Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Actualitate

Program eclectic în cea de-a şasea zi Festivalului International de Teatru de la Sibiu 2018

Actualitate


Sursa foto: Curentul

Data adaugarii: 2018-06-13

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


Pe 13 iunie se deschide, în Piaţa Mică, Luminarium Katena; acesta va funcţiona până pe 17 iunie, inclusiv, între orele 11:00 şi 20:30. Compania Architects of Air creează luminarii - sculpturi monumentale al căror scop este să trezească emoţiile oamenilor prin intermediul frumuseţii luminii şi culorii. Din Hawaii la Hong Kong, din Lituania în Liban, de la Muzeul Guggenheim din Bilbao la Opera de la Sidney, peste 3 milioane de oameni din lume au fost vrăjiţi de luminarele create de Architects or Air din 1992, când a fost înfiinţată compania. Fiind proiectate de Alan Parkinson, fondatorul companiei, luminarele sunt inspirate din forme naturale, din forme geometrice solide şi din arhitecturile islamică şi gotică. Denumirea "Katena" reflectă inspiraţia provenită din "curba catenară" - forma elegantă obţinută prin agăţarea unui lanţ în două puncte de susţinere - o formă în armonie cu formele pneumatice organice ale luminarului.
Pe 13 şi 14 iunie, Fanfara de la Cozmeşti revine la Sibiu, pentru un spectacol itinerant pe Pietonala Nicolae Bălcescu şi în Parcul Astra. Fanfara de la Cozmeşti a fost înfiinţată în urmă cu aproape 120 de ani, fiind cea mai veche fanfară din ţară, având rădăcini adânci în tradiţia şi cultura noastră, câştigătoare a numeroase trofee şi premii importante la festivaluri şi concursuri, datorită tehnicii de interpretare, unică şi inconfundabilă, executând fără nici o dificultate orice gen de muzică, doar live, doar "după ureche", fără a cunoaşte notele muzicale, începând cu muzica noastră autohtonă, hora şi sârba, continuând cu muzica balcanică, pop sau gypsy.
"Hamlet, Prinţul Danemarcei", producţie a Teatrului Metropolis Bucureşti, va avea o reprezentaţie la ora 18:00, la Teatrul Naţional "Radu Stanca". "Hamlet", în viziunea regizorului Victor Ioan Frunză, este un "Kammerspiel", o dramă de familie. Spectacolul sondează în profunzime ceea ce i se refuză în orizontalitate. Personajele răsuflă, transpiră, speră şi suferă lângă spectator, dureros de aproape. În acest "Hamlet", publicul nu "priveşte viaţa desfăşurându-se prin gaura cheii". E în miezul evenimentelor. Martorul cel mai de aproape. Confidentul personajelor. În final, judecătorul crimelor.
Departe de livrescul caracteristic altor montări, textul "are vână". Personajele trăiesc acut, parcă în criză de timp această tragedie a memoriei. Ritmat perfect de muzica live, spectacolul respiră o viaţă "mai mare ca viaţa", reuşind să compună tragedia din gesturi mărunte, din fapte cotidiene, din refuzul artificiului.
Secţiunea de circ contemporan prezintă, tot pe 13 iunie, "Revoltă prin muzică", în regia lui Adrian Schvarzstein. Decorul acestui spectacol este o fabrică aflată aproape de râul Bilbao, la mijlocul secolului douăzeci. Acolo, mai mulţi oameni lucrează cu program prelungit, şi noaptea, şi ziua. Starea lor se apropie de sclavie. Munca din această fabrică are legătură cu muzica şi cu circul. Printre sarcinile lor se numără echilibristica şi cascadoriile aeriene, ghidate de ritmul instrumentelor muzicale basce unice. "Revoltă prin muzică" este un spectacol muzical de circ contemporan care spune povestea unei răscoale dintr-o comunitate mică, când un grup de femei şi bărbaţi au înfruntat abuzul pe care îl sufereau la locul de muncă.
Personajele trec de la absurd la comic şi la tradiţia clasei muncitoare din mediul de producţie din anii '60.
Şi Piaţa Habermann prezintă, în cadrul proiectului Poetic Invasions of the Cities (PIC), spectacolul italian "O nebunie de circ". Un toboşar şi un jongler dau peste nişte mingi şi un set de tobe. Rezultatul este un spectacol plin de acţiune, cât se poate de contagios. LA SBRINDOLA prezintă un stil de jonglerie bizar şi extrovertit, acompaniat de ritmuri încurajatoare. Această combinaţie de forme artistice are ca rezultat o energie imprevizibilă care se apropie foarte mult de o stare de frenezie inofensivă, ce va ridica negreşit publicul de pe scaune.
Pentru o dimineaţă mai bună, Julius Meinl oferă cafeaua conferinţelor de presă zilnice de la Librăria Habitus.

 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  prin alegerile democratice exprimate de romani in ...
  Analist american: „E vremea să facem curat în România! SUA trebuie să sancționeze clar politicienii români corupți şi să elimine astfel influenţa lui Putin”

  Un necunoscut ...
  Analist american: „E vremea să facem curat în România! SUA trebuie să sancționeze clar politicienii români corupți şi să elimine astfel influenţa lui Putin”

  seamana cu chichirau si gotiu ...
  Cine gestionează şi răspunde pentru pesta porcină

  plata o primiti de la plicusor ban ...
  O nouă seară de protest în Piața Victoriei

  2 mai lasa din yarba ...
  Klaus Iohannis: Intervenția Jandarmeriei a fost puternic disproporţionată

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: