Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Business Style

Cum alegem un năvod?

Business Style


Sursa foto: Pixabay.com

Data adaugarii: 2017-12-06

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Majoritatea bărbaților sunt pasionați de pescuit. Pentru ei, pescuitul nu reprezinta neapărat o activitate prin care pot aduce o masa familiei, ci mai mult este una de relaxare, în care ei pot petrece timp în liniște, timp de calitate. Astfel, ei fac investițiile aferente acestui hobby, începând chiar cu năvodul potrivit.

Ce caracteristici trebuie să îndeplinească năvodul perfect?

Un năvod, mai înainte de orice, reprezintă unealta cu ajutorul căreia pescarii profesioniști se pot lăuda cu captura lor de pește. Pentru că scopul este unul care vizează productivitatea, năvodul trebuie să fie rezistent. Acesta practic este criteriul de baza în ceea ce privește alegerea. Rezistența unui năvod se exprimă ca sumă sau cumul de factori.

Vorbim despre rezistență la întindere, deoarece năvodul va trebui să suporte acest efort. Atunci când aruncăm năvodul în apă gol, aceea reprezintă de fapt starea sa inițială, fără a fi supus vreunui efort. Pe de altă parte însă, atunci când năvodul este plin cu pește, apare și solicitarea. Solicitarea fizică este cea de întindere și tracțiune, deoarece greutatea va încerca să contrabalanseze forța cu care pescarul va încerca să scoată năvodul la suprafață. Greutatea va cauza o împingere în năvod, iar năvodul va trebui să reziste acestei solicitări, fără a se rupe.

Pe de altă parte, ar trebui ca năvodul să fie și ușor elastic, tocmai pentru a permite deformarea sub aspectul solicitării, lucru care va contribui la păstrarea sa în condiții eficiente. Năvodul nu este un produs compact.
El este realizat de fapt sub forma unei plase cu o anumită dimensiune a ochiurilor, astfel încât să permită scurgerea apei, dar nu și trecerea peștilor. Dimensiunea se poate alege în funcție de tipul de pește pentru care se va folosi năvodul. Scurgerea apei, fiind asigurată, va constitui un avantaj, deoarece acest lucru înseamnă o greutate în minus pe care trebuie să o suporte năvodul. Chiar și în aceste condiții însă, năvodul va suporta greutatea peștelui plus greutatea proprie, valori care nu vor fi deloc neglijabile.

Rezistența la înțepare este și ea importantă. Deși discutăm despre un mediu acvatic, în care în mod normal nu ne-am închipui că există pericole de acest tip, ar trebui totuși să știm că năvodul se poate agăța în apă de diverse lucruri. Trunchiuri de copaci, aflate sub nivelul apei, diverse elemente metalice purtate de către apă și blocate, sau chiar așchii și alte elemente asemenea, toate pot periclita rezistența năvodului. De aceea, este indicat ca năvodul să fie realizat din materiale rezistente, astfel încât acesta să poată fi folosit pentru cât mai mult timp.

Apoi, năvodul trebuie să reziste la acțiuni repetate. Un năvod nu este un produs de unică folosință, ci este unul cu utilizare largă și amplă. Dacă ne gândim la pescarii profesioniști, care navighează pe oceane după ton, fără să aibă posibilitatea de a se întoarce zilnic din larg, ei bine aceștia în mod clar vor avea năvoade trainice, pe care să le utilizeze la scară largă.

Pescuitul este o îndeletnicire veche, din cele mai vechi timpuri, când bărbatul era providerul familiei și trebuia să îi aducă acesteia tot ceea ce era necesar. Alături de vânătoare, pescuitul reprezintă o îndeletnicire nobilă, pe care nu o poate deprinde chiar oricine. Marii pescari au secretele lor, iar între acestea și alegerea ustensilelor reprezintă o informație pe care profesioniștii o au.

Totuși, dacă îți place pescuitul, vei vedea că vei deprinde relativ rapid tehnicile și te vei trezi într-o nouă lume. Pasiunea pentru pescuit nu poate fi înlocuită și, conform împătimiților, ea nu va pieri niciodată. Din contră chiar îți vei face timp și bani pentru ea, deoarece aceasta îți oferă relaxare și liniște și, de ce nu, un plus de stimă de sine, datorat reușitelor pescărești.
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

 1. de alta intrebare!:
  este un material dedicat braconierilor?!
  2017-12-07, 01:29:33 (adresa: 83.103.229.*)

Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


Recomandat Curierul National
Ultimele comentarii:

bey 1, vrei sa ti repare conducta de apa din Bc,Dr ...
Vizita ministrului Sanatatii si a ministrului Finantelor Publice la Constanta

bey 1, vrei sa ti repare conducta de apa din Bc,Dr ...
Vizita ministrului Sanatatii si a ministrului Finantelor Publice la Constanta

Ii rugam pe tinerii care nu au cunoscut comunismul ...
Vizita ministrului Sanatatii si a ministrului Finantelor Publice la Constanta

21 iulie ziua nationala a Belgiei, sarbatorita cu ...
WhatsApp anunță schimbări importante. Cum sunt afectați utilizatorii.

Cu ocazia zilei mele, urez Aviației Române și F ...
Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene

Top articole:

Afişează articolele cele mai:
Votate | Comentate | Expediate

Radio Sud

Tipografia de Sud
Orologia Primo minuto

Sumarul ediţiei:

Eveniment

Economie

Actualitate Companii

Politic

Economie mondiala

Business Style

Actualitate

Turism

IT&C

Transporturi

Retail

Extern

Util