Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (3) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Actualitate

Prietenie prin Cultură – Proiect de educaţie europeană tip „Şcoli Surori”

Actualitate

imagine-articol-1

Prietenie = Arkadaslik (Foto: Birsen Kale, Sile - Istanbul)


Data adaugarii: 2015-06-23

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


Unul dintre obiectivele fundamentale ale Şcolii Gimnaziale Nr. 117, Bucureşti este „Formarea unor concepţii şi deprinderi de viaţă bazate pe valorile umaniste europene, pe cultura naţională şi universală, educarea în spiritul demnităţii, al toleranţei, al respectării drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului, prin Practicarea dialogului intercultural.” 
Pentru aceasta noi utilizăm metoda modernă a învăţării ac­tiv-participative prin proiecte. Un astfel de proiect, derulat împreună cu Şcoala Secundară Atatürk-Üsküdar din Istanbul-Turcia, a fost conceput şi organizat minuţios prin două vizite pregătitoare de proiect: una desfăşurată la Bucureşti în perioada 30.XI – 6.XII 2014 de către directoarea Şcolii Atatürk Nilgun ISIK şi Responsabilul de proiect Yasemin Koc, finalizată cu semnarea unui Protocol de parteneriat pentru doi ani şcolari, respectiv la Istanbul în perioada 15-20.III 2015, la care au participat Prof. Adriana Stoica - Director, Camelia Chiţa - Director adjunct pentru gimnaziu şi Constantin Harabor - Coordonator de proiecte europene.
În perioada 17- 24 mai 2015 a avut loc primul schimb de elevi şi profesori: 11 elevi şi 6 profesori de la şcoala noastră au mers la Istanbul, unde au participat la Festivalul Internaţional al Culturii, Artei şi Sportului, organizat la nivelul Şcolii Atatürk cu ocazia sărbătoririi Zilei Adolescentului din Turcia – 19 Mai. Copii au fost cazaţi la familiile turce stabilite în prealabil, iar profesorii la hotel.
În cadrul acestui festival, elevii şcolii noastre au prezentat - ca invitaţi speciali- în faţa părinţilor şi a oficialilor de la Inspectoratul şcolar, primărie şi prefectură: dansuri populare din Bucovina şi Oaş, cântece populare, cântece pentru copii, elevii Dan Andreea şi Curelariu ştefan - balet şi dansuri moderne, iar eleva Georgescu Maria a susţinut un mini - concert de muzică populară şi uşoară.  Pregătirea elevilor pentru dansuri a fost realizată benevol şi gratuit de instructorii de dans: Valentin Claudiu Luca şi Alexandra Luca de la Clubul de dans Dance Vision, subcoordonarea D-nei prof. Violeta Hubca, iar pregătirea elevei Maria Georgescu a fost realizată de impresarul şi mama ei – profesoara de Limba Română - Camelia Georgescu care a realizat o frumoasă prezentare Power Point a şcolii noastre.
Apoi elevii noştri au desfăşurat o activitate practică de pictură pe ouă care a avut ca scop iniţierea copiilor turci în această tehnică. Activitatea a avut un mare succes, copii şi profesorii turci fiind încântaţi de această tehnică ce va fi folosită de acum încolo şi la şcoala gazdă în activitatea de educaţie prin şi pentru artă. 
Aceasta activitate a fost concepută, pregătită şi realizată de doamnele prof. Mirela Ion - Religie şi Violeta Hubca – Limba Engleză.
La rândul lor, gazdele au prezentat un bogat spectacol cultural-artistic şi sportiv. A doua zi, am fost invitaţi la expoziţia Educaţia în Üsküdar organizată de Inspectoratul şcolar la Casa de Cultură a sectorului, în care fiecare şcoală şi-a prezentat realizările semnificative obţinute pe parcursul a­nului şcolar, în toate domeniile. 
Importanţa acestei acţiuni a fost relevată de participarea prefectului din Üsküdar. Seara, şcoala Atatürk a prezentat pe scena Casei de Cultură un deosebit spectacol cultural-artistic de amploare, intitulat:”Să nu uităm şi să păstrăm tradiţiile poporului nostru”, pregătit timp de un an de elevii şcolii sub coordonarea D-nei profesoare Gülnaz Kesik. 
La spectacol au participat, în afară de părinţi, rude şi prieteni, reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar, directori de şcoli şi licee, profesori, reprezentanţi ai Primăriei şi Prefecturii.
În data de 22 mai elevi din Şc. Atatürk au participat la Concursul Internaţional de Matematică Aplicată” Mathexperience” desfăşurat on-line, prezentând următoarele proiecte ştiinţifice: NASA Sally Ride  EarthKam – elev Ahmet Utku Şahin –cls. 5 F, profesor îndrumător Ahmet Eyisoy; Logical games – elevi: Yaren Şahin, Kaan Yilmaz şi Akif Emre Çalişir – cls. 6 A, profesori îndrumători Nihan Turgut, Abdulkadir Çaya şi Yasemin Koc; Didactic Materials for mathematics, elev Ahmet Utku Şahin – cls. 5 F, profesor îndrumător Aladdin Bicer.
 
 • Currently 5.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 5.0 din 2 voturi

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

 1. de Cristian:
  Tot cu dansuri si muzica populara ne prezentam sa pacalim strainii, cu aceleasi si aceleasi VECHITURI ? Si ne mai miram de MEDIOCRITATEA scolii romanesti... Sa vina cineva de la ziar la Colegiul National ANDREI SAGUNA din Brasov, sa vada laboratoarele MODERNE de acolo, dar mai ales sa se intalneasca cu PROFESOARA DE FIZICA DOAMNA CARMEN TANASESCU ,ce a urmat doua STAGII LA NASA ! Elevii sagunisti au ajuns sa colaboreze cu DEPARTAMENTE DE ASTRONOMIE SI ROBOTICA AMERICANE ! Mai lasati-ne dracului cu muzica populara si baletul, ca poate unii elevi VOR ROCK DE CALITATE ROMANESC ! Asta e MENTALITATEA PESEDISTILOR ,MUZICA POPULARA si SARMALELE , STAV-AR IN GAT SA VA STEA DE PRAFUITI !!!
  2015-06-23, 12:34:01 (adresa: 86.121.41.*)

Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


Recomandat Curierul National
Ultimele comentarii:

Si la Sebastian Guita din Srbia ! ...
Unde sunt fondurile C.A.S.

SUNT LA MAZARE pesede MADAGASCAR ! ...
Unde sunt fondurile C.A.S.

Cumva echipa Dragnea- Dancila- Nicolicea va plec ...
Lovitură pentru Ungaria: Statutul de democraţie sigură, pus la îndoială de Canada, după ce o activistă a primit azil politic

Cumva echipa Dragnea- Dancila- Nicolicea va plec ...
Lovitură pentru Ungaria: Statutul de democraţie sigură, pus la îndoială de Canada, după ce o activistă a primit azil politic

meic a foto?! ...
Viorica Dăncilă, noi precizări despre Pilonul II de pensii: Nu se desființează, dar vom face o analiză

Top articole:

Afişează articolele cele mai:
Votate | Comentate | Expediate

Radio Sud

Tipografia de Sud
Orologia Primo minuto

Sumarul ediţiei:

Eveniment

Economie

Dezbaterile CN

Finante Banci

Actualitate Companii

Politic

Economie mondiala

Actualitate

Turism

Retail

Auto

Real estate

Gadgeturi