Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Care sunt soluţiile pentru eficientizarea sistemului sanitar?

Scăderea birocraţiei
Creşterea transparenţei
Construcţia de spitale noi
Modernizarea spitalelor vechi
Parteneriatul public privat

Comentarii (7) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
[email protected] national.ro

[email protected] national.ro
« Alte articole din categoria Actualitate

Secretarul de stat pentru afaceri strategice și bilaterale în spațiul euroatlantic, George Ciamba, a participat joi, 7 decembrie, la reuniunea Consiliului Ministerial al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa

Actualitate


Sursa foto:Agerpres

Data adaugarii: 2017-12-07

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Secretarul de stat pentru afaceri strategice și bilaterale în spațiul euroatlantic, George Ciamba, a participat joi, 7 decembrie, la reuniunea Consiliului Ministerial al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa, desfășurată la Viena.

Reuniunea a dezbătut perspectivele securității europene, cu accent pe impactul crizei din Ucraina, persistența conflictelor prelungite și fenomenul extremismului violent și al radicalizării care conduc către terorism.

În cadrul intervenției în plen, oficialul român a reiterat sprijinul ferm al României pentru eforturile de soluționare a crizei din Ucraina, inclusiv pentru rolul important asumat de OSCE. În acest sens, George Ciamba a evidențiat participarea activă a României, cu personal calificat și resurse financiare, în cadrul Misiunii Speciale de Monitorizare a OSCE în Ucraina.


De asemenea, secretarul de stat George Ciamba a arătat că soluționarea conflictului din Republica Moldova rămâne o prioritate majoră pentru România. În acest context, a reconfirmat sprijinul pentru negocierile în format „5+2”, ca unic cadru care garantează transparența și legitimitatea unei soluții durabile, bazate pe respectarea deplină a suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova. Cu acest prilej, a salutat progresele înregistrate la ultima rundă de negocieri și a exprimat aprecierea pentru abordarea constructivă a guvernului de la Chișinău.

Totodată, oficialul român a subliniat necesitatea ca toate Statele participante, fără excepție, să implementeze pe deplin angajamentele pe care şi le-au asumat şi să respecte principiile fundamentale la care au subscris.

În final, secretarul de stat român a asigurat viitoarea Președinție-în-Exercițiu italiană a OSCE de întregul sprijin al României în eforturile de întărire a profilului politic al Organizației și de obținere a unor rezultate concrete și de impact pentru îmbunătățirea securității în spațiul OSCE.

 
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Adauga comentariul tau:
  * Nume: Email:

  * Mesaj:

  caractere rămase.

  Câmpurile notate cu * sunt obligatorii. Adresa de e-mail nu va fi publicată pe site. Mesajele sunt citite de redactorii Curierul National şi pot fi publicate in ziar.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Se vorbeste mult de necesitatea de a folosi bicicl ...
  5 motive pentru care sa porti casti pentru bicicleta

  Nici-o primarie n-a intrat in legatura cu propriet ...
  Persoanele fizice şi juridice sunt obligate să îşi asigure împotriva dezastrelor naturale toate construcţiile cu destinaţia de locuinţă

  Da asta se întîmpla in Romania ,nu mai sunt bani ...
  Persoanele fizice şi juridice sunt obligate să îşi asigure împotriva dezastrelor naturale toate construcţiile cu destinaţia de locuinţă

  LEGEA ANTIdracNEA A FOST APROBATA DE UE ! ...
  Eurodeputaţii aprobă recomandările detaliate ale comisiei speciale privind infracţiunile fiscale

  ALTA TAXA pesede LA BUGET CA ORICUM NU VA DA NICIO ...
  Persoanele fizice şi juridice sunt obligate să îşi asigure împotriva dezastrelor naturale toate construcţiile cu destinaţia de locuinţă

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Eveniment

  Economie

  Finante Banci

  Politic

  Business Style

  Actualitate

  IT&C

  Transporturi

  Auto

  Piata artei

  Piata farma

  Extern

  Util

  Publireportaj