Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Actualitate

Ambasada României în Italia a prezentat candidatura Bucureștiului pentru relocarea Agenției Europene a Medicamentului

ActualitateData adaugarii: 2017-10-11

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Ambasada României în Italia a organizat, la 10 octombrie 2017, un eveniment dedicat promovării candidaturii Bucureștiului pentru relocarea Agenției Europene a Medicamentului (EMA), în prezența unui public numeros, format din reprezentanți ai autorităților italiene — Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Sănătății, Agenția Italiană pentru Medicamente — ai mediului diplomatic, precum și profesioniști din domeniile medical, academic și jurnalistic.

Ambasadorul României în Italia, George Bologan, a prezentat argumentele în virtutea cărora capitala României se prezintă drept un candidat competitiv pentru găzduirea EMA, printre care: asigurarea continuității activității agenției, condițiile logistice și financiare avantajoase, gradul ridicat de securitate, infrastructura de acces la internet, costul avantajos al vieții în București, a 6-a capitala europeană după numărul de locuitori, cu un mediu multicultural deosebit de atractiv.

Sediul pus la dispoziție pentru EMA, într-unul dintre cele mai dinamice cartiere ale Bucureștiului, asigură condiții optime pentru desfășurarea activităților agenției și pentru personalul acesteia. În același timp, Bucureștiul, una dintre cele mai sigure capitale europene, reprezintă un centru cu tradiție în domeniul medical și farmaceutic, fapt confirmat în timp, inclusiv prin contribuțiile aduse de Nicolae Paulescu, Ana Aslan și Emil Palade, recunoscute la nivel internațional.

Șeful misiunii diplomatice a ilustrat, de asemenea, aportul deosebit al României la domeniul medical, farmaceutic și științific, prin participarea la numeroase proiecte de cercetare, precum ELI-NP de la Măgurele, cel mai avansat centru de cercetare din lume în domeniul fizicii fotonucleare.

Amintind principiul repartizării geografice a instituțiilor europene, ambasadorul George Bologan a afirmat că 'prezența unei agenții europene în România ar constitui un pas înainte pentru a consolida sentimentul apartenenței la UE' și o decizie care ar reflecta nu doar argumentele tehnice în favoarea Bucureștiului, ci și o recunoaștere a angajamentului țării noastre pentru dezvoltarea proiectului european. În context, a subliniat gradul înalt de încredere a cetățenilor români în UE și lipsa curentelor extremiste și populiste în România.

În cadrul evenimentului, au luat cuvântul dr. cardiolog Gheorghe Cerin, președintele recent înființatei Asociații a Medicilor Români din Italia, medicul Andreea Soare, specialist endocrinolog la Campus Biomedico din Roma, Diana Sirghi, cercetătoare în cadrul Institutului Național de Fizică Nucleară de la Frascati și jurnalistul Giorgio Pelosi.

A fost subliniată, cu acest prilej, contribuția esențială a medicilor și cercetătorilor români pe plan internațional, colaborarea italo-română excelentă în domeniul medical și farmaceutic și oportunitățile oferite de București, atât pe plan profesional, cât și în ceea ce privește oferta culturală. Evenimentul face parte din seria acțiunilor organizate de misiunile diplomatice ale României în statele UE, cu scopul promovării candidaturii Bucureștiului pentru relocarea Agenției Europene a Medicamentului.
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  mai bine le dati pe alea care nu sunt surpate! ...
  Circulaţie oprită pe trei drumuri naționale, pe două se circulă îngreunat

  poate sfantul prooporc! seamana cu o chelie cu o n ...
  Tulcea: Turişti români, răsturnaţi cu ambarcaţiunea în apropiere de Sulina, salvaţi de poliţiştii de frontieră

  si motociclisti francezi cu permisul,,copy paste " ...
  Impresionantă paradă militară la Paris, de Ziua Națională a Franței

  decat ca din bugetul sanatatii furam aproape tot! ...
  Gabriel Oprea a pierdut procesul cu Ministerul Educației

  simonele romance sunt mai putori de putori! ...
  Impresionantă paradă militară la Paris, de Ziua Națională a Franței

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: