Cumpara acum
Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Cine va fi noul președinte al Federației Române de Fotbal (FRF)?

Răzvan Burleanu
Ionuț Lupescu
Marcel Pușcaș

Comentarii (0) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Actualitate

Ministrul Ilan Laufer susține interesele României la reuniunea Consiliului Afaceri Externe-Comerţ

Actualitate


Sursa foto:Info Puls

Data adaugarii: 2017-11-11

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Ilan Laufer, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat  a participat astăzi, la Bruxelles, împreună cu miniştrii de comerţ din statele membre UE, la reuniunea Consiliului Afaceri Externe-Comerţ. Pe agenda reuniunii s-au aflat subiecte de interes comercial actual, precum stadiul pregătirii celei de a 11-a Conferinţe Ministeriale a Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC) și situaţia negocierilor comerciale vizând încheierea de Acorduri de Comerţ Liber UE-Mexic şi UE-MERCOSUR.

" Pregătirea celei de a 11-a Conferinţe Ministeriale este prioritatea noastră reală în materie de comerț și ne bazăm pe negociatorii Comisiei Europene să continue o abordare strategică a acestora. România este preocupată și depune eforturi substanțiale pentru a facilita accesul întreprinderilor mici și mijlocii la comerțul internațional. Agricultura este un alt subiect de importanță deosebită, alături de comerțul electronic, atragerea de investiții, subvențiile orizontale și pentru pescuit, precum și reglementarea comerțului cu servicii interne", a precizat Ilan Laufer.
Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat a accentuat, cu această ocazie, importanța unei implicări pro-active a reprezentanţilor Comisiei Europene în negocierile aferente pregătirii celei de a 11-a Conferinţe Ministeriale a Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC), ce va avea loc la Buenos Aires, în perioada 10 -13 decembrie 2017.

 

Demnitarul român a reiterat sprijinul Guvernului de la București pentru eforturile de construire a alianțelor UE, atât cu țările dezvoltate, cât și cu țările în curs de dezvoltare. În context, Ilan Laufer a susținut necesitatea continuării unui dialog aprofundat cu partenerii americani, atât pe tema reformării OMC, cât şi pe tema negocierilor aferente celei de a 11-a Conferinţe Ministeriale, precum şi a negocierilor post - Buenos Aires.

 

Totodată, ministrul Laufer a apreciat necesitatea includerii, pe agenda Conferinței, a unor subiecte ce intră în preocupările imediate ale OMC, cum ar fi temele circumscrise comerţului cu produse agricole, în principal sprijinul intern și stocurile publice pentru securitatea alimentară.

 

 

Referitor la situaţia negocierilor comerciale vizând încheierea de Acorduri de Comerţ Liber UE-Mexic şi UE-MERCOSUR, ministrul Ilan Laufer a insistat pe finalizarea acestora până la sfârşitul anului în curs și importanța convenirii unor acorduri comerciale cuprinzătoare, ambiţioase şi echilibrate.

 

"România își dorește consolidarea relațiilor comerciale cu Mexic şi MERCOSUR, în beneficiul reciproc al tuturor partenerilor. Este datoria noastră să obținem beneficii considerabile pentru economiile comunitare, ca urmare a accesului pe piață al produselor industriale și agricole, intensificării comerțului cu servicii, utilizării indicării geografice și regulilor de origine. Sperăm, de asemenea, că cele două acorduri viitoare vor include concesii comerciale avantajoase pentru exportatorii europeni ", a menționat ministrul Laufer.

În marja reuniunii Consiliului Afaceri Externe-Comerţ comisarul european responsabil cu comerţul internaţional, Cecilia Malmström, a prezentat un raport al Comisiei Europene referitor la implementarea Acordurilor de Comerţ Liber încheiate până în prezent de către UE.

 
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Barcelona 16 Iisus Hristos 16, Ilie Tișbitul 16; ...
  Fostul premier francez Manuel Valls ia în considerare posibilitatea candidaturii la postul de primar al Barcelonei

  Dar in Romania in 28 de ani cat cred romanii ca s- ...
  Robert Mugabe ar fi făcut dispărute diamante în valoare de 15 miliarde de dolari

  decat ca nu au primit, ci poate vor primi, daca .. ...
  POR - APROAPE 14.000 DE APARTAMENTE AU PRIMIT FINANTARE PENTRU LUCRARI DE CRESTERE A EFICIENTEI ENERGETICE

  decat ca eu fac suma asta direct din buget! ...
  Robert Mugabe ar fi făcut dispărute diamante în valoare de 15 miliarde de dolari

  decat l-am trimis sa se afle-n treaba! ...
  Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, a avut ieri, 20 aprilie 2018, o întrevedere cu prim-ministrul Republicii Tunisiene, Youssef Chahed

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: