Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Dezbaterile CN

Dezbaterile Parteneri pentru Dezvoltare - Laurenţiu Plosceanu, preşedintele Asociaţiei Române a Antreprenorilor de Construcţii

Dezbaterile CN - Dragoş Manea
(citeste alte articole de acelasi autor »)
Data adaugarii: 2015-11-20

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


 

În cadrul Dezbaterii „Parteneri pentru Dezvoltare” desfăşurată joi la Craiova, Laurenţiu Plosceanu, preşedintele Asociaţiei Române a Antreprenorilor de Construcţii, a indicat elementele ce influenţează piaţa de construcţii din România şi a evidenţiat importanţa dialogului dintre autorităţi şi mediul de afaceri.

Conform spuselor acestuia, perspectiva din zona întreprinzătorilor din zona de construcţii este aceea că în ultimii ani acest sector a fost un ostatic al mediului politic. Plosceanu a sugerat că această „realitate trebuie schimbată prin lege, printr-o formulă nouă”, întrucât zona de afaceri pe care o reprezintă s-a confruntat în ultima perioadă cu multe abuzuri ale elementelor de control, ANAF, spre exemplu, fapt ce a generat o scădere valorică a nivelului pieţei.

Continuând, preşedintele ARACO a declarat că şi proiecţia pentru perioada viitoare este una incertă, sprijinul autorităţilor nefiind evident. Astfel, el a arătat că „semnalele guvernării nu sunt îmbucurătoare, observăm că în ultimii ani se merge pe o ajustare bugetară negativă”, precum şi că în ceea ce priveşte master planul „vedem că abia în 2017 vor fi puse în discuţie proiectele de execuţie”. Mai mult, Laurenţiu Plosceanu a evidenţiat necesitatea de modernizare a unor elemente ce privesc procesul achiziţiilor publice - în speţă criteriul celui mai mic preţ. În acest sens, s-a arătat că acesta este unul desuet, care mai degrabă favorizează business-ul cu firmele apropiate politicului în detrimentul firmelor cu expertiză care subcontractează şi sunt expuse la costuri mai mari.


Menţionând terorismul, schimbările politice şi susţinerea general redusă a băncilor mari faţă de piaţa de construcţii, preşedintele ARACO a conturat contextul internaţional actual şi din viitorul apropiat care va influenţa şi sectorul din România. Astfel, în lipsa unor schimbări de atitudine şi a unor modernizări legislative, opinia sa este că „anumite părţi ale României nu se vor putea conecta cu Europa centrală”.

De asemenea, în încheiere Plosceanu a amintit că ARACO împlineşte anul acesta 25 de ani de existenţă şi că tradiţia trofeului calităţii continuă în România.

 

 

 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Din investițiile în armament și dezvoltarea lui ...
  SUA: Bugetul Pentagonului pe 2019 depășește 700 miliarde de dolari

  Perplex ???Cum ??? Să vină HULIGANUL să pună - ...
  Andreea Paul (INACO): Rata efectivă de absorbție a banilor europeni la sub 1% pentru capitalul uman românesc și pentru dezvoltare regională în august 2018 te lasă perplex

  Huliganii de la BUTOANE : genereazä huliganii din ...
  Lovitură pentru guvernul DĂNCILĂ! Dezvaluiri incendiare despre planurile instaurării dictaturii în România! Măcelul aplicat de jandarmi confirmă totul

  ue este comunism ...
  Crește presiunea Uniunii Europene asupra Poloniei

  florin citu incita huliganii la violenta ...
  Lovitură pentru guvernul DĂNCILĂ! Dezvaluiri incendiare despre planurile instaurării dictaturii în România! Măcelul aplicat de jandarmi confirmă totul

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Opinii

  Eveniment

  Economie

  Dezbaterile CN

  Finante Banci

  Actualitate Companii

  Politic

  In brief

  Actualitate

  Retail

  Extern

  Util