Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Actualitate

Studiu EY: Inteligența artificială, diversificarea talentelor și noile reglementări sunt motoarele de creștere ale companiilor de dimensiuni medii în următoarele 12 luni

Actualitate


Sursa foto: Cap Limpede

Data adaugarii: 2018-06-14

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

87% dintre companiile de dimensiuni medii planifică o creștere a veniturilor de peste 6% în acest an, depășind semnificativ proiecțiile privind PIB. Adoptarea tehnologiilor cognitive și angajarea, cu normă întreagă, a talentelor reprezintă principalele priorități ale executivilor companiilor medii de la nivel global. Inovația este impulsionată de reglementările mai stricte 
Companiile de dimensiuni medii de la nivel global sunt mult mai optimiste cu privire la condițiile și oportunitățile mediului de afaceri față de anul trecut, conform concluziilor studiului anual EYGrowth Barometer. 
Perspectivele de creștere se îmbunătățesc în 2018, pentru toate economiile importante, Fondul Monetar Internațional prognozând în prezent o creștere cu 3,9% a PIB-ului în acest an. În acest context pozitiv, liderii de companii sunt optimiști în ceea ce privește creșterea veniturilor.
Studiul anual EY, derulat în rândul a 2.766 de executivi din companii de dimensiuni medii din 21 de țări și nouă sectoare cheie, arată că încrederea globală în dezvoltarea afacerilor s-a consolidat în ultimele 12 luni. 60% dintre companii vizează creșteri între 6 și 10%, comparativ cu 34% care declarau ambiții de creștere similare cu un an în urmă. Alte 27% vizează creșteri de peste 10%, o scădere minoră față de 2017, când 30% dintre companii se încadrau în această categorie de creștere semnificativă. În plus, niciunul dintre respondenții din 2018 nu se așteaptă la o încetinire a creșterii, față de 5% în 2017. 

Liderii companiilor medii planifică venituri mai mari, creează mai multe locuri de muncă cu normă întreagă și implementează tehnologii inovatoare pentru a-și îndeplini obiectivele ambițioase de creștere. Cu toate acestea, rămân îngrijorați în privința deficitelor de flux de numerar, de creditarea mai restrictivă sau de scăderea cererii globale, care ar putea reprezenta riscuri majore pe termen lung.

“Așa cum ne-am obișnuit în ultimii ani, economia româneascăse dezvoltă pe un model similar economiei mondiale, având lupta pentru atragerea talentelor și digitalizarea ca principale forțe disruptive ale acestei creșteri. Acum, mai mult ca niciodată, vedem cum tehnologia și diversitatea talentelor se influențează reciproc, iar împreună determină, în mod dramatic uneori, emergența unor noi sectoare și creșteri accelerate”, spune Horațiu Pîrvulescu, Growth Markets Leader, EY România. 


Cursa pentru adoptarea AI
Automatizarea inteligentă și tehnologia machine learning au devenit esențiale pentru ambițiile de creștere ale companiilor medii. Atitudinea față de noile tehnologii a evoluat rapid comparativ cu anul trecut.
Dacă în 2017, 74% dintre directorii executivi ai companiilor medii de la nivel global declarau că nu vor adopta niciodată automatizarea proceselor (RPA), cu doar 12 luni mai târziu, 73% dintre respondenți spun că deja adoptă sau planifică să adopte inteligența artificială (AI) în următorii doi ani. 
Conform studiului,companiile recunosc nevoia de a deveni mai agile. Cu toate acestea, prin dorința lor de a adopta tehnologii noi și de a încorpora AI în afacerile lor, liderii companiilor sunt în pericol să subestimeze dimensiunea amenințărilor cibernetice. De fapt, doar 7% dintre ei intenționează să investească în tehnologii care să reducă riscul atacurilor cibernetice în anul următor, iar 6% consideră că amenințările cibernetice reprezintă o provocare pentru creștere. 
Reglementările nu inhibă inovația, ci o impulsionează
Reglementările din acest an au devenit un nou factor de stimulare a inovației, nu de obstrucționare a acesteia. Printr-o schimbare majoră de opinie, liderii din toate sectoarele și regiunile, cu excepția Americii de Nord, consideră introducerea de noi reglementări drept un factor esențial pentru încurajarea inovației (25%), depășit doar de profitabilitate (27%). Pe măsură ce guvernele utilizează pârghii legale pentru a promova beneficiile sociale (de exemplu, mai puțin zahăr în băuturile carbogazoase și pesticide mai puțin toxice), liderii companiilor profită de aceste noi oportunități de pe piață pentru a inova și a se dezvolta, după cum constată studiul EY Growth Barometer.
Convergența sectorială se accelerează
Convergența sectorială a devenit un alt important factor care va impulsiona creșterea, aproape un sfert dintre liderii companiilor din toată lumea (23%) considerând că aceasta are al doilea cel mai semnificativ impact asupra afacerilor, după modificările demografice (33%). Pentru liderii de companii din SUA, convergența este principala forță care va alimenta ambițiile lor de creștere (31%).

Angajarea de talente diverse este esențială pentru realizarea ambițiilor de creștere
Într-o demonstrație de încredere față de sustenabilitatea creșterii, 39% dintre companii intenționează să crească numărul de specialișticu normă întreagă în următoarele 12 luni. Aceasta este o creștere semnificativă față de 13% în 2017. În plus, doar1% dintre respondenți intenționează să reducă numărul de angajați, în scădere de la 9% în 2017. Atragerea de talente, cu abilitățile necesare, se află în fruntea listei factorilor care accelerează creșterea, înaintea eficientizării proceselor și a noilor tehnologii. 

Îngrijorările legate de fluxul de numerar și finanțare se mențin
Deși accesul la creditare continuă să fie o problemă, în acest an, liderii companiilor menționează fluxul de numerar insuficient drept un obstacol mai important, 35% dintre aceștia plasându-l pe primul loc. 

Problemele legate de fluxul de numerar și de capitalul circulant depășesc ca importanță riscurile generate de tehnologiile disruptive și de lipsa talentelor. Această situațieeste resimțită cel mai acut în Europa, unde se clasează pe primul loc pentru 37% dintre respondenți.
În același timp, companiile conduse de femei sunt afectate puternic de lipsa finanțării, 18% dintre acestea o menționează ca obstacol major în calea creșterii, față de 11% dintre omologii lor bărbați. Cu toate acestea, 30% dintre companiile conduse de femei vizează rate de creștere de peste 15% în următoarele 12 luni, față de 5% dintre firmele conduse de bărbați, chiar dacă mai mult de jumătate dintre companiile conduse de femei (52%) declară că nu au acces la finanțare externă.

 
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  4 faci furt de expresie jigodie= huligan adresata ...
  Un călător s-a aruncat în fața metroului, dar nu a fost rănit

  5 tu nu ai deloc ...
  Veste soc despre plata pensiilor: Ce trebuie să facă urgent toți pensionarii români

  pisha: deci tu o ai mai mica decat inflația! ...
  Veste soc despre plata pensiilor: Ce trebuie să facă urgent toți pensionarii români

  decat ca tot la parnaie ma pensionez! ...
  Lovitură pentru guvernul DĂNCILĂ! Dezvaluiri incendiare despre planurile instaurării dictaturii în România! Măcelul aplicat de jandarmi confirmă totul

  dragnea, infractorul criminal, analfabetul sef, vo ...
  Un călător s-a aruncat în fața metroului, dar nu a fost rănit

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: