Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Dezbaterile CN

Oamenii de afaceri au nevoie de sprijin

Dezbaterile CN - Andreea Stoica / andreea.stoica@curierulnational.ro
(citeste alte articole de acelasi autor »)


imagine-articol-1

La Dezbaterile Curierul Naţional, care au avut loc ieri la Buzău, au participat reprezentanţi ai mediului de afaceri, ai autorităţilor locale şi ai Guvernului


Data adaugarii: 2013-07-11

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


Mauro Angelini, preşedinte CONFINDUSTRIA: Patronatele şi autorităţile trebuie să sprijine mediul
antreprenorial, ştim cu toţii cât de importantă este economia privată
Dan Enache, secretar de stat: Trebuie să sprijinim IMM, mai ales că ţara noastră s-a confruntat cu o scădere abruptă a numărului acestora


Oamenii de afaceri au nevoie de sprijin, economia reală trebuie stimulată, aceasta este una din principalele idei care au reieşit ieri, în cadrul Dezbaterilor Curierul Naţional: "Direcţiile de dezvoltare ale judeţului Buzău - dialog între autorităţi şi oameni de afaceri". Organizată în parteneriat cu Uniunea Generală a Industriaşilor din România (UGIR) şi Confindustria România, în cadrul conferinţei au fost dezbătute teme de interes atât pentru judeţul Buzău, cât şi pentru dezvoltarea la nivel local şi regional.
Printre participanţii la cea de-a treia ediţie a  Dezbaterilor Curierul Naţional s-au numărat Mauro Angelini, preşedinte Confindustria, Epsica Chiru, director general adjunct Apa Nova Bucureşti, Petre Neagu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Buzău, Sebastian Radu, viceprimar Primăria Buzău, Dan Enache, secretar de stat, Ministerul pentru IMM-uri, Turism şi Mediul de Afaceri, Marius Bostan, preşedintele Fundaţiei Naţionale a Tinerilor Manageri şi Claudia Stelea, director executiv APIA Buzău.
România nu mai trebuie să aştepte investitorii care să vină de afară şi să facă investiţii, ci trebuie să sprijine mediul antreprenorial, a declarat Mauro Maria Angelini, preşedinte CONFINDUSTRIA România.
"Patronatele şi autorităţile trebuie să sprijine mediul antreprenorial, mai ales că ştim cu toţii cât de importantă este economia privată pentru o ţară", a afirmat acesta, explicând că realitatea economică nu mai este aceea în care vin investitorii străini şi că nu mai are rost să aşteptăm.
"Trebuie să sprijinim firmele româneşti şi înfiinţarea acestora", a declarat Mauro Angelini, preşedintele CONFINDUSTRIA România, subliniind că, din aceste motive, ar trebui ca înfiinţarea unei firme să fie cât mai simplă.
Dan Enache, secretar de stat, Ministerul pentru IMM-uri, Turism şi Mediu de Afaceri, a anunţat că instituţia pe care o reprezintă are în vedere sprijinirea întreprinderilor mici şi mijlocii, mai ales că în România există jumătate din media europeană a numărului de IMM-uri.
"Trebuie să sprijinim întreprinderile mici şi mijlocii, mai ales că ţara noastră s-a confruntat cu o scădere abruptă a numărului acestora, iar în ultima perioadă mai multe firme s-au dizolvat decât s-au înfiinţat", a explicat acesta.
Dan Enache a precizat că, pentru a sprijini acest sector al economiei, s-a elaborat o Lege a IMM-urilor care se află în dezbatere publică pe site-ul ministerului. "Vrem să elaborăm şi o strategie în domeniul mediului de afaceri şi al întreprinderilor mici şi mijlocii", a spus secretarul de stat, adăugând că această strategie va fi prezentată în toamnă. Conform oficialului ministerial, strategia se referă la perioada 2014-2020.

Marius Bostan, preşedinte FNTM: Degeaba ai idei dacă nu ştii cum să atragi fonduri

