Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Care sunt soluţiile pentru eficientizarea sistemului sanitar?

Scăderea birocraţiei
Creşterea transparenţei
Construcţia de spitale noi
Modernizarea spitalelor vechi
Parteneriatul public privat

Comentarii (6) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
[email protected] national.ro

[email protected] national.ro
« Alte articole din categoria Actualitate

Regina Maria deschide cea de-a doua Policlinică Socială în Bucureşti

Actualitate - Adrian Ungureanu / [email protected]
(citeste alte articole de acelasi autor »)
Data adaugarii: 2015-05-28

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


Fundaţia Policlinici Sociale Regina Maria deschide cea de-a doua Policlinică Socială din Bucureşti, în urma unei investiţii de 900.000 euro. Noul proiect medical social se adresează persoanelor fără veni­turi şi celor cu venituri mici, de până la 500 lei lunar pe membru de familie, acestea urmând să beneficieze de servicii medi­cale la preţuri accesibile, se arată într-un comunicat remis redacţiei.
Cel de-al doilea proiect medical social al Fundaţiei vine în completarea serviciilor medicale oferite prin prima Policlinică Socială celor care nu au venituri şi vizează creşterea numărului celor care pot beneficia de servicii medicale integrate.
Policlinica Socială, amplasată în centrul Capitalei, pe strada Ion Câmpineanu, în zona Sălii Palatului, dispune de 10 cabinete medicale şi de un personal de până la 40 de medici cu program limitat de lucru, care vor furniza peste 170 de consultaţii pe zi pentru pacienţi. Cea de-a doua Policlinică Socială a Fundaţiei dispune de un spaţiu de 450 de metri pătraţi, de două ori mai mare decât prima Policlini­că Socială, şi le pune la dispozi­ţie pacienţilor o gamă largă de servicii medicale, precum: medicină gene­rală, mamograf, radiologie (pulmonară, dentară), kinetoterapie, radiografie panoramică, ecograf, oftalmologie, neurologie, urologie, cardiologie, chirurgie, dermatologie, endocrinologie, ginecologie, ORL şi ortopedie.
O parte importantă din publi­cul noii policlinici va fi format din plătitori cu venituri mici sau din cei care beneficiază de servicii medicale gratuite, în urma încheierii unui contract cu Casa de Asigurări de Sănătate.
Finanţarea activităţii policlinicii se va realiza atât prin fonduri obţinute în urma acţiunilor de fundraising (în proporţie de aproximativ 70%), cât şi a contribuţiilor pacienţilor plătitori, cu venituri mici. Toate veniturile generate din încasări se vor îndrepta către susţinerea costurilor operaţionale ale policlinicii. O altă parte din fondurile necesare funcţionării noii Policlinici Sociale va fi furnizată de Ceainăria Sheida din incinta clădirii, care funcţionează sub forma unui business social, al cărui profit se va îndrepta către cheltuielile operaţionale ale policlinicii. O parte din angajaţii Ceainăriei vor fi selectaţi din rândul beneficiarilor serviciilor oferite de Fundaţia Policlinici Sociale Regina Maria. 
Costurile lunare pentru ope­rarea celor două policlinici des­chise până în prezent de Fundaţia Policlinici Sociale Regina Maria sunt estimate la 20.000 de euro. Primăria Municipiului Bucureşti sprijină ini­ţiativa Fundaţiei Policlinici Sociale Regina Maria atât prin identificarea beneficiarilor, cât şi prin personal non-medical implicat în proiect.
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  daca nu costa minim 1000 euro/mp, este de saraci! ...
  N-avem drumuri, dar Ministerul Transporturilor dă o avere pe covoare

  scopul este sifonarea fondurilor publice fara fric ...
  Parlamentarii de la putere se grăbesc să aprobe înființarea Fondului Suveran de Investiții, cu un capital social în numerar de 9 miliarde de lei

  salariatii sub 50 de ani au minime sanse la o pens ...
  Financial Times:România nu ar trebui să dezmembreze pensiile

  nu patronii, bre, micsoreaza salariul net, ci drag ...
  Angajatorii vor micsora salariile nete de la 1 ianuarie 2018

  daca a durat 4-5 ani avizele, cat va dura finaliza ...
  Tamara Ciofu: Astăzi încep lucrările de construcție a primului spital din Botoșani din ultimii 30 de ani

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Eveniment

  Economie

  Finante Banci

  Actualitate Companii

  Politic

  Economie mondiala

  Business Style

  Actualitate

  IT&C

  Real estate

  Extern

  Gadgeturi