Cumpara acum
Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Care sunt soluţiile pentru eficientizarea sistemului sanitar?

Scăderea birocraţiei
Creşterea transparenţei
Construcţia de spitale noi
Modernizarea spitalelor vechi
Parteneriatul public privat

Comentarii (7) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
[email protected] national.ro

[email protected] national.ro
« Alte articole din categoria Actualitate

Servicii Media: aceleași reguli pentru TV și internet, pentru o protecție a copiilor mai eficientă

Actualitate - Mădălin Iulian Mihai
(citeste alte articole de acelasi autor »)
Data adaugarii: 2017-12-04

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Copiii ar trebui să aibă aceeași protecție, indiferent dacă se uită la televizor, la un film sau la un videoclip distribuit pe internet, au declarat deputații Comisiei Europene marți, 26 Aprilie 2017.

Deputații Comitetului pentru cultură au recomandat înăsprirea dispozițiilor privind protecția copilului din normele UE privind serviciile media audiovizuale, precum și cele privind publicitatea, promovarea operelor audiovizuale europene. Ideile lor trebuie încă aprobate de parlament ca întreg.

Protejarea copiilor împotriva violenței, urii, terorismului și publicității nocive.

Platformele de conținut video vor trebui să ia măsuri corective în cazul în care utilizatorii semnalează orice conținut ca fiind un motiv de violență, ură sau terorism, au convenit eurodeputații. Aceste platforme ar trebui să introducă un mecanism ușor de utilizat, care să permită utilizatorilor să raporteze conținutul și să fie informați cu privire la măsurile luate.

Euro-deputații propun de asemenea interzicerea publicității și plasării produselor pentru tutun, țigări electronice și alcool în programele de televiziune pentru copii și în platformele de conținut video.

Raportoarea Sabine Verheyen (EPP, DE) a declarat: "Una din prioritățile noastre principale este protecția minorilor. Am propus adaptarea unor norme aplicabile de televiziune la serviciile de internet, cum ar fi regulile privind publicitatea, plasarea produselor și sponsorizarea.
Publicitatea în programele destinate publicului pentru copii va fi restricționată, permisă doar într-o măsura foarte limitata sau va fi interzisa în general.

Cote noi pentru publicitatea TV

În ceea ce privește publicitatea TV, eurodeputații au convenit asupra unor noi norme care impun o cota maxima zilnica de 20%, oferind radio-difuzorului flexibilitatea de a-și adapta perioadele de publicitate.

Cota europeană de conținut de 30% pentru platformele „la cerere”

Pentru a reflecta diversitatea culturala a Europei, eurodeputații au solicitat o cota a operelor de 30% în cataloage de platforme la cerere, în locul celor 20% propuse în Comisia Europeana. Acest citat ar trebui sa includă lucrări în limbile tarilor în care sunt distribuite.

În conformitate cu normele modificate, statele membre ale UE ar putea solicita platformelor la cerere să contribuie financiar la dezvoltarea producțiilor audiovizuale europene, fie prin investiții directe în conținut, fie prin contribuția la fondurile naționale. Contribuțiile lor ar trebui să fie proporționale cu veniturile din țara în care ar contribui.

Raportoarea Petra Kammerevert (S&D, DE) a declarat:

“Creșterea cotelor pentru ofertele video la cerere nu asigură neapărat o stimulare a conținutului audiovizual european nou, dar este un semnal clar al politicii UE. O astfel de cotă ar trebui să fie realizabilă și nu ar trebui să fie o povara nejustificată pentru nimeni”. “În același timp, vrem să permitem țarilor membre să se angajeze la platforme video la cerere pentru plățile fondurilor naționale de film care pot stimula producția de noi opere europene”.

Următorii pași

Întreg parlamentul va decide la data de 15 mai la Strasbourg dacă va începe discuții la nivel inter-instituțional pentru aprobarea finală a legislației, pe baza propunerilor comisiilor. Consiliul intenționează să își adopte mandatul de negociere la data de 23 mai.
 
 • Currently 1.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 1.0 din 1 vot

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Adauga comentariul tau:
  * Nume: Email:

  * Mesaj:

  caractere rămase.

  Câmpurile notate cu * sunt obligatorii. Adresa de e-mail nu va fi publicată pe site. Mesajele sunt citite de redactorii Curierul National şi pot fi publicate in ziar.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Dumnezeu s-o ierte, ca e moarta din 1990. Sau cum ...
  Industria, cel mai mare angajator în 2016

  Dumnezeu s-o ierte, ca e moarta din 1990. Sau cum ...
  În luna octombrie, producţia industrială a crescut faţă de septembrie

  Alta sinecura pentru borfasii pesede ! ...
  Hotărâre de Guvern: se înfiinţează Societatea Casa de Comerţ

  SUNTETI CETATENI LIBERI, NU SKLAVI pesede IN ROMAN ...
  Iohannis, anunț important pentru românii plecați în Marea Britanie! Ce se întâmplă după Brexit

  SUNTETI CETATENI LIBERI, NU SKLAVI pesede IN ROMAN ...
  Iohannis, anunț important pentru românii plecați în Marea Britanie! Ce se întâmplă după Brexit

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Economie

  Actualitate Companii

  Politic

  Actualitate