Iniţiativele la nivel regional sunt extrem de importante pentru dezvoltarea locală, iar baza acestei dezvoltări constă în cooperarea dintre cetăţeni, mediul de afaceri şi administraţie, consideră Marius Bostan, preşedintele Fundaţiei Naţionale a Tinerilor Manageri (FNTM).
Am văzut că oraşul Buzău are o strategie în domeniul turismului, ceea ce este foarte important, şi reprezintă un prim pas în dezvoltarea acestui sector, a spus Marius Bostan în cadrul Dezbaterilor Curierul Naţional.
În plus, preşedintele Fundaţiei Naţionale a Tinerilor Manageri a precizat că deşi rata de absorbţie a crescut, dacă punem cap la cap nevoile de finanţare din ţara noastră şi fondurile europene disponibile vom observa că acestea nu sunt suficiente.
"Fondurile europene sunt insuficiente dacă luăm în calcul nevoile reale ale României", a declarat acesta, explicând că trebuie să se  găsească şi alte surse de finanţare.
Conform preşedintelui FNTM, mai există o problemă care ar putea apărea în dezvoltarea locală.
"Degeaba ai idei dacă nu ştii cum să atragi fonduri", a spus Marius Bostan, explicând că a observat în unele cazuri că au existat proiecte care erau viabile şi, deşi exista finanţare, tot nu se făcea nimic.
Corneliu Vişoianu,
consilier Victor Ponta: Trebuie să ştii ce ai de făcut, cum să faci şi unde pentru ca proiectul tău să fie acceptat
Corneliu Vişoianu, consilier al primului-ministru Victor Ponta, a afirmat că problema principală la nivel local este una de încredere.

Pentru ca regiunile ţării să se dezvolte cu adevărat trebuie să se aibă în vedere nevoile care există într-o regiune şi abia apoi să se realizeze proiecte, a spus ieri Vişoianu.
"Trebuie să pornim de la nevoi către proiecte, nu invers. Să privim de jos în sus", a declarat acesta, explicând că doar având o strategie de dezvoltare pe regiuni se poate realiza acest lucru.
El a mai precizat că trebuie să ştii ce ai de făcut, cum să faci şi unde pentru ca proiectul tău să fie acceptat şi că proiectele sunt lipsite de esenţă dacă nu sunt bazate pe nevoile reale.

Epsica Chiru, Apa Nova: Este nevoie de parteneriat public-privat pentru un serviciu strategic

Epsica Chiru, director general adjunct Apa Nova Bucureşti, a afirmat ieri că motivele pentru care este nevoie de un parteneriat public-privat pentru un serviciu strategic precum cel al furnizării de apă sunt reprezentate de problemele majore financiare, de cele tehnice, precum şi de cele legate de calitatea apei furnizate.
"De exemplu, în Bucureşti, aceste probleme au dus la cesionarea acestui serviciu public, cesionarea reprezentând atât o necesitate cât şi o soluţie", a spus acesta în cadrul Dezbaterilor Curierul Naţional: "Direcţiile de dezvoltare ale judeţului Buzău - dialog între autorităţi şi oameni de afaceri".
Conform lui, companiile municipale se aflau într-o situaţie financiară foarte proastă, ceea ce împiedica furnizarea unor servicii corespunzătoare. "Numeroase probleme tehnice afectau continuitatea serviciului şi deteriorau calitatea acestuia, existând probleme şi privind calitatea apei potabile", a explicat Epsica Chiru.
Înainte de concesionarea serviciului, consumul mediu era de 400 litri pe zi per capita, iar după, aceasta a ajuns la 180 litri. De asemenea, se constată o organizare inadecvată, o discontinuitate a furnizării serviciului, precum şi lipsa orientării către client.

Petre Neagu, vicepreşedinte CJ Buzău: Fiecare judeţ are probleme din cauza infrastructurii

Direcţiile de dezvoltare ale judeţului Buzău sunt reprezentate de sănătate, infrastructură şi turism, a explicat Petre Neagu, vicepreşedinte Consiliul Judeţean.
Acesta a spus că, în ceea ce priveşte sistemul de sănătate, există încă probleme deosebite. "Am reuşit să reducem arieratele Spitalului Judeţean din Buzău de la 30 milioane euro la un nivel de 10 milioane euro", a spus Petre Neagu. De asemenea, vicepreşedintele CJ Buzău a spus că se au în vedere anumite investiţii în reamenajarea şi reabilitarea spitalului, precizând că a fost înfiinţată o fundaţie prin care să se atragă finanţări suplimentare.
În ceea ce priveşte infrastructura, se are în vedere reabilitarea unor drumuri judeţene, unele proiecte fiind deja în derulare, iar pentru altele se vor organiza în curând licitaţii. "Fiecare judeţ are probleme din cauza infrastructurii, iar acest lucru creează probleme atât pentru cetăţeni, cât şi pentru investitori", a completat Petre Neagu.
Buzăul poate deveni o destinaţie turistică importantă, în judeţ existând multe atracţii turistice, precum Vulcanii Noroioşi, Focurile Vii sau Muzeul de Chihlimbar. "Încercăm să mediatizăm aceste atracţii şi să le promovăm", a spus vicepreşedintele Consiliului Judeţean Buzău. Autorităţile colaborează şi pentru reabilitarea staţiunii Sărata Monteoru, a mai spus Petre Neagu
 
 • Currently 4.71/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 4.7 din 7 voturi

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

 1. de Oamenii de afaceri:
  Vrem si noi la stat, sa stam degeaba ! Vrem sa fim bugetari !!!
  2013-07-11, 05:38:06 (adresa: 78.97.254.*)
 2. de g:
  Le dau eu "ajutor": Atunci cand se pune intrebarea: ce IAS se aplica intr-o anumita situatie referior la proprietatile detinute de companie, solutia poate fi aflata raspunzand la intrebarile de mai jos : 1. Este proprietatea detinuta in scopul vanzarii in cursul normal al activitatii ? • Da, atunci se utilizeaza IAS 2 Stocuri; • Nu, atunci se trece la intrebarea 2; 2. Este proprietatea ocupata de proprietar ? • Da, atunci se utilizeaza IAS 16 Imobilizari corporale; • Nu, atunci se trece la intrebarea 3; 3. Este proprietatea in curs de constructie? • Da,atunci se aplica IAS 16 (pana la finalizarea constructiei); • Nu, atunci se trece la pasul urmator; 4. Ce model de evaluare a proprietatii se utilizeaza ? • Modelul bazat pe cost – atunci se utilizeaza IAS 16 cu prezentarile din IAS 40 • Modelul bazat pe valoarea justa – atunci se utilizeaza IAS 40
  2013-07-11, 09:59:25 (adresa: 79.117.163.*)
 3. de g:
  Dupa principiul "Noi nu ne vindem tara,las ca vand nemtii continentul ,intoarceti capetele spre preturile de transfer si tehnica de optimizare a cash flourilor POOLCASH!Si asa se ajunge la autarhie!
  2013-07-11, 10:11:55 (adresa: 79.117.163.*)
 4. de g:
  Este obligatorie înregistrarea la organul fiscal a unui contract de închiriere prin care o PFA închiriază un apartament care face parte din patrimoniul afacerii si este înscris în Registrul –inventar? Raspun s ANAF: Potrivit art. 48 din Codul fiscal, venitul net din activităţi independente, care constituie bază de calcul a impozitului datorat de persoana fizică autorizată, se determină ca diferenţă între venitul brut şi cheltuielile efectuate în scopul realizării de venituri, deductibile, înregistrate în contabilitatea în partidă simplă. În conformitate cu pct. 36 din normele metodologice date în aplicarea art. 48 din Codul fiscal, în venitul brut se includ toate veniturile în bani şi în natură, cum ar fi: venituri din vânzarea de produse şi de mărfuri, venituri din prestarea de servicii şi executarea de lucrări, venituri din vânzarea sau închirierea bunurilor din patrimoniul afacerii, venituri obţinute din valorificarea bunurilor mobile sub forma deşeurilor din patrimoniul afacerii prin centrele de colectare a deşeurilor şi orice alte venituri obţinute din exercitarea activităţii, inclusiv încasările efectuate în avans care se referă la alte exerciţii fiscale, precum şi veniturile din dobânzile primite de la bănci pentru disponibilităţile băneşti aferente afacerii, din alte activităţi adiacente şi altele asemenea. Conform art. 2 lit. j) din O.U.G. nr.44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale in patrimoniul de afectaţiune se cuprind totalitatea bunurilor, drepturilor şi obligaţiilor persoanei fizice autorizate, titularului întreprinderii individuale sau membrilor întreprinderii familiale, afectate scopului exercitării unei activităţi economice, constituite ca o fracţiune distinctă a patrimoniului persoanei fizice autorizate, titularului întreprinderii individuale sau membrilor întreprinderii familiale, separată de gajul general al creditorilor personali ai acestora. In cazul PFA nu exista un patrimoniu distinct de acela a titularului, ci doar o fractiune de patrimoniu afectata afacerii, si care fractiune se numeste patrimoniu de afectatiune.
  2013-07-11, 10:32:03 (adresa: 79.117.163.*)

Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


Recomandat Curierul National
Ultimele comentarii:

Liviu va face puscarie sau arest la domiciliu pe I ...
Liviu Dragnea, condamnat cu executare!

BRAZILIA 8 DUMNEZEU 8; Brazilia 8/15 Dumnezeu 8/15 ...
Brazilia revine în scenă

dracNEA SA VA IA DE PiSD-ei BORATI SI BORFASI CE P ...
Primele reacții din PSD, după condamnarea lui Dragnea ​

Vino la mini in Madagascar, Liviule,cu toti banii ...
Liviu Dragnea, condamnat cu executare!

Ia trimiteti 10 milioane de iranieni aici sa-i fac ...
Angela Merkel - preocupată de «tendințele agresive» ale Iranului

Top articole:

Afişează articolele cele mai:
Votate | Comentate | Expediate

Radio Sud

Tipografia de Sud
Orologia Primo minuto

Sumarul ediţiei:

Opinii

Eveniment

Economie

Politic

Economie mondiala

Business Style

Actualitate