Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Actualitate

Tăriceanu: Procedura de insolvenţă a TVR va fi demarată

ActualitateData adaugarii: 2016-03-07

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


Legea de funcţionare a televiziunii va fi modificată în procedură de urgenţă

Şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a confirmat faptul că TVR va intra în insolvenţă, după ce va fi modificată în procedură de urgenţă Legea de funcţionare a televiziunii. "Şi pot să vă spun mai mult - că până luni voi pregăti pachetul de modificări legislative la legea de funcţionare a televiziunii, în aşa fel încât această procedură să poată să fie demarată - procedura de insolvenţă - care apără televiziunea de creditori într-o anumită formulă, cu următoarea menţiune - vreau să fac o mică paranteză: legea insolvenţei poate să ducă pentru societăţile comerciale inclusiv la faliment - ei bine, voi pune o prevedere explicită, potrivit căreia Televiziunea Publică nu poate să fie declarată în faliment, având în vedere că este o instituţie de interes public", a spus Tăriceanu la TVR.
"Luni, această propunere de modificare legislativă va fi, nu pot să spun că am convingerea, dar am speranţa că este susţinută larg, de un larg spectru politic. Va fi depusă în procedura de urgenţă şi sper cât de repede să putem realiza aceste modificări încât să uşurăm situaţia", a mai afirmat Tăriceanu. Acesta a precizat că Legea de funcţionare a TVR va fi modificată în regim de urgenţă.
HotNews.ro a arătat joi că există deja o înţelegere la nivel guvernamental şi parlamentar pentru modi­ficarea legislaţiei, astfel încât TVR să poată demara procedura insolvenţei.
Între reprezentanţii Ministerului Finanţelor şi parlamentarii comisiilor de specialitate din Parlament au avut loc o serie de discuţii legate de modul în care poate fi modificată legislaţia în aşa fel încât TVR să poată intra în insolvenţă. I­niţial, s-a pus problema modificării Legii Insolvenţei 85/2014 şi a Legii 41/1994 privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune. În cele din urmă, s-ar fi ajuns la concluzia că este suficientă doar modificarea Legii 41/1994, în sensul extinderii atribuţiilor Consiliului de Administraţie al TVR. Practic, articolul 27 din Legea 41/1994 va fi modificat şi completat astfel încât Consiliul de Administraţie să aibă noi atribuţii. În urma modificărilor, va putea decide intrarea TVR în procedura de insolvenţă, exclusiv în vederea reorganizării. Adică este exclusă posibilitatea solicitării falimentului.
Teoretic, după intrarea în insolvenţă, conducerea TVR va mai avea atribuţii de control doar asupra politicii editoriale. De partea economică se vor ocupa administratorul judiciar şi administratorul special.

TVR a terminat 2015 cu pierderi cumulate de 689 mil. lei

Televiziunea publică a terminat anul 2015 cu pierderi cumulate estimate la 689 milioane de lei, mai mici cu doar opt milioane faţă de anul precedent, potrivit unor date preliminare prezentate, ieri, de şefa interimară a instituţiei, Irina Radu, şi citate de hotnews.ro. 
Potrivit acesteia, în 2015, televiziunea a avut, estimativ, venituri de 492 milioane de lei (544 mili­oane în 2014), cheltuieli de 484,8 milioane de lei (625 milioane în 2014), profit anual: 7,1 milioane de lei (pierdere anuală de 81,5 mili­oane în 2014), pierdere cumulată: 688,9 milioane de lei (696 milioane în 2014).
Irina Radu a insistat în discuţia de joi cu ziariştii că TVR - care în noiembrie avertiza că riscă să intre în blocaj total dacă autorităţile nu dau o mână de ajutor - a reuşit în ultimele luni să aibă unele rezultate notabile, precum: câteva emisiuni bune, inclusiv succesul de Revelion, faptul că s-au plătit salariile şi taxele la zi, precum şi o parte din plăţile datorate salariaţilor care au câştigat, în instanţă, procese pentru indexarea salariilor în funcţie de inflaţie. În plus, "am reuşit să convingem bănci şi parteneri co­merciali să ne amâne", a spus ea.
Lucrurile s-ar putea degrada, însă, rapid în perioada următoare în condiţiile în care sunt aşteptate deciziile şi în alte procese de indexare a salariilor şi în aprilie vine un nou termen pentru plata unor datorii către ANAF.
Şefa interimară a TVR a spus că instituţia a discutat şi în ultimele luni cu reprezentanţi ai guvernului pe tema propunerilor de modificare a legislaţiei. Tot în ultimele luni, au existat unele discuţii şi în privinţa ideii mai vechi de unire a TVR cu Radioul public, fără a da, însă, detalii.
Potrivit Irinei Radu, TVR do­reşte o campanie de comunicare în urma căreia să afle dacă populaţia îşi doreşte o televiziune publică şi, dacă da, ce fel de televiziune publi­că doreşte. Ea a spus că schimbarea structurală este vitală în instituţie, exemplificând: în urma unor simulări de tip worst case scenario, în condiţiile veniturilor de acum şi în ideea că toate datoriile ar trebui plătite în cinci ani, la TVR (cca 2.500 de angajaţi) nu ar rămâne bani nici pentru 1.500 de salariaţi, ar rămâne bani doar pentru 350-400 de oameni.
 
 • Currently 3.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 3.0 din 2 voturi

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  fara nica suntem o tara in care platesti pt orange ...
  800.000 de imobile, înregistrate, până în prezent, prin Programul naţional de cadastru şi carte funciară 2015-2023

  fara nica suntem o tara in care platesti pt orange ...
  800.000 de imobile, înregistrate, până în prezent, prin Programul naţional de cadastru şi carte funciară 2015-2023

  Ce tara suntem daca dupa 28 de ani de la lovitura ...
  800.000 de imobile, înregistrate, până în prezent, prin Programul naţional de cadastru şi carte funciară 2015-2023

  dracNEA SA VA IA DE PiSD-ei BORATI SI BORFASI CE P ...
  Discursul Asistentului Secretarului de Stat al SUA pentru Europa şi Eurasia, Wess Mitchell, la Universitatea din Bucureşti

  Bacovia,din regatul cel bacovian ...
  Noi dezbateri la Codul de procedură penală şi legea privind organizarea judiciară

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Eveniment

  Finante Banci

  Actualitate Companii

  Politic

  Actualitate

  IT&C

  Real estate