posibilele creşteri de taxe, în conformitate cu Quincy Krosby, strateg şef de piaţă la Prudential Annuities din Newark, N.J.
"Există o aşteptare pe care o puteţi vedea, unele dividende speciale oferite din cauza întrebărilor privind impozitarea", a spus Krosby. "Ar trebui să vedem acest lucru, în special în sectorul tehnologic".
De ce ţin companiile de bani?
Până în prezent, Krosby nu simte niciun nivel critic de nerăbdare în rândul investitorilor.
"Există un motiv pentru care companiile ţin de bani", a spus ea. "E o perioadă de aşteptare, un interval dacă vreţi, de aşteptare pentru certitudine. Chiar dacă sunt veşti proaste, cel puţin este o certitudine".
 Slăbiciunea actuală a pieţei, în timp ce se aşteaptă acea certitudine, o reprezintă o potenţială oportunitate de cumpărare, a declarat Thomas J. Lee, strateg şef de piaţă la JP Morgan. "În timp ce investitorii sunt nervoşi, manifestaţiile de la credit, împreună cu consolidarea în China şi Europa sunt divergenţe pozitive care sprijină cumpărături majore la sfârşit de an", a spus Lee într-o notă.
"Realizăm că investitorii sunt reticenţi să cumpere, în special în mijlocul rezultatelor slabe din trimestrul 3", a adăugat el. "Cu toate acestea, având în vedere divergenţele pozitive... şi evaluarea atractiv relativă, recomandăm investitorilor să rămână cumpărători de acţiuni şi în această perioadă de slăbiciune".
Climatul actual nu prevesteşte nimic bun pentru veniturile din anul 2013 în cazul în care companiile nu vor găsi modalităţi de a creşte imaginea veniturilor finale.

 
 • Currently 5.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 5.0 din 1 vot

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  COLUMBIA 8 DUMNEZEU 8; COLUMBIA 16 Iisus Hristos 1 ...
  Noul președinte al Columbiei, Ivan Duque, și-a anunțat drept prim obiectiv «corectarea» acordului cu gherilele FARC

  18-06-2018. 2+18-6=14 BUDDHA numărul laturilor nu ...
  Cutremur puternic luni dimineață: Cel puțin trei persoane au murit și peste 100 au fost rănite

  INDUSTRIA ROMANA E ADMIRABILA, E SUBLIMA PUTEM ZIC ...
  Cum arată DACIA fabricată de americani

  Iar vreti sclavi cu 200 euro/luna salariul minim n ...
  Masa rotunda cu Guvernul Romaniei pe tema crizei fortei de munca

  1 ,ai uitat voit sa mentionezi gulerele albe ale p ...
  DLAF: 150 de cazuri suspecte de fraudă cu fonduri europene în anul 2017

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: