Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Poate face fata sistemul de urgenta din Romania unui cutremur asemanator celui din 1977?

DA - Comentati ca sa explicati
NU- Comentati ca sa explicati
NU STIU/ NU RASPUND

Comentarii (27) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
[email protected] national.ro

[email protected] national.ro
w

« Alte articole din categoria Actualitate

Tichete pentru sport şi tichete culturale, acordate lunar

Actualitate - Afrodita Cicovschi / [email protected]
(citeste alte articole de acelasi autor »)
Data adaugarii: 2017-06-20

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


Salariaţii ar putea primi de la angajatori, în fiecare lună, tichete pentru sport şi tichete culturale, potrivit unui proiect de act normativ înregistrat recent la Senat. 
Astfel, angajaţii ar putea să folosească tichetele pentru a se duce în centre de fitness sau pentru a-şi cumpăra echipamente, dar şi pentru a se duce la concerte sau a-şi cumpăra cărţi, muzică şi filme.

Propunerea legislativă privind biletele de valoare care pot fi acordate angajaţilor a fost înregistrată zilele trecute la Senat, pentru dezbatere, urmând să fie supusă în viitorul apropiat votului acestei Camere parlamentare. Indiferent de votul senatorilor, pentru a se putea aplica, actul va avea nevoie de votul favorabil al deputaţilor.
Prin intermediul proiectului, parlamentarii vor, practic, să reunească într-o singură lege toate biletele de valoare pe care angajatorii pot să le acorde propriilor salariaţi. Astfel, pe lângă tichetele de masă, tichetele-cadou, tichetele de creşă şi voucherele de vacanţă, ce există şi în prezent, vor apărea tichetele pentru sport şi tichetele culturale.
Tichetele pentru sport vor putea fi acordate pentru menţinerea şi refacerea capacităţii de muncă. „Tichetele pentru sport sunt bilete de valoare care se acordă angajaţilor lunar, exclusiv în vederea achitării contravalorii de bunuri şi servicii destinate desfăşurării de activităţi sportive”, scrie în proiectul citat de avocatnet.ro, cu precizarea că acestea vor avea o valoare lunară de maximum 300 de lei.
Concret, tichetele pentru sport se vor putea acorda pentru serviciile oferite de bazele sportive şi centrele de fitness, serviciile oferite de unităţile medicale sau balneare pentru recuperarea capacităţii de muncă, dar şi pentru achiziţionarea de echipament sportiv.
Referitor la tichetele culturale, acestea vor avea o valoare lunară de maximum 150 de lei (sau de 300 de lei, dacă se vor acorda doar ocazional) şi vor putea fi folosite la plata bunurilor şi serviciilor culturale. Mai precis, vorbim despre abonamente/bilete la spectacole, concerte, muzee, târguri, expoziţii şi parcuri tematice, precum şi despre cărţi, manuale şcolare, albume muzicale şi filme.

Vor fi păstrate biletele de valoare ce pot fi acordate în prezent

Tichetele de masă, tichetele-cadou, tichetele de creşă şi voucherele de vacanţă vor putea fi acordate în continuare, conform propunerii legislative înregistrate la Senat. Diferenţa va fi că acestea vor fi reglementate de acelaşi document, nu de trei acte normative diferite, aşa cum se întâmplă acum.
Tichetele de masă, ce sunt reglementate acum de Legea nr. 142/1998, vor putea fi acordate lunar angajaţilor fie pentru plata meselor, fie pentru cumpărarea produselor alimentare. Acestea vor avea o valoare maximă de 15 lei pe zi (în prezent, au o valoare de 15,09 lei), vor fi acordate în funcţie de numărul zilelor lucrătoare şi vor putea fi folosite în unităţile de alimentaţie publică, în magazinele alimentare, în cantinele-restaurant şi în bufete.
Tichetele-cadou, ce sunt bilete de valoare acordate ocazional angajaţilor, vor avea o valoare maximă de 300 de lei (acum, valoarea poate fi de 10, 20, 30, 40 sau 50 de lei). Acestea sunt reglementate acum, împreună cu tichetele de creşă, de Legea nr. 193/2006. Referitor la tichetele de creşă, acestea vor fi pentru plata taxelor la creşele la care salariaţii îşi au copiii înscrişi şi vor avea o valoare maximă de 450 de lei pentru fiecare minor (faţă de 440 de lei, în prezent).
În fine, voucherele de vacanţă, reglementate acum de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 8/2009, vor putea fi acordate salariaţilor pentru acoperirea cheltuielilor legate de petrecerea concediului de odihnă în interiorul graniţelor ţării noastre. Suma maximă ce va putea fi acordată sub forma voucherelor de vacanţă va fi de şase salarii minime brute (la fel ca în prezent).
Biletele de valoare vor putea fi emise fie în format tipărit, fie pe suport electronic, iar acestea vor putea fi acordate numai în urma unei decizii de comun acord între angajator şi salariaţii săi. Valorile biletelor vor putea fi modificate anual prin Legea bugetului de stat, în funcţie de evoluţia tarifelor şi preţurilor.
 
 • Currently 5.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 5.0 din 1 vot

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Adauga comentariul tau:
  * Nume: Email:

  * Mesaj:

  caractere rămase.

  Câmpurile notate cu * sunt obligatorii. Adresa de e-mail nu va fi publicată pe site. Mesajele sunt citite de redactorii Curierul National şi pot fi publicate in ziar.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Olguta care s uge puza s-a votat singura cea mai p ...
  Sevil Shhaideh, Carmen Dan, Lia Olguta Vasilescu si alti ministri si-au retras demisiile din Guvern

  KIM JONG UN si Kim JONG DOI = DRACnea PENTRU NOI ! ...
  Radio France Internationale: "In Romania, majoritatea de stanga si-a doborat propriul guvern"

  Olguta care ****puza s-a votat singura cea mai pro ...
  UPDATE Alina Petrescu: 20 de ministri au depus cereri de retragere a demisiilor. Demisiile sunt irevocabile

  spita? ...
  Radio France Internationale: "In Romania, majoritatea de stanga si-a doborat propriul guvern"

  pt Turbomecanica este un contrac pagubos. ...
  Turbomecanica a semnat un acord cu compania franceză Safran pentru mentenanţa motoarelor de elicoptere

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Alege TV

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Economie

  Finante Banci

  Specializat

  Politic