Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Care sunt soluţiile pentru eficientizarea sistemului sanitar?

Scăderea birocraţiei
Creşterea transparenţei
Construcţia de spitale noi
Modernizarea spitalelor vechi
Parteneriatul public privat

Comentarii (5) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
[email protected] national.ro

[email protected] national.ro
« Alte articole din categoria Actualitate

O nouă competiţie de judo dedicată Persoanelor cu Nevoi Speciale, organizată de JUDOKA BEARS

Actualitate


Sursa foto: Judoka Bears

Data adaugarii: 2017-09-14

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


În data de 3 septembrie 2017, la Centrul Sportiv Apollo din Bucureşti a avut loc Competiţia de Judo Adaptat dedicată Persoanelor cu Nevoi Speciale ”JUDOKA BEARS”, competiţie internaţională dedicată persoanelor cu dizabilităţi unde au participat sportivi din 6 ţări, inclusiv România. Competiţia a fost organizată de Asociaţia DOWN Bucureşti împreună cu partenerii săi: Fundaţia pentru Tineret a Municipiului Bucureşti, Special Needs Judo Union, Federaţia Română de Judo, Academia Olimpică Română Filiala Bucureşti, Asociaţia Angels Down şi Asociaţia Mihai.
La ora 10:00 s-a dat startul Competiţiei de Judo Adaptat Dedicat Persoanelor cu Nevoi Speciale cu un moment artistic - Jora Band. Apoi a urmat încălzirea sportivilor, divisioning-ul şi competiţia propriu-zisă. După încheierea ultimei lupte a urmat momentul cel aşteptat, festivitatea de premiere.
S-au înscris 72 participanţi din 6 ţări: Olanda, Elveţia, Suedia, Croaţia, Irlanda şi România, care au fost grupaţi în urma evaluării (divisioning) în funcţie de vârstă, sex, în 17 grupe aferente celor 5 niveluri de dizabilitate, conform regulamentului SNJU. 
Cei 13 arbitri care au asigurat buna desfăşurare a competiţiei au fost din Irlanda, Olanda, Grecia, Bulgaria, Germania şi România. Conducătorul acestora a fost dl James Mulroy din Irlanda, vicepreşedinte SNJU. Din România au participat Stoicuţ Ionel, Coman Doina, Cincan George, Rumegă Dorel şi Isachi Ionela, care au dat dovadă de profesionalism, imparţialitate şi s-au remarcat prin compasiunea arătată concurenţilor.
Reprezentanţii României au obţinut la această competiţie 4 medalii de aur, 6 medalii de argint şi 27 de bronz.  Judoka Bears au obţinut 1 medalie de aur prin Mihai Neagu, 2 medalii de argint prin Dan Ardelean şi Laurenţiu Zelko şi 4 medalii de bronz prin Ioana Ardeleanu, Nicolae Nica, Şerban Nicolescu şi Nicolae Ştefănescu.
Pentru spectatori, intrarea a fost liberă. Protecţia medicală a fost asigurată de Ambulanţa BGS. Toţi participanţii au primit tricouri, apă şi pachet cu mâncare. Suprafaţa de luptă (tatami) a fost asigurată de FRJ.
Pentru antrenorii şi arbitrii doritori să cunoască şi să lucreze cu sportivi cu dizabilităţi a fost organizat un seminar condus de specialişti SNJU, sâmbătă 2 septembrie ora 14:00, la sala de conferinţe Monte Carlo din cadrul RIN GRAND HOTEL****. Lector: d-nul Tycho van der Werff – SNJF - Subiect: Judo şi Creierul; Lector: d-nul James Mulroy din Irlanda, vicepreşedinte SNJU - Subiect: Arbitrajul Specific în Judo Adaptat. Participanţi: peste 50 antrenori, arbitrii şi din Bucureşti, Cluj Napoca, Suceava, Botoşani, Rm. Vâlcea, Buzău, Medgidia etc. interesaţi în Judo Adaptat.
Scopul principal al acestei competiţii a fost acela de a sensibiliza societatea românească la problematica persoanelor cu dizabilităţi, de integrare a acestora atât pe plan naţional, cât şi european, de rupere a barierelor discriminatorii din sportul românesc şi de a promova folosirea sportului în general, şi judo-ului în special, ca terapie de recuperare a persoanelor cu dizabilităţi, de creştere a respectului de sine şi de răspândire a acestor informaţii în mediul specific.
Sportivii  ”Judoka Bears” au participat la competiţii internaţionale  în Olanda, Anglia şi Grecia, unde au obţinut rezultate încurajatoare.
Asociaţia DOWN Bucureşti este membră SNJU - Special Needs Judo Union, DSI - Down Syndrome Internaţional şi FTMB - Fundaţia pentru Tineret a Municipiului Bucureşti.
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Mai taricene in ce speri ? Dupa comunistii astia i ...
  Tăriceanu a sesizat Curtea Constituțională în cazul dosarului ”Belina”

  Banuim , ca altfel nu avem de unde sa stim , ca di ...
  Depozitarul Central va distribui dividende pentru ROMCARBON S.A.

  mai propusese un referendum daca trebuie sa aplice ...
  Gabriela Firea anunță un posibil referendum pentru o taxă de mediu în București: "Au venit toate rablele în Capitală, nu putem continua așa”

  Explicatiile sunt de prisos. Votcaroiu , un comuni ...
  Angajații la stat, furăcioșii de serviciu: Curtea de Conturi a descoperit un prejudiciu de 12 miliarde de lei

  Ceea ce nu spun domnii de la Curtea de Conturi, ca ...
  Angajații la stat, furăcioșii de serviciu: Curtea de Conturi a descoperit un prejudiciu de 12 miliarde de lei

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Eveniment

  Economie

  Fonduri Europene

  Finante Banci

  Piata bursiera

  Actualitate Companii

  Economie mondiala

  Actualitate

  IT&C

  Transporturi