Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Actualitate

Primarul General, Gabriela Firea: Suntem în grafic cu toate pregătirile pentru Turneul Final UEFA 2020, nu există întârzieri și colaborăm îndeaproape cu delegațiile UEFA care verifică desfășurarea acțiunilor prevăzute în program

Actualitate - Curierul Naţional
(citeste alte articole de acelasi autor »)Foto: B1

Data adaugarii: 2018-03-16

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Primarul General, Gabriela Firea, a avut astăzi la sediul Municipalității o întâlnire de lucru cu Ministrul Tineretului și Sportului, Ioana Bran, precum și cu renumitul fotbalist Gheorghe Popescu, consilierul onorific al premierului României, Viorica Dancilă, pentru a discuta despre proiectele pe care Primăria Capitalei le are în pregătire pentru Turneul Final UEFA Euro 2020.

Primarul General, Gabriela Firea: 'Acest eveniment sportiv de anvergură internațională reprezintă pentru Capitala României o oportunitate extraordinară de promovare a sportului, de dezvoltare a infrastructurii sportive, precum și de promovare a României ca destinație turistică și de investiții.  În dubla să calitate de oraș-gazda și de administrator al Arenei Naționale, Primăria Municipiului București a luat deja o serie de măsuri pentru ca organizarea Turneului Final UEFA EURO 2020 să se desfășoare în cele mai bune condiții și cu respectarea tuturor cerințelor impuse de forul sportiv european. Pe parcursul evenimentului ne așteptăm să fim vizitați de un număr mare de turiști și de peste 120.000 de suporteri. Obiectivul nostru este acela de a asigura cele mai bune condiții de desfășurare a evenimentelor fotbalistice, din toate punctele de vedere: siguranță și securitate, mobilitate, timp liber etc. Până în prezent nu avem întârzieri, suntem în grafic cu toate pregătirile, iar delegațiile UEFA vin lunar la București și verifică desfășurarea acțiunilor prevăzute în program'.

Totodată, Primarul General a reamintit că Municipalitatea a înființat un serviciu dedicat acestui eveniment, o structură  de management de proiect cu atribuțiuni în implementarea cerințelor UEFA și a definitivat planurile de infrastructură pentru pregătirea Campionatului European, mai ales că, în cea mai mare parte a timpului, fanii se vor afla în afara stadionului.

Ministrul Tineretului și Sportului, Ioana Bran: 'Constat că Primăria Municipiului București, una dintre cele 13 instituții implicate în organizarea acestui eveniment important pentru România, se preocupă serios de toate detaliile de pregătire a turneului final UEFA EURO 2020, fiind, de fapt, una dintre entitățile cele mai pregătite și deschise colaborării interinstituționale. Vă felicit și sper că vom colabora la fel de bine și în continuare, astfel încât acest eveniment să pună Bucureștiul și România pe harta model a orașelor și țărilor care găzduiesc manifestări de mare anvergură. Vă asigur ca reprezentanții ministerului pe care îl conduc vor fi alături de specialiștii Municipalității, în toate demersurile necesare organizării acestui eveniment'

Municipalitatea va elabora un concept de Oraș-Gazdă

Având în vedere că Primăria Municipiului București are în acest proiect dubla calitate, de proprietar al Arenei Naționale și organizator al activităților locale (oraș-gazdă), Municipalitatea va elabora un concept de Oraș-Gazdă, document strategic care descrie în amănunt organizarea evenimentelor din cadrul Turneului Final UEFA EURO 2020, care va avea că teme principale: administrarea proiectului, activități comerciale, Fan-Zone, promovare, experiență spectatori, mobilitate, siguranță și securitate.

Totodată, împreună cu specialiștii UEFA, s-au identificat locații Fan-Zone și spații de vizionare în Piața Constituției și Piața George Enescu, intenționându-se și amenajarea altor 4-5 spații de vizionare.

Continuă investițiile în rețeaua de transport urban și se vor reabilita bulevarde și căi de acces

Referitor la acțiunile de infrastructură, au fost cuprinse în bugetul PMB pentru 2018 sume destinate realizării de studii de fezabilitate pentru reabilitarea bulevardului Basarabia, se continua lucrările la accesul dinspre Autostrada București — Ploiești, se vor reabilita complet căile de acces către Arena Națională și se vor continua investițiile în rețeaua de transport urban, inclusiv în sistemele de dirijare și semnalizare a traficului.

Arena Națională, stadion încadrat în categoria 'ELITE', conform reglementărilor internaționale, va fi reabilitat la noile cerințe UEFA pentru anul 2020.

În ceea ce privește mobilitatea în Capitală, reamintim că a fost finalizată licitația pentru achiziția unui număr de 400 de autobuze, vor fi inițiate licitații pentru achiziția în continuare de autobuze electrice și ecologice și vor fi amenajate multiple zone de promenadă cu trafic restricționat în vecinătatea fan-zone-urilor și a spațiilor de vizionare. Totodată va fi amplasată semnalistica dedicată pentru ghidarea spectatorilor către stadion și către celelalte puncte de interes.

În perioada următoare, comitetul interministerial se va întruni lunar pentru apune la punct toate detaliile tehnice colaborării între instituții, conform calendarului UEFA.
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Vom vota doar cu cei ce vor desfiinta "pensile spe ...
  Pensie specială uriașă, în Dolj: 24.300 de lei net pe lună

  Titlul nu are legatura cu continutul... ...
  Mașinile diesel anunțul a fost făcut de comisarul european! Cât mai ai voie să circuli în România...

  Si totusi de ce se evita a se spune numele persoan ...
  Detalii EXPLOZIVE din dosarul lui LIVIU DRAGNEA! Judecătorii ar fi cerut PROTECŢIE

  Am evaluat cu 3 articolul pentru ca nu se pune pro ...
  Detalii EXPLOZIVE din dosarul lui LIVIU DRAGNEA! Judecătorii ar fi cerut PROTECŢIE

  Si totusi de ce se evita a se spune numele persoan ...
  Detalii EXPLOZIVE din dosarul lui LIVIU DRAGNEA! Judecătorii ar fi cerut PROTECŢIE

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Turism