Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Care sunt soluţiile pentru eficientizarea sistemului sanitar?

Scăderea birocraţiei
Creşterea transparenţei
Construcţia de spitale noi
Modernizarea spitalelor vechi
Parteneriatul public privat

Comentarii (7) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
[email protected] national.ro

[email protected] national.ro
« Alte articole din categoria Actualitate

Campania Propune pentru București! a ajuns la final

Actualitate


Sursa foto:Panoramio

Data adaugarii: 2017-11-25

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

 Bucureștenii au votat primele 20 de proiecte de interes local inițiate de cetățeni, care vor fi incluse în proiectul de buget al Municipiului București pentru anul 2018. Bugetul  alocat pentru fiecare dintre aceste proiecte este de maxim 200.000 de euro TVA inclus.

Pe primul loc în topul preferințelor bucureștenilor, cu 1446 de voturi, s-a clasat proiectul 'Împreună, în siguranță, pe aceleași străzi' — Creșterea siguranței rutiere în 255 de intersecții și 320 km de străzi'.

Acest proiect a fost dezvoltat de o echipă formată din: Vladimir Iuganu, Lucian Munteanu, Vali Munteanu, Andrei Avram, Ioana Alexandra Rusu, Alex Ițcuș, Mircea Bobină, Bogdan Stanimir, Viorel Bâtu, Tiberiu Simtion, Sergiu Nicolae Brega, Vitalie Brega, Bogdan Chirițescu, Oana Vernescu, Cosmin Vîlcu și Marian Ivan. Ei au beneficiat de sprijin logistic din partea Bucharest Bike Commuter, Bogart Media Creation și E-dea Works.

Obiectivul general al proiectului este realizarea de marcaje rutiere care cresc impactul vizual asupra participanților la trafic vulnerabili (bicicliști) pentru reducerea numărului de accidente rutiere. Astfel, proiectul prevede implementarea marcajelor rutiere pe 185 de artere sau tronsoane (aproximativ 320 km) și în 255 de intersecții aflate în toate cele șase sectoare ale Capitalei.

Pe locul al doilea, cu 866 de voturi, a fost ales proiectul 'Newborn', propus de doamna Marilena Băluța. Acest proiect se adresează cuplurilor cu probleme de fertilitate și venituri sub 4.000 RON/cuplu, pacienții aflați la vârsta fertilă, diagnosticați cu diferite tipuri de cancer. Scopul acestui proiect este facilitarea accesului persoanelor cu venituri mici sau pacienților tineri diagnosticați cu cancer la tratamente de înalta specialitate în vederea creșterii natalității și prezervarea fertilității.
Astfel, vor fi demarate, acțiuni de informare, vor fi selectate grupurile țintă, va avea loc o licitație pentru achiziționarea consumabilelor necesare derulării proiectului și vor fi realizate procedurile propriu-zise specifice procedurilor de fertilizare în vitro.

Pe locul al  treilea a fost selectat  proiectul 'Pista de alergare din tartan în Herăstrău', propus de domnul Vlad Toma, cu 526 de voturi din partea bucureștenilor. Conform Notei Comisiei de evaluare a proiectelor, acest proiect va fi implementat într-o locație pretabilă, respectiv Parcul Tineretului. Pista de alergare din tartan va putea fi folosită gratuit de toți locuitorii care practica alergarea în parc, joggingul, participanții la maraton sau sportivii care vor să facă încălzirea înainte de sportul practicat.

Pe locul al patrulea s-a situat proiectul 'Pietonale de Weekend în Cartierul Creativ al Bucureștiului, propus de domnul Gavrilă Andrei Bortun, cu 514 voturi. Prin acest proiect se propune ca Primăria Municipiului București să susțină activitatea culturală din zonă, prin transformarea unor străzi, puncte strategice din Cartier, în străzi pietonale, pe durata weekendurilor. Este vorba despre Calea Grivița — partea situată între Buzești și Dacia, precum și Strada Brezoianu. În aceste două puncte există o serie de operatori culturali și economici (în zona industriilor creative) care au o ofertă de calitate în ceea ce privește petrecerea timpului liber pentru bucureșteni, menționează inițiatorul proiectului.

Printre proiectele alese de cetățenii orașului ca fiind necesare și utile Capitalei se numără și 'Totemuri cu valoare culturală în cartierul creativ al Bucureștiului', 'Regenerare urbană: reconstrucția piațetei Decebal', proiectul 'Aplicație de avertizare', dar și proiectul 'Zero bordură la trecerile de pietoni'.

Lista tuturor celor 20 de proiecte câștigătoare ale campaniei 'Propune pentru București', precum și prezentarea în detaliu a acestora poate fi consultată accesând linkul http://propunepentrubucuresti.pmb.ro/pages/centralizator

Proiectele votate vor păstra ideea inițială a cetățeanului, însă vor putea fi adaptate de Municipalitate în conformitate cu prevederile capitolului 4 art. 4 din anexa la HCGMB Nr. 340/2017.
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Adauga comentariul tau:
  * Nume: Email:

  * Mesaj:

  caractere rămase.

  Câmpurile notate cu * sunt obligatorii. Adresa de e-mail nu va fi publicată pe site. Mesajele sunt citite de redactorii Curierul National şi pot fi publicate in ziar.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Legatura intre disparitia Regelui Mihai I al Roman ...
  Proteste antiguvernamentale în mai multe orașe

  Orice protest este egal cu zero. Se vede clar ca D ...
  300 de oameni au protestat, legați la ochi, împotriva modificării Legilor Justiției

  Si dupa manifestarile proregaliste ale puterii ins ...
  Camera Deputaţilor a cheltuit peste şapte milioane de lei într-o singură lună

  KIM JONG UN si KIM JONG DOI=dracNEA PENTRU NOI ! ( ...
  Proteste antiguvernamentale în mai multe orașe

  Moldova s-a confruntat si cu a 3-a cea mai grava C ...
  Deputatul Marius Bodea a susţinut în Comisia de transporturi necesitatea alocării de fonduri pentru investiții in infrastructura mare de transport a Iaşului şi a întregii Regiuni Moldova

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: