Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Considerați normal să plătiți vizita la medicul de familie?

Da
Nu
Casa de Sănătate trebuie să intervină

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Actualitate

Discursul presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis în cadrul ceremoniei de decorare a unor instituţii de învăţământ

Actualitate


Sursa foto:Rador

Data adaugarii: 2018-01-10

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Vă prezentăm în continuare transcrierea alocuţiunii:
'Domnule ministru,
Distinşi profesori şi cercetători,
Dragi elevi şi studenţi,
Doamnelor şi domnilor,

Vă urez "Bun venit!" la Palatul Cotroceni cu prilejul decorării unor vechi instituţii de învăţământ din România, dar şi a unora dintre cei mai promiţători tineri cercetători pe care îi are ţara noastră. Îmi face o deosebită plăcere să recunosc astăzi meritele dumneavoastră în educaţia şi cercetarea românească.

Se discută încă prea puţin despre învăţământ în spaţiul public. Totuşi, educaţia şi cercetarea sunt două domenii cheie care au contribuit semnificativ la desăvârşirea Marii Uniri din 1918 şi continuă să aibă un rol important în modernizarea României.

Mărturie în acest sens stă numărul mare de şcoli şi licee care îşi sărbătoresc centenarul.

Să nu uităm că înainte de Unire, de-a lungul câtorva decenii, au fost înfiinţate, cu mari eforturi, şcoli în aproape toate localităţile din Vechiul Regat al României.

Multe dintre unităţile de învăţământ prezente aici au fost fondate ca parte a acestui efort de a creşte nivelul de cultură, de a reduce rata ridicată a analfabetismului, dar şi de a forma cetăţeni capabili să ia parte la viaţa economică şi civică a statului.

Măsurile iniţiate de ilustrul ministru Spiru Haret au arătat puterea imensă pe care o pot avea reformele susţinute, sprijinite pe termen lung de o clasă politică interesată de modernizarea statului.


Astăzi, ne aflăm într-un moment de cotitură similar cu cel existent la începutul secolului trecut. România s-a reintegrat în spaţiul cultural şi politic european, iar globalizarea ne obligă să oferim elevilor noştri o pregătire comparabilă cu cea existentă în ţările dezvoltate de pe mapamond.

Avem nevoie, din nou, de spiritul lui Spiru Haret şi de o susţinere cât mai puternică a şcolii din partea clasei politice.

Direcţiile de reformă necesare pentru şcoala românească sunt clare, problemele cărora trebuie să le răspundă fiind vizibile în statistici şi în numeroase rapoarte interne şi internaţionale.

Şcoala trebuie să contribuie la prosperitate şi la reducerea inegalităţii, să formeze absolvenţi pregătiţi pentru piaţa muncii şi cetăţeni activi în viaţa comunităţii şi în viaţa statului.

Dezvoltarea educaţiei în baza unei viziuni şi a unei strategii este necesară pentru a evita haosul legislativ sau reformele care se anulează reciproc la câţiva ani distanţă.

În acest sens, am derulat în ultimii doi ani proiectul 'România educată' şi am implicat principalii actori din educaţie în procesul de a identifica fundamentele unei astfel de viziuni şi strategii.

Îmi doresc să avem un sistem de educaţie de calitate, care să ofere fiecărui copil un parcurs clar şi predictibil.

Cercetarea trebuie să devină unul dintre pilonii de dezvoltare a României în al doilea său secol de existenţă, pentru că viitorul nostru este legat de construirea unei economii şi a unei societăţi bazate pe cunoaştere.
 
 • Currently 5.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 5.0 din 2 voturi

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

 1. de Claus:
  KIM JONG UN si KIM JONG DOI= dracNEA PENTRU NOI (tat un comu ist nenorocyt)!
  2018-01-11, 06:13:00 (adresa: 95.77.196.*)
 2. de Vrem justitie europeana :
  Ce ziar este foaia asta ? Pe scena politica comunistii dau in balbaiala iar ,,sefu" ziarului da tot felul de informatii obositoare. Nu exista si aici demisia. Dragnea a pornit in Moldova uitata de lume si a inceput sa promita ,,vaca cu lapte " cum se spunea inainte de mascarada din 1989. Discutii in genul: hai ca a venit si randul vostru pentru poiitica mare. Dragnea face orice sa- si mai prelungeasca prezenta sa la butoane pentru ca mai are la un colt ,,lucrarea " cu justitia in favoarea coruptilor. Asta a fost sarcina lui. Si pentru a avea spatele asigurat a plantat la MI o necuvantatoare parfumata cu mii de euro. Ar trebui ca el si toti ciracii sai sa fie judecati pentru tradare de tara.
  2018-01-11, 10:01:24 (adresa: 109.98.38.*)
 3. de :
  fara johannis putregai nenorocit hot de case cu acte false,
  2018-01-11, 14:24:19 (adresa: 65.19.167.*)
 4. de Radu Mazarin:
  Te astept in Madaascar, cu toti banii romanilor, Liviule! DRACnea sa-i ia de PiSD-ei borati si borfasi! Vine si Sebi Ghita aici, cu miliardele furate din tara !
  2018-01-11, 15:19:07 (adresa: 95.77.196.*)
 5. de Claus:
  UE Pesede! Va urez multa UE !
  2018-01-11, 15:24:00 (adresa: 95.77.196.*)
Adauga comentariul tau:
* Nume: Email:

* Mesaj:

caractere rămase.

Câmpurile notate cu * sunt obligatorii. Adresa de e-mail nu va fi publicată pe site. Mesajele sunt citite de redactorii Curierul National şi pot fi publicate in ziar.


Recomandat Curierul National
Ultimele comentarii:

mai ales la parcarile pe trotuare. ...
Actiuni ale Politiei Romane pentru siguranta comunitatii

i-a autorizatia ,a boc . ...
Jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca vor asigura măsurile de ordine publică la manifestarea de protest, organizată sub denumirea Vă Vedem, de la Cluj până la Bucureşti! Toţi pentru Justiţie

dacat ,strada! ...
Ce facem în faţa cocktail-ului exploziv de incompetenţă?

dar esti in guvern ...
Liviu Pop: Nu sunt în Guvern pe persoană fizică. Voi pleca atunci când CEx-ul va decide

da, 50 de ani. ...
Ministrul Teodor Meleşcanu:Salut prima vizită a unui ministru de externe sanmarinez în România, în contextul aniversării a 50 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre România şi San Marino

Top articole:

Afişează articolele cele mai:
Votate | Comentate | Expediate

Radio Sud

Tipografia de Sud
Orologia Primo minuto

Sumarul ediţiei:

Eveniment

Economie

Fonduri Europene

Finante Banci

Actualitate Companii

Politic

Actualitate