Cumpara acum
Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Care sunt soluţiile pentru eficientizarea sistemului sanitar?

Scăderea birocraţiei
Creşterea transparenţei
Construcţia de spitale noi
Modernizarea spitalelor vechi
Parteneriatul public privat

Comentarii (6) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
[email protected] national.ro

[email protected] national.ro
« Alte articole din categoria Actualitate

Ministrul Ilan Laufer susține interesele României la reuniunea Consiliului Afaceri Externe-Comerţ

Actualitate


Sursa foto:Info Puls

Data adaugarii: 2017-11-11

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Ilan Laufer, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat  a participat astăzi, la Bruxelles, împreună cu miniştrii de comerţ din statele membre UE, la reuniunea Consiliului Afaceri Externe-Comerţ. Pe agenda reuniunii s-au aflat subiecte de interes comercial actual, precum stadiul pregătirii celei de a 11-a Conferinţe Ministeriale a Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC) și situaţia negocierilor comerciale vizând încheierea de Acorduri de Comerţ Liber UE-Mexic şi UE-MERCOSUR.

" Pregătirea celei de a 11-a Conferinţe Ministeriale este prioritatea noastră reală în materie de comerț și ne bazăm pe negociatorii Comisiei Europene să continue o abordare strategică a acestora. România este preocupată și depune eforturi substanțiale pentru a facilita accesul întreprinderilor mici și mijlocii la comerțul internațional. Agricultura este un alt subiect de importanță deosebită, alături de comerțul electronic, atragerea de investiții, subvențiile orizontale și pentru pescuit, precum și reglementarea comerțului cu servicii interne", a precizat Ilan Laufer.
Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat a accentuat, cu această ocazie, importanța unei implicări pro-active a reprezentanţilor Comisiei Europene în negocierile aferente pregătirii celei de a 11-a Conferinţe Ministeriale a Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC), ce va avea loc la Buenos Aires, în perioada 10 -13 decembrie 2017.

 

Demnitarul român a reiterat sprijinul Guvernului de la București pentru eforturile de construire a alianțelor UE, atât cu țările dezvoltate, cât și cu țările în curs de dezvoltare. În context, Ilan Laufer a susținut necesitatea continuării unui dialog aprofundat cu partenerii americani, atât pe tema reformării OMC, cât şi pe tema negocierilor aferente celei de a 11-a Conferinţe Ministeriale, precum şi a negocierilor post - Buenos Aires.

 

Totodată, ministrul Laufer a apreciat necesitatea includerii, pe agenda Conferinței, a unor subiecte ce intră în preocupările imediate ale OMC, cum ar fi temele circumscrise comerţului cu produse agricole, în principal sprijinul intern și stocurile publice pentru securitatea alimentară.

 

 

Referitor la situaţia negocierilor comerciale vizând încheierea de Acorduri de Comerţ Liber UE-Mexic şi UE-MERCOSUR, ministrul Ilan Laufer a insistat pe finalizarea acestora până la sfârşitul anului în curs și importanța convenirii unor acorduri comerciale cuprinzătoare, ambiţioase şi echilibrate.

 

"România își dorește consolidarea relațiilor comerciale cu Mexic şi MERCOSUR, în beneficiul reciproc al tuturor partenerilor. Este datoria noastră să obținem beneficii considerabile pentru economiile comunitare, ca urmare a accesului pe piață al produselor industriale și agricole, intensificării comerțului cu servicii, utilizării indicării geografice și regulilor de origine. Sperăm, de asemenea, că cele două acorduri viitoare vor include concesii comerciale avantajoase pentru exportatorii europeni ", a menționat ministrul Laufer.

În marja reuniunii Consiliului Afaceri Externe-Comerţ comisarul european responsabil cu comerţul internaţional, Cecilia Malmström, a prezentat un raport al Comisiei Europene referitor la implementarea Acordurilor de Comerţ Liber încheiate până în prezent de către UE.

 
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Adauga comentariul tau:
  * Nume: Email:

  * Mesaj:

  caractere rămase.

  Câmpurile notate cu * sunt obligatorii. Adresa de e-mail nu va fi publicată pe site. Mesajele sunt citite de redactorii Curierul National şi pot fi publicate in ziar.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Colaboratori online acasa. Selectam urgent colabor ...
  Bulgaria: Glavchev şi-a dat demisia din funcţie de preşedinte al Parlamentului

  Colaboratori online acasa. Selectam urgent colabor ...
  "Lovitură în forţă" la Harare, "nu o lovitură de stat"

  Colaboratori online acasa. Selectam urgent colabor ...
  Siria: Cel putin 26 de morti, printre care 12 copii, intr-un atentat cu masina capcana

  Colaboratori online acasa. Selectam urgent colabor ...
  Rusia a început să ridice un gard între Ucraina și Crimeea anexată

  Colaboratori online acasa. Selectam urgent colabor ...
  O întâmplare cel puțin stranie: Turcia și-a retras militarii care participau la un exercițiu militar al NATO în Norvegia

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: