Cumpara acum
Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Actualitate

Acţiune pentru creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor desfăşurată de poliţişti în Solca, Milişăuţi şi Cajvana

Actualitate


Sursa foto: ProMotor

Data adaugarii: 2018-03-18

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

În data de17.03.2018, Poliţiile orăşeneşti Solca, Cajvana şi Milişăuţi au organizat o acţiune pe raza de competenţă, pe linia asigurării unui climat de ordine publică şi siguranţă rutieră în cadrul căreia au fost aplicate 3 sancţiuni contravenţionale aplicate, în valoare de 2465 lei.
De asemenea, au fost legitimate 36 de persoane şi au fost verificate 34 de vehicule. Au fost testaţi cu aparatul etilotest 17 şoferi şi a fost retras un certificat de înmatriculare.
Acţiuni de amploare pe linie rutieră cu radare dispuse în sistem "Cascadă" desfăşurate de poliţişti în sistem integrat
La data de 15.03.2018, Serviciile Rutiere din cadrul I.P.J Suceava şi I.P.J. Iaşi, au organizat o acţiune pe DN 2, pe traseul Siret - Suceava - Fălticeni - Drăguşeni, inclusiv pe sectorul din DN 2 de pe raza judeţului Iaşi, pentru reducerea riscului rutier datorat vitezei excesive sau neadaptate.
Poliţiştii suceveni au aplicat 60 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 17.890 lei, din care 31 pentru încălcarea regimului legal de viteză.
De asemenea, a fost reţinut un permis de conducere şi a fost retras un certificat de înmatriculare.
Totodată, poliţiştii din cadrul IPJ Iaşi au aplicat 29 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 20.865 lei din care, 18 pentru încălcarea regimului legal de viteză.
Au fost reţinute 8 permise, din care 7 pentru viteză.
De asemenea, a fost ridicat un certificat de înmatriculare şi au fost retrase 2 seturi de plăcuţe de înmatriculare.
Ulterior, la data de 16.03.2018, Serviciul Rutier Suceava a organizat o acţiune pe DN 29, pe traseul Suceava-Salcea-Dumbrăveni-judeţul Botoşani, pentru reducerea riscului rutier datorat vitezei excesive sau neadaptate, la care au participat poliţişti atestaţi să desfăşoare activităţi pe linie de poliţie rutieră din cadrul I.P.J. Suceava şi I.P.J. Botoşani, pe sectorul de drum DN 29 din raza de competenţă.
Poliţiştii suceveni au constatat 1 infracţiune la regimul rutier şi au aplicat 52 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 23.635 lei din care 33 pentru încălcarea regimului legal de viteză;
Totodată, au fost reţinute 2 permise de conducere.
Exemplu:
Un tânăr de 21 de ani, din comuna Vereşti, a fost înregistrat de aparatul radar din dotarea poliţiei, în timp ce conducea autoturismul pe raza comunei Dumbrăveni, cu viteza de 88 km/h în localitate şi nu folosea centura de siguranţă.
A fost sancţionat contravenţional şi i s-a reţinut permisul de conducere în vederea suspendării.
Poliţiştii din cadrul IPJ Botoşani au aplicat 46 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 19.650 lei din care, 28 pentru încălcarea regimului legal de viteză.
Totodată, poliţiştii din cadrul IPJ Botoşani au reţinut 1 permis de conducere şi au ridicat 1 certificat de înmatriculare.

Material lemnos confiscat şi sancţiuni contravenţionale la regimul silvic aplicate de poliţişti
În perioada 13.03.-16.03.2018, poliţiştii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava în cooperare cu specialiştii Gărzii Forestiere Suceava, au efectuat un control la o societate comercială din comuna Râşca, administrată de un localnic de 47 de ani, pe linia respectării normelor legale privind exploatarea, achiziţia şi debitarea materialului lemnos, ocazie cu care, au constatat faptul că, firma a livrat cantitatea de 27,72 m.c. lemn de foc de esenţă fag, în valoare de circa 3.800 lei, fără provenienţă legală şi a comis mai multe abateri de la normele legale privind modul de completare a formularelor cu regim special şi raportarea datelor în aplicaţia informatică pe linie de silvicultură.
Pentru completarea verificărilor, echipa de control a procedat la verificarea modului de exploatare de către societate a unei partizi constituită pe raza Ocolului Silvic Râşca, ocazie cu care, a constatat încălcarea legislaţiei silvice în domeniul exploatării forestiere precum şi a obligaţiilor personalului silvic responsabil cu gestionarea şi reprimirea parchetelor de exploatare a masei lemnoase.
În cauză au fost aplicate 4 sancţiuni contravenţionale în cuantum de 18.000 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010 şi confiscarea valorică a cantităţii de 27,72 m.c. lemn de foc de esenţă fag, în valoare de 3.825 lei şi 3 sancţiuni contravenţionale în cuantum de 14.000 lei, în sarcina personalului silvic din cadrul Ocolului Silvic Râşca, responsabil cu reprimirea parchetului de exploatare atribuit societăţii.
La data de 17.03.2018, ora 15.30, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei a oprit pentru control pe str. 22 Decembrie din localitate, autoutilitara condusă de un tânăr de 22 de ani din comuna Ciocăneşti, care transporta material lemnos.
În urma verificărilor, poliţiştii au constatat faptul că, tânărul nu deţine documente legale de provenienţă şi transport a materialului lemnos, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiştilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că, acesta transporta ilegal cantitatea de 3,02 m.c. lemn de foc de esenţă molid.
Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 323 lei, a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Vatra Dornei.
La 17.03.2018, ora 11.40, o patrulă din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Marginea, a oprit pentru control pe un DC neclasificat de pe raza comunei Marginea, autoutilitara condusă de un localnic de 26 de ani, care a prezentat pentru control documentele personale, precum şi cele de însoţire pentru materialul lemnos transportat, respectiv avizul de însoţire emis legal la data de 17.
03.2018, orele 10.40, pentru cantitatea de lemn transportată.
Ulterior, la ora 13.59, pe timpul serviciului, patrula de poliţie a oprit aceeaşi autoutilitară încărcată cu material lemnos ce se deplasa pe DN 17A, din direcţia Suceviţa către centrul comunei Marginea, ocazie cu care, în urma interogării aplicaţiei informatice a constatat faptul că, pentru autoutilitară a fost emis un singur cod unic.
În cauză s-a solicitat sprijinul specialiştilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, bărbatul transporta ilegal cantitatea de 16,93 m.c. lemn rotund pentru cherestea de esenţă fag.
Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 5.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 5.112 lei, a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Marginea.
La 17.03.2018, ora 15.00, o patrulă din cadrul Poliţiei oraşului Solca a oprit pentru control autoutilitara condusă de un tânăr de 20 de ani din comuna Horodnic de Sus, care transporta material lemnos.
Întrucât existau suspiciuni cu privire la cantitatea de material lemnos transportată, s-a solicitat sprijinul specialiştilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că, bărbatul transporta în plus faţă de cantitatea prevăzută în avizul de însoţire, 1,24 m.c. lemn de foc de esenţă fag.
Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 3.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în plus, în valoare de 171 lei, a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Solca.

Dosare penale la regimul rutier întocmite de poliţişti
La 16.03.2018, în jurul orei 06.40, un echipaj din cadrul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus, a oprit pentru control pe strada Dacia din localitate, autoturismul condus de un localnic de 45 de ani.
În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de "conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere", ce va fi soluţionat procedural.
La 16.03.2018, ora 06.56, un echipaj din cadrul Poliţiei oraşului Salcea, a oprit pentru control pe DN 29, din comuna Dumbrăveni, autoturismul condus de un bărbat de 33 de ani, din comuna Vereşti, înregistrat de aparatul radar în timp ce rula cu viteza de 83 km/h în localitate.
În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de "conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere", ce va fi soluţionat procedural.
La 16.03.2018, ora 18.40, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei a oprit pentru control pe DC Pârâul Arinului, din comuna Dorna Arini, mopedul înregistrat condus de un localnic de 46 de ani.
În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.
Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,10 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de "conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere", ce va fi soluţionat procedural.
La 16.03.2018, ora 20.30, un echipaj din cadrul Poliţiei municipiului Fălticeni, a oprit pentru control la intersecţia DN 2, cu DJ 209A, din localitatea Cornu Luncii, autoturismul condus de un bărbat de 51 de ani, din comuna Mălini.
Întrucât emana halena alcoolică, poliţiştii i-au solicitat conducătorului auto să se supună testului cu aparatul alcooltest, însă acesta a refuzat, după care, a refuzat deplasarea la spital, devenind violent verbal şi opunând rezistenţă, motiv pentru care a fost imobilizat şi încătuşat.
Ulterior, bărbatul de 51 de ani a fost condus la spital, unde a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de "refuzul sau sustragerea conducătorului unui vehicul de a se supune prelevării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei", ce va fi soluţionat procedural.
La 17.03.2018, în jurul orei 02.10, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei a oprit pentru control pe strada Republicii din localitate, autoturismul condus de un bărbat de 34 de ani, din judeţul Bistriţa Năsăud.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de "conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe", ce va fi soluţionat procedural.
Evenimente rutiere cercetate de poliţişti
La data de 16.03.2018, ora 14.10, în timp ce conducea autoturismul pe strada Ştefan cel Mare din comuna Ipoteşti, o localnică de 41 de ani, a surprins şi accidentat uşor o minoră de 11 ani din localitate, care, pe fondul lipsei de supraveghere, s-a angajat în traversarea străzii, prin loc nepermis şi fără să se asigure.
Victima a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, însă, nu a necesitat internarea.
Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.
La 16.03.2018, în jurul orei 17.05, în timp ce conducea autoturismul pe DN 17, pe raza comunei Pojorâta, o femeie de 66 de ani, din comuna Fundu Moldovei, nu a acordat prioritate de trecere şi nu s-a asigurat corespunzător la schimbarea direcţiei de mers la stânga pentru a pătrunde pe DJ 175, ocazie cu care, a intrat în coliziune cu autoturismul condus regulamentar din sens opus de un bărbat de 45 de ani, din judeţul Ilfov.
În urma impactului, a rezultat rănirea uşoară a conducătoarei auto de 66 de ani şi a unei femei de 52 de ani, tot din comuna Fundu Moldovei, pasageră în acelaşi autoturism.
Cei doi conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  fiind in nato si avand acces la arma nucleara si f ...
  Vladimir Putin ameninţă NATO

  Primar Mutu, Pastreaza bani si pentru igienizar ...
  Primăria Sectorului 6 continuă în luna iulie, alături de Orchestra Simfonică Bucureşti, proiectul SalutCULTURA

  La TVR emisiunea agrara erau oameni de afaceri (nu ...
  Situația pestei porcine africane (PPA) în România

  Incepem sa ne invatam cu alt tip de infomatii, con ...
  Anunț TERIBIL al autorităților pentru pensionarii români: Nicio pensie nu se mai plătește

  Dupa miscarile neamtului sigur va avea un al doile ...
  Sentința finală în cazul lui Dragnea ar putea fi grăbită.

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Economie

  Politic

  Actualitate