Cumpara acum
Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Actualitate

Secretarul de stat pentru Afaceri Bilaterale şi Strategice în Spaţiul Euro-atlantic, George Ciamba, a condus delegația României la cea de-a 37-a reuniune a Consiliului Miniștrilor Afacerilor Externe (CMAE)

Actualitate


Sursa foto:Romania libera

Data adaugarii: 2017-12-16

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Secretarul de stat pentru Afaceri Bilaterale şi Strategice în Spaţiul Euro-atlantic, George Ciamba, a condus delegația României la cea de-a 37-a reuniune a Consiliului Miniștrilor Afacerilor Externe (CMAE) al Organizației de Cooperare Economică la Marea Neagră (OCEMN), organizată la 15 decembrie 2017, la Kiev, Ucraina.

Reuniunea Consiliului Ministerial a reprezentat un moment de bilanț al proiectelor și inițiativelor lansate sub mandatul Președinției-în-Exercițiu a Ucrainei (semestrul II, 2017). Agenda reuniunii a cuprins dezbaterea evoluţiilor subsumate cooperării economice interguvernamentale în regiunea Mării Negre şi a permis adoptarea unor decizii, rezoluții şi recomandări ministeriale pentru viitorul activităților Organizaţiei.

În intervenția sa, secretarul de stat George Ciamba a felicitat Preşedinţia-în-Exercițiu a Ucrainei pentru progresele înregistrate, pe perioada derulării mandatului, în îndeplinirea priorităților sale de agendă, care au contribuit la consolidarea dialogului şi cooperării economice regionale de nivel. În registru similar, a menționat contribuția continuă și susținută a României la activitățile sectoriale din cadrul OCEMN, îndeosebi pe palierul dezvoltării de proiecte în domenii relevante de interes comun, în care România deține mandatul de stat-coordonator, respectiv transporturi, combaterea criminalității transfrontaliere, asistență în situații de urgență și protecția mediului. În cadrul reuniunii, Consiliul Ministerial a adoptat decizia de numire a României în calitate de stat-coordonator în domeniul reformei instituționale și bunei guvernări, ocazie cu care demnitarul român a subliniat disponibilitatea României de a împărtăși expertiza și bunele practici în vederea creșterii eficienței și transparenței administrative.


Secretarul de stat George Ciamba a reconfirmat angajamentul ferm al României pentru stimularea cooperării economice interguvernamentale în cadrul OCEMN, consecvent unei agende ambițioase în măsură să confere substanță pe dimensiunea dezvoltării relațiilor de bună vecinătate cu statele din regiunea extinsă a Mării Negre și să contribuie, pe termen lung, la asigurarea securității şi stabilității regionale prin cultivarea unui dialog autentic. În acest context, a exprimat sprijinul pentru soluționarea pe cale pașnică, negociată a conflictelor prelungite din regiune, în cadrul formatelor internaționale de negociere, precum și susținerea pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, în cadrul frontierelor sale recunoscute internațional.

Totodată, demnitarul român a subliniat importanța consolidării interacțiunii OCEMN - UE de o manieră pragmatică şi flexibilă, apreciind că dezvoltarea parteneriatului cu UE ar putea contribui la impulsionarea proiectelor regionale și, implicit, la dezvoltarea capacității OCEMN de a promova proiecte strategice cu rezultate tangibile pentru dezvoltarea economică sustenabilă a întregii regiuni a Mării Negre. Cu acest prilej, secretarul de stat George Ciamba a reconfirmat disponibilitatea României de a continua să sprijine Republica Moldova, Georgia și Ucraina, astfel încât acestea să beneficieze pe deplin de oportunitățile subsumate implementării Acordului de Asociere și Acordului de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător cu UE.

Dezbaterile informale ale Consiliului Ministerial s-au centrat asupra progreselor realizate în procesul de reformă al Organizației și implementarea orientărilor strategice subsumate Agendei Economice OCEMN (2012), inițiativelor vizând consolidarea cooperării economice între statele membre, în domenii prioritare de interes comun, precum şi asupra modalităților de creștere a profilului regional al Organizaţiei. În această linie, demnitarul român a reiterat sprijinul activ al României pentru continuarea procesului de eficientizare a Organizaţiei, pe baze consensuale.

La finalul Consiliului a avut loc ceremonia simbolică de predare a Preşedinţiei-în-Exerciţiu a OCEMN către Republica Armenia, care urmează să exercite mandatul în primul semestru al anului 2018.

 

 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  d.goia sufleca ti mainile si la munca de jos ...
  Prelucrătorii de mase plastice reclamă că absolvenții vin fără pregătire practică din universități

  d.goia sufleca ti mainile si la munca de jos ...
  Prelucrătorii de mase plastice reclamă că absolvenții vin fără pregătire practică din universități

  consilierul este chefliu ...
  ”Toate pensiile din România se vor dubla”

  Mai bine te duci militian ca ai salariu mare , con ...
  Prelucrătorii de mase plastice reclamă că absolvenții vin fără pregătire practică din universități

  a mediului politico-infractiona l ...
  Guvernul pregăteşte o Ordonanţă de Urgenţă pe tema mediului

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: