Cumpara acum
Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Actualitate

Ministerul Apelor şi Pădurilor împreună cu Administraţia Naţională Apele Române şi Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice Gheorghe Ionescu au organizat, pe 22 martie Simpozionul de Ziua Mondială a Apei

Actualitate


Sursa foto: CSID

Data adaugarii: 2018-03-24

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Ministerul Apelor şi Pădurilor împreună cu Administraţia Naţională 'Apele Române' şi Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice 'Gheorghe Ionescu - Siseşti" au organizat, pe 22 martie, în în Aula Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice (A.S.A.S.), Simpozionul de Ziua Mondială a Apei ce a avut ca tematică sloganul 'NATURĂ PENTRU APĂ'.
Prelegerile din cadrul Simpozionului au fost susţinute de reprezentanţi marcanţi precum ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, preşedintele Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice, prof. dr. ing. Valeriu Tabără, director general Direcţia Generală Ape, Simona - Olimpia Negru, director general Victor Sandu, Administraţia Naţională 'Apele Române', director general adjunct Dorel-Marcel Dume, Administraţia Naţională 'Apele Române', dar şi din mediul universitar, ai specialiştilor în domeniu, al societăţii civile etc.
Ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, a subliniat faptul că 'managementul apei este mult mai eficient şi cu rezultate mult mai durabile dacă refacem suprafeţele de pădure şi zonele umede, dacă restabilim conectivitatea râurilor cu luncile inundabile şi dacă creăm zone tampon, de protecţie cu vegetaţie, în lungul cursurilor de apă. Aceste măsuri vor atenua viiturile, vor reduce aportul de nutrienţi în ape şi vor contribui la o mai bună alimentare şi regenerare a apelor subterane (...)
Nu în ultimul rând, doresc să subliniez că cea mai importantă sarcină pe care o avem în faţă, în perioada următoare, se referă la pregătirea pentru accesarea fondurilor europene din prezenta execuţie bugetară a Uniunii Europene. Este esenţial pentru domeniul apelor să utilizăm la maximum fondurile alocate, fie că discutăm de managementul riscului la inundaţii, de protecţia împotriva eroziunii costiere sau de realizarea de sisteme de alimentări cu apă şi canalizări.
În acest sens, fac apel la dumneavoastră ca, prin activitatea pe care o desfăşuraţi, să contribuiţi cu expertiza necesară la realizarea acestui obiectiv.'
Directorul general al A.N. 'Apele Române', Victor Sandu a făcut referire la inundaţiile din această perioadă amintind faptul că la 'nivelul întregii ţări suntem expuşi unor creşteri de debite şi niveluri pe cursurile de apă. Efectul combinat al precipitaţiilor lichide înregistrate şi topirea rapidă a stratului de zăpadă într-un interval de timp relativ scurt au condus la evenimentele din ultima perioadă din judeţele Teleorman, Covasna, Harghita, Braşov, Buzău şi Olt.
Ca şi în alte rânduri la evenimente similare, întreg personalul Administraţiei Naţionale 'Apele Române' a fost în stare de alertă, s-au monitorizat permanent cursurile de apă, s-a intervenit pentru asigurarea secţiunilor de scurgere a râurilor, pentru punerea în siguranţă a zonelor critice de pe sectoarele vizate de avertizările hidrologice. Au fost dislocate importante resurse umane şi materiale pentru menţinerea stării de funcţionare în siguranţă a sistemelor de apărare împotriva inundaţiilor, urmărindu-se buna funcţionare a barajelor şi a digurilor, a consolidărilor de mal, intervenindu-se în cazul apariţiei unor situaţii cu eventuale tendinţe evolutive negative. Obiectivul nostru principal a fost protejarea populaţiei şi suntem mândri să afirmăm că ne-am achitat cu succes de această sarcină.(...)
Totodată, reconectarea râurilor cu lunca lor inundabilă, realizarea unor zone umede, în scopul protejării ecosistemelor acvatice sau a unor poldere menite să preia surplusul de apă sunt doar câteva soluţii generoase pentru mediul în care omul caută să-şi regăsească identitatea de altă dată. Reuşita implementării lor depinde de modul în care noi, gospodarii apelor, realizăm managementul integrat şi durabil al resurselor de apă, ca principiu fundamental al abordării ecosistemice'.
Alte evenimente care se vor desfăşura pentru sărbătorirea Zilei Mondiale a Apei vor fi organizate de Administraţiile Bazinale de Apă, inclusiv de Sistemele de Gospodărire a Apelor, până la data de 30 martie 2018, în cadrul facultăţilor, şcolilor şi grădiniţelor.
Astfel, vor fi organizate la sediul unor instituţii expoziţii de fotografii cu imagini reprezentative activităţii de gospodărire a apelor, workshop-uri cu tema 'Natură pentru apă' unde se vor realiza desene pe vase de lut în care vor fi plantate seminţe, brainstorming-uri, experimente, prezentări, concursuri tematice, expoziţii desene copii care ilustrează importanţa vitală a apei în viaţa noastră şi stimularea motivaţiei pentru protecţia apelor.
Mesajul Zilei Mondiale a Apei reprezintă un apel către omul modern de a se adapta în spaţiul său natural şi de a evita poluarea apelor, deoarece omul ca şi apa reprezintă o entitate vulnerabilă, expusă riscurilor naturale ale evoluţiei. Acesta e un motiv în plus pentru care omul contemporan este dator să acţioneze în sensul refacerii biodiversităţii şi a stării bune a apelor.
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

 1. de Ina:
  Pârâul,Râul,Lacul ,H²O = TOMBEROANE pt.WC- uri, pet,anvelope,ulei,de ro,sticlă,piele,pâ nă,.....n+1 !!!
  2018-03-24, 13:36:01 (adresa: 213.233.84.*)
 2. de :
  tefelista(puturoasa) Ina treci la voluntariat si curata habitatul.
  2018-03-24, 14:50:56 (adresa: 77.247.181.*)
 3. de dragnea, infractor:
  decat ca habitatul este poluat cu dragnisti, infractori!
  2018-03-24, 17:46:08 (adresa: 83.103.229.*)

Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


Recomandat Curierul National
Ultimele comentarii:

CUBA 4/8 ILIE 4/8; CU.B.A. CU-Creierul, B-13 Enori ...
Cuba și-a modificat Constituția. Este recunoscută economia de piață, dar «nu va exista un viraj capitalist»

dancila este de unica folosinta pentru infractorul ...
Vizita ministrului Sanatatii si a ministrului Finantelor Publice la Constanta

erata:de stiut cuM..,; ,,monedei "(societatii) ...
Cuba și-a modificat Constituția. Este recunoscută economia de piață, dar «nu va exista un viraj capitalist»

adica intorc societatea cubaneza la 180°inapoi ,l ...
Cuba și-a modificat Constituția. Este recunoscută economia de piață, dar «nu va exista un viraj capitalist»

deja in Anglia este seceta si cu interdictia oblig ...
Noi achiziţii în apărare: Alte 5 avioane de tip F-16 ar urma să intre în dotarea forţelor armate române

Top articole:

Afişează articolele cele mai:
Votate | Comentate | Expediate

Radio Sud

Tipografia de Sud
Orologia Primo minuto

Sumarul ediţiei:

Eveniment

Economie

Politic

Business Style

Actualitate