Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (3) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Auto

Cum s-a născut Duster-ul Pick-Up

AutoData adaugarii: 2014-10-10

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


Dacia, principalul producător auto din România, grupul OMV Petrom, cel mai mare producător de ţiţei şi gaze din sud-estul Europei, alături de Romturingia, carosier indepen­dent, anunţă, într-un comunicat de presă, livrarea primelor vehicule Dacia Duster Pick-Up. Rezultat al unui proiect de transformare, acesta a fost produs special pentru a răspunde cerinţelor OMV Petrom.
Ceremonia de înmânare a cheilor primelor 10 vehicule a avut loc în urmă cu câteva zile, la uzina Dacia de la Mioveni, în prezenţa domnului Nicolas Maure, director general Grup Renault România, a domnului Gabriel Selischi, membru al directoratului OMV Petrom, responsabil pentru Explorare şi Producţie, şi a domnului Stelian Ion, director general al SC Romturingia SRL.
Parteneriatul dintre cele trei companii prevede livrarea a peste 500 de vehicule până la finalul anului 2015. Vehiculele Duster Pick-Up produse pentru OMV Petrom sunt derivate din modelul 4x4 de serie şi sunt echipate cu motorul 1.5 dCi, de 110 CP, fiind modificate pentru a răspunde nevoilor specifice industriei de petrol şi gaze. Ele oferă o cabină simplă, cu două locuri, şi o lunetă de dimensiuni medii, protejată de un grilaj. Cabina este ranforsată exterior. Bena are o lungime de 1,7 metri şi poate transporta o încărcătură de până la 450 de kilograme.

Omologarea

Proiectul de conversie al autovehiculului Duster în versiune Pick-Up a demarat la finele anului 2012 şi a cuprins realizarea mai multor prototipuri, urmată de obţinerea omologării din partea Grupului Renault, a omologării RAR de către Romturingia cu sprijinul Grupului Renault şi, în final, a pregătirii pentru fabricaţie.
„Duster Pick-Up ilustrează capacitatea Dacia de a răspunde solicitărilor clienţilor cu produse adaptate nevoilor acestora. În acest caz, este vorba despre OMV Petrom, grup cu care avem o colaborare fructuoasă şi de lungă durată. În acelaşi timp, Duster Pick-Up reprezintă un nou etalon în parteneriatul cu Romturingia, una dintre cele mai importante societăţi specia­lizate în conversii de vehicule şi în amenajarea de caroserii din România. Sunt convins că Duster Pick-Up se va dovedi soluţia potrivită la toate solicitările clientului nostru”, a declarat Nicolas Maure, director general Grup Renault România.
„Vehiculele utilitare de teren sunt esenţiale pentru activitatea noastră. OMV Petrom are peste 9.000 de sonde active, care necesită monitorizare şi mentenanţă. Multe dintre ele sunt situate departe de drumurile naţionale şi de aici apare necesitatea unor vehicule de teren cu care să putem transporta şi echipamente. Sunt mulţumit că vom putea folosi vehicule româneşti şi pentru aceste sarcini, în condiţiile în care vom putea reduce şi costurile în acelaşi timp", a declarat Gabriel Selischi, membru al directoratului OMV Petrom, responsabil de activităţile de Explorare şi Producţie.
„Proiectul de transformare a modelului Duster în versiune Pick-Up a reprezentat pentru noi o adevărată provocare, că­reia i-am făcut faţă prin mobilizarea tutu­ror echipelor noastre. Suntem mândri de rezulta­tul obţinut şi de faptul că am re­uşit, într-un termen scurt, con­form standardelor industri­ei auto, să oferim so­luţia potri­vită la cerinţele unui caiet de sar­cini foarte exigent”, a precizat la rândul său Stelian Ion, director general SC Romturingia SRL.
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  3 printre vizati sai pui pe merkel si macron ...
  O nouă bază militari cu soldaţi NATO în România

  COLUMBIA 8 DUMNEZEU 8; COLUMBIA 16 Iisus Hristos 1 ...
  Columbia va deveni primul “partener mondial” latino-american al NATO

  4 cu civilizatia lor au poluat si distrus natura e ...
  O nouă bază militari cu soldaţi NATO în România

  4 civilizatie si securitate pt EI,colonie si sclav ...
  O nouă bază militari cu soldaţi NATO în România

  Autoritățile locale : n-are WC-URI publice,st. ...
  Comisarul Corina Cretu solicita autoritatilor locale să acceseze sursele de finanțare ale Comisiei Europene

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Eveniment

  Economie

  Finante Banci

  Piata bursiera

  Actualitate Companii

  Politic

  In brief

  Economie mondiala

  Auto

  Extern

  Util

  Gadgeturi